fredag 1 maj 2009

Bortdömda!

PG/Lundquist mot Rubski/Kuzki.

1-3 i set och 5-5 och Jens får en servebortdömd helt felaktigt. Domaren som sitter ner påstår att Jens servat på fel sida på sin egen sida vilket man klart och tydligt såg att inte var fallet, reprisen bekräftade detta.

Vid 10-10 så får Sverige en kantboll som man markerar tur på och som även ryssarna pekar på. Men helt plötsligt så lägger domaren över poängen till ryssarna för att andradomaren sagt att den inte tog.

Diskussionen som följer är något hetsk och domarna ändrar sin version till att den tog på sidan och alltså var felaktig. Bollen studsade klart nedåt men kom över bordsytan alltså hade den inte kunnat vara fel, en sån domarinsats har jag inte sett sedan Appelgren fick en kantboll bortdömd av Harald Shaffhauser som gick över hela bordet från Äpplet på fisken.

10-11 kvarstod och svenskarna tog TO. Ryssarna retrunerade bra med backhand från forehand hörnet ner i Jens backhand och skapade sig på så sätt som så många gånger förr i matchen ett övertag i bollduellerna.

Trots tjafset med domarna så var nog ryssarna bättre denna gång även fast jag med mina gul/blå ögon skriker att det är skandal och att vi borde bojkotta nästa VM.

Inga kommentarer: