tisdag 12 februari 2008

Lite seriöst

Det verkar som om Rekord blir av med Chen Jian.

Tydligen så kommer han att spela i kinesiska ligan nästa säsong på grund av dess senareläggning med anledning av OS.

Svenska elitserien blir av med en av sina bästa spelare de senaste åren och Rekord blir av med sin segermaskin från Kina (Singapore). Hur ska det gå för dem nästa år?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer att gå skit för dom om de inte fixar nån ny ruggit bra kines och kicka petersen och fixa nån ny annan bra spelare i stället.Så kan det gå bra för dom .

max sa...

Petersen har inte rosat marknaden i årets elitserie. på förhand var han av många i Rekord tippad som årets positiva överraskning. Det blev han väl inte kan man väl säga med facit i hand..

Anonym sa...

Hoppas att dom INTE skaffar en ny kines! Hoppas att dom använder sig av några av våra duktiga ungdomar. Låt Holm & Eriksson agera "pappor" i truppen. Vilken chans för Kristian Karlsson att få blomma ut. Kom igen nu Rekord! Leta inte i Kina efter spelare, leta här hemma! Nu har dom chansen att börja en ny inrikning vad det gäller rekrytering av spelare! In med ungdomarna! Det börjar bli tröttsamt att gilla pingis här hemma!

Anonym sa...

En tankegroda som jag hört t.o.m. från SBTF:s håll, dvs ta bort kineser från elitserieklubbarna.

En ungdom på hög Europa-nivå väljer elitserieklubb där den bästa sparringen/träningen finns.
Månadspengen är av mindre betydelse. Om exvis Holm o Eriksson skall utvecklas så krävs bra sparring. Kristian K behöver känna på sparring av toppklass=kanon kines(-er). Jag tror inte han nöjer sig med mindre. Det funkar inge' bra om våra 18-21 åringar blir rankade som 1:or i elitserieklubbarna. Jag menar att då är sparringen för dålig.

Anonym sa...

Jag håller med dig helt och hållet om att det är sparringen som är viktigast för ungdomarna. Men nu skulle t.ex Rekord knyta sig an lovande ungdomar i Skåne med omnejd för att få träna och fightas ihop. En plats i ett Elitserielag bör få igång motivationen för att lägga ner det slit som behövs. Chansen att få ett "gött" gäng som sparrar och stöttar varandra på träningar och matcher skulle öka. Tänker faktiskt på tiden med J-O,Jörgen,Äpplet och Lindh. Dom hade nytta av varandra. Ok, lägg pengar på att ta hit kineser, men som SPARRING på träningar. Eller varför inte kinesiska tränare. Men låt våra lovande ungdomar få lira i Elitserien. Tänk att få skicka ett gäng lovande ungdomar till Kina istället för att träna och tävla. Lägg pengarna på det istället. Tänk tvärtom!