måndag 11 februari 2008

Dagens citat

" Wallgren hade inte tagit en match på den här nivån om han tvingats spelat med ett vanligt rack. Jag tror till och med att han hade fått problem i division 4.
– Nu har han istället bara förlorat ett halvdussin matcher i "ettan". Därför var det extra skönt att vi kunde vinna våra matcher mot honom."


Kävlinge BTK:s lagledare Bengt Israelsson tycker till. Läs hela artikeln här.

40 kommentarer:

Anonym sa...

det stämmer förmodligen. Har själv testat dessa gummin och visst vinner man många matcher lätt och inte heller kräver det en massa träning som vissa påstår..

Anonym sa...

Ne, Några som inte gillar folk med material här? Ni som påstår allt e så lätt och att folk e värdelösa som använder långhårigt, varför förlorar större del utav er mot just såna killar? Bara slå ut dom om dom e så jäkla dåliga!

Gnällspikar som inte kan lira mot långhårigt!! Haha

Anonym sa...

Wallgren är mycket reaktionsnabb och bra känsla. Försök att spela så korta bollar som Classe gör..

Offensiven är svagheten.
Tror nog att Wallgren kan ändra spelstil och ändå vara klass 1.
Han kan deffa.....

Anonym sa...

Men vackert är det inte....

Anonym sa...

pingis handlar inte om att vara vackert. det handlar om att vinna poäng och hur man gör det är egentligen inte intressant. Wallgren är ruskigt skicklig med sitt material. Ska man klanka på någon för den utveckling som varit i Sverige det sista med en massa materialare så är det alla offar som inte är kapabla till att läsa skruv.

Anonym sa...

Trodde knappt mina ögon när jag läste artikeln och funderar på hur jag ska bemöta den.Den redan tveksamma uppfattningen om Kävlinge fick ytterligare befog och Bengt Israelsson sjönk rejält i mina ögon.
Självklart skulle jag inte gå lika bra i div.1 utan nabbgummit men om jag tränat motsvarande antal pass (obeskrivligt många genom åren,jag lovar)så tror jag nog att jag iaf spelat i samma division,om än inte lika framgångsrik. Det var ju inte riktigt så att jag satte på gummit och automatiskt gick från värdelös till betydligt bättre..

Anonym sa...

bra skrivet Clabbe.inget att bry sig om.du e betydligt populärare än Israelsson och Mattiasson i det där skitgänget! vilka bönder alltså...

Anonym sa...

Det finns inget och då menar jag inget som gör att någon kan spekulera hur någon hade varit om si eller så varit. Dessa förutsättningar gäller oavsett vad man har för åsikt ifrågan.Det är en konst att kunna utnyttja sitt material, sen är det en konst att spela mot en materialare. Det är väl där det brister när man ser såna uttalande, men å andra sidan Bengt I är väl inge större bt stjärna//Peter

max sa...

Speciellt intressant att Bengt I skriver på Höganäs gästbok.

"Vi spelar för att vinna,inte bli älskad av någon som inte begriper vad spelet går ut på.Först till 8 vunna matcher gäller."

max sa...

Ska snabbt tillägga att jag inte vet om det är mot en person eller ett lag.

Anonym sa...

Bingt I vilken goding, inte många rätt. När man gör uttalande skall de vara trovärdiga, typ gröstorp coachen mm. här finns ingen trovärdighet

Anonym sa...

israelson e känd för att snacka skit om folk men inte törs ta d med berörda . alltid så trevlig i medgång men en skit i motgång med tusen ursäkter och gnäll. han va ju trevlig i kvalet mot norrtull tex..

Anonym sa...

Märkligt att lägga ner sån energi på detta.
Det finns ju hur många spelare som helst som spelar med matrl.

Däremot lite efterblivet att kommentera på detta vis mot en viss person, det betyder väl att han själv ser denne som en "akilles" , Hur hade varit om han spelat i det EGNA laget?

Tycker det svänger om lite med matrl spelare..inte alltid snyggt som vissa säger..men det är inget krav på det.
Det finns många bra spelare som väljer att spela snyggt än effektivt.
Men man får lika mkt poäng för det.

Anonym sa...

"I LOVE EUROPE". Kanske en titel för ett EU-medlemsskapstörstande öststatsland. Moldavien? Trannsylvanien, greve Dracula? Christer Sjögren i rollen , som blodtörstande vampyr. Spetsiga tänder och nedblodade läppar. Vilken komedi! Ingela Pling- Forsman stod för texten...
Vi måste alla försörja oss på något sätt! Pling, pling! En ding, ding värld!
Själv tror jag att jag ska spana i pingpongkingen! Ping, ping...

Anonym sa...

Bengt har faktiskt lite rätt i det han säger. En massa spelare som byter till material, bara för att de har alldeles för rutten teknik för att kunna spela pingis på en duglig nivå annars. Inte menat som klagomål på dessa spelare, bara ett konstaterande. Synd bara att en massa knattar börjar med dessa material så tidigt nu innan de lärt sig spela pingis. När fler och fler lär sig möta materialet kommer alla dessa sluta med sporten, eftersom de kommer suga utan sitt material då de helt saknar grundteknik.

Anonym sa...

Bara att titta hur många mediokra småkillar som sätter på ett Neubauer och efter 2 veckor gör bättre resultat än de gjort tidigare under hela sin pingiskarriär. Kan ju knappast bero på att de har utsökt Neubauer-teknik i så fall efter så kort tid...

Anonym sa...

Tänk vad härligt ddet hade varit för mig som har spelat div 4 i fotboll. Köper ett par nya skor och sen blir det snabbt div 1 för att sen spela ute i Europa. Vill ha såna skor NU.

Anonym sa...

beror väl mer på att andra tränare brister i att lära ut hur man spelar mot materialet. De bästa i alla sammanhang kommer ALLTID slå materialarna i alla fall.Sedan vore det väl enormt tråkigt om alla spelare hade sammma spelstil, eller hur..Lika tråkigt se någon med grymma servar som bara vinner på det och inget annat..

Anonym sa...

Det finns två läger här:

De som finner tjusningen med att spela med den typen av matrl.som bemästrar grundtekniken, bh & fh, men som vässar upp det med taktiskt spel!

Andra är sopor som vill komma ett steg till i sin karriär, snabbt.. som tror de blir bättre för att de har matrl? vinner nån x-tra match på detta, dock.Har sett fler ex på detta när de möter spelare med samma matrl....jösses hur de matcher spelas.!!!

Anonym sa...

Classe1 kommer att visa oss övriga att han kan spela med friktion nästa år!

Att nästa slå Mathiasson visar på klass!

Anonym sa...

Blir riktigt besviken av att läsa artikeln där Israelsson uttalar sig på det sättet om Classe. Jag har känt Bengt i nästan 20 år och tycker att han är en härlig person som brinner för sporten och sitt Kävlinge.

Bengt får naturligtvis tycka vad han vill om materialspel men man gör inte ett sånt uttalande till media med personliga påhopp.

Jag hoppas verkligen att han har blivit felciterad, annars var det lågt......mycket lågt.
/ Jonas Permevik Höganäs BTK

Anonym sa...

detta med att ungdommar inte ska använda matrial håller jag inte med om... matrial finns och ska utnyttjas om det finns en anledning till det. och ju tidigare man börjar med det destomera hinner man ju lära sig att behärska sitt eget spel. menar bara för att man använder ett super-block, anti, kortnabb eller långnabb innebär ju inte att man bara lägger över bollen för att se om motståndaren missar. man kan ju faktiskt styra spelet lika mycket dära som med ett backside. tycker det har fallit bort lite detta med att utbilda bra spelare med matrial. våga använda mera !!!

Anonym sa...

ja andreas är verkligen en kille som vet!

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=49rKpgLRpTA

Hohn Hilton

underbart

Anonym sa...

Om jag inte minns helt fel hade herr Israelsson själv en son som spelade med material(liksom en hel del andra i Kävlinge på 80-talet). Men vad blev det av dem? Nu menar jag inte att jag ogillar det, det är ju bara att bevisa att man är bättre och sluta att gnälla!!

Anonym sa...

Intressant Andreas..förklara gärna mera.
Du verkar veta vad det handlar om.
Har aldrig sett nån som styr spelet övertygande, med den typen av matrl.

Anonym sa...

måste vara den sjukaste pingisartikeln ja läst:) hur kan en tidning gå med på o skriva så?

classe se det som att du gör nått rätt med det du gör dom e rädda:)

/ pierre

Anonym sa...

Alla måste få ha rätt till att få spela sin bästa pingis. Har man en grundteknik som lämpar sig bättre med material. Då ska man självklart spela med det. Synd att vi i sverige har så dåligt utbildade tränare på långhårigt.
Har själv mött classe vid flera tillfällen. Måste säga att han e outstanding på o utnytja det friktionsfri materialet. O det e han för att han har en perfekt teknik för o få maximal effekt.Han har grymma reflexer o tar bollen extremt tidigt. Kanske tur för oss andra att han inte har så bra forehand.
/Patrik Fihn

Anonym sa...

Jag tycker det är väldigt svårt att spela med Doktorns gummi (för att inte tala om att möta dom), inte alls bara att ta ett rack och dominera. Bengt I känns som en stor pratkvarn. Har en gång hört honom yttra orden "i Kävlinge spelar vi för att det är kul, vi betalar inga pengar till spelare". Hur trovärdigt känns det?

Anonym sa...

Materialspelare är bland det tråkigaste som finns. Det kan vara kul att möta någon deff ibland så man får stå och driva lite med forehand-släggan. Men att möta en lirare som står vid bordet och blockerar med något udda material är det absolut tråkigaste man kan göra. Jag vill bara gå ifrån hagen och lämna WO varenda gång jag möter en sån typ av spelare. Det handlar bara om spelförstörelse. Jag ser inget nöje i materialarnas försök att kväva vartenda försök till snyggt och rent spel med sina fladdrande skruvar.
Jag kommer inte på någon annan sport där man på ett liknande sätt kan skaffa sig fördelar av specialanpassade, destruktiva produkter som drar ner idrottens kvalitet och estetik

Inget ont om material-spelare eftersom de tränar på samma sätt som andra och följer reglerna. Men min personliga åsikt är att det är så förbannat trist och att det borde förbjudas.

Anonym sa...

Nu var det längesen jag mötte Classe personligen, var riktigt nära att ryka dit mot honom trots att han inte såg mycket ut för världen. Han är skicklig på att hantera materialet vilket inte är gjort i en handvändning, för det krävs mycket träning, liksom det krävs mycket träning för att bli bra på att exempelvis loopa backhand. Mångfald är något vi behöver i svensk pingis så Classe, stå på dig. Jag tycker du är grymt duktig på det du gör.

/T

Anonym sa...

Classe är bra på att hantera materialet. Det finns många som spelar på ett liknande sätt men inte ens är hälften så bra.

Anonym sa...

oftas har man ju ett slag som man vill avgöra med... (vi kan utgå ifrån att det är fh) i allt vi gör med vårat spel... serv, retur och osv måste ju vara för att komma till med vårat bästa slag. visst en loopspelare kanske vill spela lika mycket bh som fh men där spelar ju serv retur spel en avgörade roll om vi ska kunna lyckas... allt detta gäller ju även matrial spelare. kanske inte deffen men alla andra typer av spel med matrial. hoppas ni fattade va jag menar. fabbe är väl ett lyssande ex på att man måste ha en ryslig bra attack för att lyckas med antinabb på hög nivå. sen detta med att kanske inte alla antinabb spelare idag är så pass dåliga på sitt vinnade slag att dom använder bara detta gummi ger ju bara oss som inte kan spela mot det mera tid att lära oss hur vi ska göra det... men matrial är ju inte bara antinabb utan det finns ju en uppsjö av matrial som vi behöver för att dels lära oss hur man spelar mot och med.
detsamma gäller ju alla china gummin som asiat spelarna använder... vad har dessa gummin för nackdelar och fördelar. var kan vi hitta deras svagheter... jag iaf tycker detta e intressant och gillar att det finns. tycker allt detta skappar att man måste vara otroligt komplett som pingis lirare för att klara av alla dessa element i pingisen. detta gäller matrialspelarna och vi vanliga dödliga ( det sista var ett skämt)

Anonym sa...

Senaste världsrankingen

1 WANG Hao
2 MA Lin
3 WANG Liqin
4 MA Long
5 BOLL Timo
6 SAMSONOV Vladimir
7 CHEN Qi
8 RYU Seung Min
9 OH Sang Eun
10 GAO Ning
11 LI Ching
12 JOO Se Hyuk
13 HAO Shuai
14 CHUAN Chih-Yuan
15 OVTCHAROV Dimitrij
16 KREANGA Kalinikos
17 KAN Yo
18 SCHLAGER Werner
19 HOU Yingchao
20 SAIVE Jean-Michel
21 MAZE Michael
22 SMIRNOV Alexei
23 YANG Zi
24 PERSSON Jorgen
24 PRIMORAC Zoran
26 KO Lai Chak
27 TANG Peng
28 HE Zhi Wen
29 MIZUTANI Jun
30 CRISAN Adrian

Var finns deffen (materialaren) här?
Rätt långt ner va?
En bra OFF lär sig DEFF bättre än vise versa! V.S.B

Anonym sa...

nja närmsta deff ligger på plats 12.

Anonym sa...

Två deffar på top 20, inte illa med tanke på hur få manliga bordtennisspelare som vågar anta den ädla defensivutmaningen.

Det kan väl inte vara mer än 2-3, högst 5 procent som är deffar och ändå är mer än 10% i världstoppen defensivspelare! Det tyder på en enorm skicklighet och hängivenhet hos dessa tappra krigare.

Anonym sa...

Två deffar innan bäste svensk, skandal!

Anonym sa...

Classe stämmer det att du har 1-0 på Kristian Karlsson ?? Går rykten om detta :)

Anonym sa...

Håller med "Herr stöt" att det beror mer på att andra tränare brister i att lära ut hur man spelar mot materialet. I den klubb jag tillhör har vi en tävlingsgrupp på ca 20 st från 10år upp till 17 år och alla dessa har inga problem att spela mot långnabb. Vår yngste spelare på tio är är den som är bäst mot långnabb, bara älskar att möta sådana spelare. Finns skrämmande exempel man hört från ledare som gnäller för sina ungdoms spelare om material spelarna. Borde skämmas, ta och lär ut hur man spelar mot det i stället och har man inte kunskapen får man väl ta och lära sig av dom som har den. Kan man inte ta emot över-under-oskruv så kanske man valt fel sport?

Anonym sa...

Främlingsfientlighet, mobbing, böghat och nabbhat har samma orsaker: rädsla för det annorlunda.
En del tar det till sig eller accepterar det åtminstone, medan andra vill bli kvitt det. Rädsla för det annorlunda har vi alla till
viss del men det är mer konstruktivt att försöka bota rädslan än att försöka "bota" det annorlunda.

Att det bottnar i rädsla märker man bl.a. på argumenten hos nabbhatarna. Om nabbspelarna spelar dåligt blir de hånade, spelar de bra blir de smutskastade med krystade argument. Erkänn istället att det enda "felet" nabbspelaren
gör är att inte vara mainstream.

För 50 år sedan kom japanerna med svampgummit, som gav superskruv och superfart, och det var inte
populärt i alla läger. Men idag när det blivit mainstream är det otänkbart att säga att looparna dödar spelet för att de lurar motståndarna att missa, eller att smasharna dödar spelet för att de tar bort de långa duellerna.