torsdag 7 februari 2008

Två omgångar kvar

Kvällens matcher är viktigare än sista omgången för många av lagen.

Warta kommer på besök till Gröstorp och möter där ett lag som slåss för sin slutspelsplats. Gröstorp är starkare men har en Hong som slutat vinna matcher helt sen ha la sig mot Halmstad, ikväll måste han vinna.

Lyckeby spelar hemma mot Spåret som man slog borta i höstas och man kommer stärkta efter en vinst mot Warta i göteborg. Senast så var spårvägarna galna över Vargas servar så vi får se ikväll om de har bättre lycka med returerna och/eller domsluten, å andra sidan så har inte Kassakon ett korrekt uppkast på hela säsongen han heller.

Rekord kan med oflyt bli neddragna i bottenstriden om nu såväl Warta som Lyckeby skulle vinna så jag tror nog att Rekord håller blicken minst lika mycket på hur de går i de andra matcherna som de gör när de hämtar bollen längst bak i hagen efter ha förlorat ännu en boll mot Eslöv.

Hallandsderbyt är mycket intressant då vi kan få se en riktigt tuff uppgörelse. Wang från Halmstad slog Chen Jian senast och ska då ha goda chanser mot Falkenbergs Monrad och Wei. Dawei ska väl slå Monrad iaf men sen blir det tufft mot Wei om det nu inte är andra saker som spelar in. Rydén har blandat och gett medan Rönningborn har varit stabiliteten själv på andrabordet och den matchen kommer att bli intressant att se vem som drar det längsta strået i. Henrik Olsson har inte vunnit lika mycket som han gjorde i början av säsongen och nu får vi se vad han kan göra. En jämn hård match att vänta.

Söderhamn har ett halmstrå att nå för att nå andraplatsen i serien och man kommer väl göra allt för att nå det mot Ärtemark. Söderhamns andrabord kan avgöra till hälsingarnas fördel även om det är en mycket jämn lagmatch att vänta. Jon Persson har chansen att visa att han är värd sin vm-plats genom att vinna mot Guo Kai, visa oss att Ekan gjorde rätt nu Jon.

Rekord-Eslöv 1-5
Gröstorp-Warta 5-1
Halmstad-Falkenberg 4-4
Lyckeby-Spårvägen 5-3
Ärtemark-Söderhamn 4-4

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tror Söderhamn får det tufft ikväll, då matchen spelas i den Dalsländska huvudstaden Mellerud. Ärtebula kineserna går säkerligen på parollen: Hårda bud i Mellerud! Det kommer faktiskt några riktigt bra människor från denna metropol! I alla fall en!! :-)

max sa...

Det blir mycket tufft men jag tror att Pidde och Hampus kan gå rätt bra på andrabordet. japanen ger jag inte stor chans mot Kai och inte så mycket större chans mot Wang.

3-1 uppe 1-3 nere för ärtemark.

Anonym sa...

Sondell spelar så jag tror 2-2 nere.

max sa...

Då är det upp till Jon att slå Kai eller japanen att slån Wang för att ta en poäng då.

Anonym sa...

Rekord - Eslöv

Axel är skadad - spelar ?
Han var ju skadad även mot Spårvägen men det "såg" tydligen inte Anders S.

Anonym sa...

Senaste nytt. "Stuff" sjuk i Rekord. Robban upp KK in.

Anonym sa...

Kan verkligen Lyckeby hänga kvar tror ni???
Har dom övertygat någon gång denna säsong?

Anonym sa...

Axel spelar - Gummi ej på plats.

Blir kanske en jämn match ?

Anonym sa...

Kanske det...

Vad står det egntligen i spårets match, verkar knas med rapporteringen.

Anonym sa...

Riktigt dåligt tippat max :S?

max sa...

idag satt tipsen som min forehand..