fredag 10 april 2009

CL semi

Ochsenhausen besökte Hennebont i CL. Semifinal i den finaste av klubbtävlingar vi har här i Europa.

Hennebont mönstrar ett kraftfull lag bestående av 2004 års olympiske mästare Ryu Seung Min, greklands hårdsvingande Kalinikos Kreanga och lille snabbe Wang Xin.

Ochsenhausen med Anders Johansson som tränare och med PG som spelare kompleteras förtjänstfullt av Adrian Crisan den enda europé som har pluskvot på Timo Boll och Chuang från Taiwan som är i en oerhörd form och knappt vet hur man förlorar längre.

Ryu besegrade Crisan med 3-0 helt enligt planerna och gav på så sätt Hennebont precis den start de behövde och ville ha. Kreanga kunde dock inte rå på den formstarke Chuang utan förlorade med 3-1 och med det så var det utjämnat i lagmatchen.

Dags för PG att entra hagen. PG har varit väldigt stark i sin comeback efter skada och framförallt haft en väldigt bra skalle vid underlägen, samma sak idag. Den lille snabbe Wang vann de två första seten men PG gav aldrig upp utan kämpade på tills han till sist hade gett sitt tyska lag ledningen med 2-1 efter 12-10 i skilje mot Wang.

Chuang jobbade sig fram till 2-0 mot Ryu för att tappa till 2-2 innan han till sist kunde avgöra och vinna med 11-9 i skilje. Små marginaler med två matcher som avgörs med två bollar i skilje men likväl kvarstår faktum.

3-1 till Ochsenhausen och ena benet i final mot ett annat tyskt lag Dusseldorf som kommer att besegra Charleroi i sin semifinal på söndag.

1 kommentar:

Nedved sa...

Kul att PG är med och hävdar sig i såna fina sammanhang. Känns som han har tagit ett antal steg senaste året.