söndag 22 februari 2009

Grattis!

Idag fyller Darius Knight 19år.

Det är kanske inte alla där ute som vet vem denna kille är men det ska jag för er berätta..

Han är som sagt född 1990 och är därmed lika gammal som Paul Drinkhall och precis som Paul så är han engelsman. De två är alltid de som kamperar ihop och har gjort i många år. Darius är en vänsterhänt slugger som är bland de bästa spelarna i sin ålder i europa.

På EM i somras så förlorade han mot bägge Karlssons och därmed åkte England ut mot Sverige. PÅ VM senare under året så ställde de upp smartare och spelade Knight som trea och med det så vann de över Sverige.

Jag tänkte berätta en liten kort anekdot om just denna kille och hur det kan gå till ute i Europa.

Det var fem-sex år sedan och en europatävling i Ungern. Sverige skulle möta England B (kanske C till och med). Det svenska laget bestod av Sebastian Hedlund och Ilirian Krazniqi och det spelade mot just de två unga engelsmännen Knight och Drinkhall.

Svenskarna var ganska nervösa då de visste att dessa yngre gossar var riktigt bra men att de själva var favoriter. All press på svenskarna alltså.

Sebastian började spela mot Knight och var ganska nervös och spelade inte riktigt ut och det blev ganska jämnt. Då händer något som förändrar hela matchbilden.

En boll kommer in och det är klart bryt. Sebbe sträcker upp armen och missar bollen. Domaren säger då att det inte är bryt. Det blir lite tjafs och Knight säger även han till domaren att det är bryt och att de kan spela om bollen. Domaren vägrar ge med sig och poängen ska gå till engelsmannen. Sebbe frågar då Knight om han kan missa en boll med flit och det går engelsmannen med på. Snyggt tycker jag.

Så Sebbe servar demonstrativt ett upplägg till Knight så att domaren ska förstå att han gjort fel eftersom Knight kommer missa.

Men.

Knight missar inte. Han väser in den med ett ossa!

Sebbe blir då totalt vansinnig och glömmer bort att vara nervös och kör sedan över Knight totalt och ser till att de unga engelsmännen inte vinner lagmatchen heller.

Kontentan av historien kan vara flera.

Domaren dömer är en. Men mest tydlig är kanske den att man inte ska väcka den björn som sover. Genom att ossa eller peppa för mycket så kan man faktiskt ibland tända motståndaren så att han spelar bättre än vad han hade gjort annars.

Happy birthday Mr Knight!

Eftersom Tidde och Midde från Eslöv inte skickat någon anekdot så skickar jag den vidare till Saeed Esbati.

5 kommentarer:

Anonym sa...

En berättelse av Sebastian Hedlund dvs det ligger 35% sanning i den.

Anonym sa...

haha rätt tolig ändå:P

Anonym sa...

Jag tycker det är underbart!!!

Anonym sa...

This is Darius Knight I would like to say thanks for the birthday message, but the story i really don't remember it the way its been told. But i have to go home now to polish my medal from the junior worlds team. thanks :)

great blog hopefully some nicer stories about me in the future!

max sa...

8besök från England idag varav fyra från Sheffield och två från London.

Ganska troligt att Darius Knight verkligen var den som var inne.. jag ska fråga honom på fejan. :)