söndag 14 juni 2009

Nippon

En hel del skrällar i denna tävling kan jag lova och faktiskt en del spännande resultat.

Joo Se Hyuk monsterdeffen från Korean vann över Kishikawa med 4-2 efter underläge med 1-2 men i omgången efter så fick deffen stryk och då av en annan japan, Yoshida. Yoshida bemästrade Joos defensiv och drog igenom den gång efter annan och vann med 4-0.

Kampen mellan Korea och Japan fortsatte Oh Sang Eun vann mot Jun Mizutani med 4-1 i kvartsfinalen i en mycket öppen och trevlig match. När sedan Oh mötte Yoshida var det aldrig något snack. Oh krossade Yoshida med 4-0 och släppte bara 20 bollar på de fyra seten. Vilken utklassning!

Nu till överraskningarna.

Baum som fick kvala in i turneringen ställdes mot landslagskollegan Ovtcharov i åttondelen efter att han besegrat Lee från Korea med Ovtcharov besegrat Yang Zi med 4-0. Ett väldigt prestigemöte mellan de två unga unga tyskarna som verkligen vill uppåt, Ovthcarov är redan en världsstjärna och Baum har kapaciteten. Matchen blev stenhård och avgjordes först i skilje och med den oseedade Baum som vinnare. 4-3 till Baum och kvartsfinal mot Werner Schlager.

Schlager som gör en minicomeback efter att ha vilat ett tag i och med att han nyligen blev pappa för första gången spelade på bra och slog först Kim från korea i åttondelen och sedan Bastian Steger i kvartsfinalen. Så nu väntade hårdsvingande Baum.

Jag såg dom här två spela mot varandra i Saarbrücken i Energis Master 09 och då slaktade Baum Schlager. Nu var det nästan samma vissa även om det inte var slakt. Baum vann med 4-1 och var med det klar för final mot Oh Sang Eun. Så av världsmästaren i herrsingel från 2003 mot ungdomsvärldsmästaren från 2005 så visade sig ungdomsvärldsmästaren vara den starkare denna gång.

För andra gången under 2009 så går en kvalspelare till final, förra gången var i slovenien då Zhang Chao förlorade finalen mot Hao Shuai. I finalen så tror jag på Oh som vinnare även om Baum säkert kan ta ett set och kanske två men mitt tips blir 4-1 till Oh.

Inga kommentarer: