lördag 3 maj 2008

Hungriga österrikare

Österrikarna som hade hemmaplan överraskade belgiska Charleroi genom att sätta Ryu Seung Min som etta i laget pch på så sätt tvinga fram ett möte direkt mellan Schalger och Samsonov.

Tydligen så måste Werner Schlager fått mersmak efter sin vinst i Europa-Top12 för en tid sedan och känt att hans form är så strålande precis som Samsonovs var i början av 2008.

Första match ut mellan Ryu och Smirnov där koreanen var storfavorit som den världsåtta han är. Koreanen sluggade sig upp till 2-0 i set men Smirnov som vet att varje set är viktigt kämpade sig fram till ett skilje där han sedan var chanslös mot pingisens slugger nummer ett. 1-0 till Niederösterreich.










Europastjärnorna Schlager och Samsonov var nästa kombatanter att äntra ringen i Wolkersdorf. Samsonov som pressad favorit men med ett ton av rutin med sig. Schlager med senaste vinsten med sig och den VM-titel som Minsk-mannen saknar. Österrikaren vann första enkelt med 11-4 för att sedan se Vladi kvittera genom att vinna det andra setet med 11-7.
Tredje set gick till Schlager som sedan med en 2-1 ledning i set stormade fram till en 6-0 ledning i fjärde. Men spindelmannen från Minsk smög sig i fatt boll efter boll men räckte inte hela vägen fram. Schlager slog in matchbollen till 11-9 och 3-1 i set. 2-0 till Niederösterreich.
Tredje matchen i finalen och precis som jag tippade så ställde Charleroi upp med Saive som trea trots att han har det lite tufft mot defensivspelare som Chen Weixing. Saive som i nästa vecka även ska försöka kvalificera sig till OS via kvalet i Budapest.











Chen var den som tog kommandot mot den aldrig slutande kämpen Saive som efter underläge med först 1-0 i set fann en kvittering direkt. När underläget blev 2-1 i set så gick han ut i hagen och demolerade Chens defensiv via 11-1. Tyvärr så tröt nog orken med det och Chen var överlägsen i skilje. Vinst med 11-4, 3-2 i set och 3-0 till Niederösterreich.
Ett mycket bra utgångsläge för laget som inte vunnit titeln förr även om det inte blir en lätt uppgift i Spiroudome på tisdag då den andra finalen spelas. De har en 3-0 seger att gå på men endast 4 plus-set. Den ledningen kan ryka i en enda match.

Inga kommentarer: