fredag 15 februari 2008

Slut på lag för Sverige

Sverige 2 ställdes mot Polen och den uppgiften blev tyvärr övermäktig Andreas Kvist, Mattias Karlsson och Hampus Söderlund.

Mandel och Hampus tog varsinn medan Kvist förlorade bägge sina. Puchalski blev matchvinnare för Polen med sina två segrar. Puchalski är rankad 72a i världen U18. Mandel är rankad 48a, Hampus 122a och Kvist 186a. Polens tvåa Jendrzejewski är endast rankad på 190e plats.

En match jag hade hoppats att Sverige skulle vinna.

Sverige 1 vann i tre raka mot Tjeckien 2 och det var endast Tran som var lite illa ute men han vann sin femsetare mot Tjeckiens trea.

Väl i kvartsfinal så ställdes Sverige mot Ungern och på förhand så hade jag Sverie som klar favorit då Kristian Karlsson var högst rankad av spelarna (23) samt att Brodd (61)visat så fin form. Kalven visade vad han går för och tog bägge sina matcher mot KOsiba (44) och Sebestyen (66) men när Tran (236) får en så pass tuff motståndare som Schaffer (110) i sin enda match som tredjespelare och Brodd inte kan rå på KOsiba och Sebestyen så skrivs förlusten till 2-3.

Alla tre matchförlusterna med 3-1 efter att svenskarna vunnit det första setet. Beror det på att svenskarna är bättre igång eller att motståndarna har bättre coach?

En åttondel och en kvart lämnade lite att önska i lag nu hoppas jag att grabbarna revanscherar sig i singel och dubbel.

Vinnare i lagtävlingen blev till sist Frankrike 2 som i finalen slog Polen (som Sverige 1 vann mot i gruppspelet). Nu hoppas vi på singelspelet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dubbelrapport: KK MK la 2-3 i dubbel ftr ledning 10-8 i skilje. HS AK la 13-11 i skilje ftr ledning 10-8 i skilje. Skönt då att VB AT är vidare. Gruppspel singel imorgon bitti.