söndag 15 februari 2009

Ätrastaden, så gick det

Ätrastaden som jag poäng i kampen kring nedflyttningsstrecket i div 1 södra hade en tuff helg.

Mot Frej som ligger tvåa i serien var det aldrig riktigt nära för falkenbergarna som kom i underläge med 1-4 direkt. Magnus Pettersson reducerade sedan till 2-4 med sin andra vinst för dagen.

Tyvärr för Ätrastaden så var det endast Josefsson som tog match innan dubblarna så det var underläge med 3-5. Adam Andersson förlorade sina två matcher i skilje efter ha haft ledningen med 2-0 i den ena och 2-1 i den andra matchen.

Dubblarna fördelades jämnt och det var 6-4 till Frej.

Simon Andersson slog sedan Magnus Pettersson med 3-0 och det innebar strax efteråt vinst då Fredrik Berner besegrade unge herr Andersson, återigen en skiljeförlust.

4-8 och fortsatt skarpt och farligt läge för Ätrastaden.

Ny match och nya möjligheter mot Lund som kom till spel med skånska dsitriktsmästaren Robert Eriksson i laget. Jag är rädd för att fortsättningen på detta inlägg kan komma att svida för den i danska elitserien spelandes Eriksson.

Skiljeförlusterna i den första matchen för Ätrastaden gick i denna match helt omvänt och Ätrastaden vann 5/5 skiljematcher två av dem med minsta marginal, två bollar. Unge Herr Andersson som förlorat tre raka skiljen i den första matchen lät det inte bekomma honom utan vann sitället två av två i denna match.

Nu till det som svider Robert.

Adam Andersson besegrade nämligen Eriksson i skilje. 11-7 till Adam och en mycket fin skalp att hänga i bältet. Eriksson hade ingen bra helg kan man lugnt konstatera då han senare förlorade två av två mot Höganäs.

Nåja, tillbaka till matchen.

Skiljematcherna gick vägen och detinnebar att siffrorna i lagmatchen blev fina 8-2 till Ätrastaden och hopp om fortsatt div 1 spel. I seriens sista match ställs man mot Råå som har två poäng mer precis som Ajax. Eventuellt avgörs allt i sista omgången. Den fjärde april så vet vi!

*

Magnus Pettersson 4-1
Anthony Josefsson 2-2
Adam Andersson 2-3
Peter Midow 1-3

Inga kommentarer: