måndag 4 februari 2008

Ödets timme

Warta tar emot Lyckeby ikväll. Denna elitseriematch är väldigt väldigt viktig för bägge lagen.




Det är en match som handlar om lagets fortsatta elitseriestatus i mångt och mycket. Warta ligger snäppet före Lyckeby med tre poäng till godo. Eftersom nu lagen möts så kan det avståndet vara nere på en poäng om Lyckeby vinner.






Lyckeby har bara vunnit en match på hela säsongen och det är mot Spårvägen så det borde inte vara så mycket som talar för Lyckeby. Senast lagen möttes så spelade dock Mårten Stenberg på förstabordet vilket han inte kommer att göra idag.

För att Lyckeby ska vinna så krävs det att Varga tar bägge precis som senast (göteborgspubliken kommer att gilla Ungrarens servar, jag lovar) och att Mandel och Mårten tar bägge mot Wartas fyra samt att någon av dem slår Robert Nilsson.

Det ser tufft ut för Lyckeby men de har chansen.

Skulle nu det vara så att Lyckeby vinner så måste förmodligen vinna en match till i en av de två sista matcherna för att klara sig kvar. Warta är i ett bättre läge men då de möter Gröstorp samt Söderhamn så är poängchanserna små även om de finns där. Lyckeby avslutar mot Spåret och Rekord där de har press på sig men såväl chansen att hämta poäng.
Sen så finns det en liten annan infallsvinkel på denna kamp om elitseriestatus. Vill Warta och/eller Lyckeby vara kvar i elitserien?

Att spela i elitserien är mycket dyrt opch kräver en hel del av en organisation och av dess spelare och jag är osäker på om Warta och Lyckeby har detta. Vad tror ni?

För att förtydliga så menar jag att Lyckeby har en spelare på plats i Karlskrona och så vitt jag vet så är inte ekonomin den allra bästa. Gällande Warta så spelar de med två spelare på förstabordet som inte verkar toksugna på att skaffa sig träningsvärk. Så det är inget påhopp bara en undran, OK?

19 kommentarer:

Anonym sa...

Lyckeby vinner med 5-2
2-2 första bordet rent på andrabordet/BJ

Anonym sa...

Mycket relevant fråga, Max.
Lyckeby har inte ekonomi för att spela i elitserien medan Warta har ekonomi men frågan är om dom har kompetans i egen organisation och viljan att satsa för att spela i elitserien.

Anonym sa...

Stefan N=Golf?

Anonym sa...

Warta vinner ganska lätt, 5-1.
4-0 första bordet, mårten vinner 1 resten looserssss

max sa...

Precis.. Stefan har till och med pratat med tidningar om att han ska satsta på golfen nu.

Känns som om det skulle passa Stefan schema bättre att spela på en lägre nivå, superettan eller andrbordet.

Anonym sa...

De har nog samma problem i Warta med motivation som många andra klubbar. De har spelat länge i elitserien, inga större förändringar, spelarna tränar inte ihop träffas på match, det är ett stort problem. Månsson bor Falkenberg, stefan bor gbg, hedram bohuslän någonstans? Tamm i gbg? mao svårt attfå till stämning. Ju äldre man blir ju mer är sociala viktig!

Anonym sa...

Kan inte Jens K förklara det ekonomiska läget i Lyckeby?

Anonym sa...

Det finns många bra spelare i Göteborgsregionen.
Samträning mellan klubbarna och pingisgymnasiet skulle ge bra träning samt bra social gemenskap.

Warta har en hög social gemenskap inom ledarstaben tror jag.
Därav deras ekonomiska muskler.

En hemlighet för framgång tror jag är att man periodvis kan träna hårt ihop.

Anonym sa...

Sägs att Lyckeby är skyldiga mellan 500.000-750.000 sv.kr

Anonym sa...

Alla i Warta tränar tillsammans och bor i Göteborg förutom Månsson som bor i Falkenberg och tränar där. Han dyker dock upp på en del träningspass i Wartas träningslokal på Hisingen emellanåt.

Anonym sa...

Då är det ju inga problem med Warta, varför ser de då lite oinspererade ut?

Anonym sa...

Hur ser träningen ut i Lyckeby då?
Finns det någon som bor o tränar på plats?
Roligt lag!! o lagledning, känns som en "begravninsbyrå" lag med alla support de har...

Anonym sa...

Är det något lag som har supportar med sig ?

Anonym sa...

Kom igen Warta vi tror på Er, gör kalven uppvärmning!

max sa...

Det är ingen tävling Warta mot lyckeby det här.

Om jag förstår saken rätt så bor Månsson i Falkenberg och de andra i Göteborg där de tränar tillsammans, korrekt så långt.

Men det var inte det som jag iaf ansåg vara problemet.

jag tror ju att Nilsson och Månsson inte är de mest träningsflitiga spelarna vi har på elitseriens förstabord (taget från deras egna kommentarer till olika tidningar).

Hedram, Tamm och Nilsson kanske tränar mycket tillsammans och har världens gemenskap men laget som sådant kan nog ha en del möjligheter till förbättring.

Mina tankar i den frågan.

max sa...

Lyckebys ekonomi kan vi bara spekulera i men att den är sämre än vad den borde vara är nog ganska klart.

Lyckeby har däremot en lång erfarenhet av att ta fram duktiga pingisspelare och kommer därmed ocksp i framtiden ha stora möjligheter att utveckla sin verksamhet ekonomiskt.

För Lyckeby tror jag att det skulle vara bra att spela med ett par unga grabbari div 1 förstärkt med någon lite äldre mer rutinerad för att sedan när likviditeten ser bättre avancera i systemet med de egna spelarna.

Mina tankar i den frågan.

max sa...

Det är inte bara i Göteborg som ett större träningsutbyte skulle vara nyttigt för pingisen.

Anonym sa...

Doktor-Korre på plats ikv med om rapport önskas ! After Work light först ;-)

max sa...

låter bra doktorn..