söndag 9 november 2008

Nästan en MC-olycka, Anekdot av Jens Karlsson

Historien jag ska berätta hände i mitten på 90 talet, på den tiden spelade jag (Jens Karlsson) i Lyckeby BTK:s farmalag LPK.

Det här var i slutet på säsongen och vi skulle åka och möta Gröstorp i en match om seriesegern i div 2 södra (numer div 1 södra) på den tiden spelade man hemma borta, så vi skulle alltså åka till Simrishamn en resa på ca 18 mil.

Vi som skulle spela var Jens Karlsson, Darren Blake (engelsman) Henrik Rosvall och Per Gralvik. Eftersom A-laget samma dag hade avgörande SM-semi borta mot Suif, var vi ledarlösa Glenn och Thalin var ju i lapphelvetet.

Uppgiften att köra minibussen gick då naturligt till Per Gralvik eftersom han var äldst med sina 22 år. Vi hoppar in i bussen Per kör Rosvall sitter bredvid, bakom dom sitter jag och i sätet längst bak Darren, resan mot Kristianstad som ligger på vägen går som en dans, Rossi har satt igång Guns n Roses i Bandspelaren sjunger med och spelar luftgitarr, kort och gott stämningen är på topp.

När vi kommer till Kristiansstad svänger vi mot Simrishamn, för alla som åkt vägen mot Simrishamn vet att det är mer en stig än en väg, hursomhelst efter en stund börjar Rossi gnälla lite på Per att det går för sakta även att Per kör på i ett ganska hyggligt tempo.

När vi kört ca 3 mil på stigen blir vi omkörda av en motorcykel modell HD utan ljudämpare för er som vet hur en sådan låter, föstår att vi blev tokskrämda av ljudet när den blåser om, föraren på cykeln har ett klubbmärke på ryggen som tillhör ett inte helt okänt MC gäng i Skåne. När vi lugnat oss lite efter har blivit skrämda av vrålet säger Darren från baksätet - There is another one, mao det ligger en till bakom. Inte helt oväntat lyssnar ingen av oss på vad Darren säger.

Resan fortsätter utan vidare incidenter i ca 5 km till, då kommer vi ifatt i en Fiat Uno som körs av en människa som har hatt och grått hår, som ni kanske förstår flyger inte direkt Fiaten fram på vägen utan snarare kryper, Rosvall blir skitstressad att nu kommer vi försent bla bla bla... Eftersom vi fortfarande är på världens sämsta väg är det inte helt lätt att köra om även att Per letar som en tok efter ett bra tillfälle.

Tillslut kommer det en mindre raksträka och inget möte så jag o Rossi skriker på Per KÖR OM!!!! Vad vi glömt bort är den andra HD:n som ligger bakom, så när vi börjar köra om har motorcykeln redan börjat köra om oss, eftersom vi kör på världen smalaste väg får ju inte MC:n plats på vägen, så när jag tittar ut genom sidorutan ser jag en snubbe ligga och köra offroad på gräset med en HD (han fullkomligt studsar fram) tillslut lyckas han komma upp på vägen framför oss med livet i behåll, vi i bussen ser ju vad han har för klädsel och klubbmärke så vi blir ju klart lite oroliga.

Det som händer näst är att han saktar in kraftigt framför oss så han tillslut står still, han parkerar HD:n mitt på vägen vi står still ca 20 meter bakom. Går mot vår minibuss och ställer vid förardörren varpå Per vevar ner rutan och säger Förlåt ca 150 ggr i samma mening. Mc knutten fattar sig ganska kort -DU ska passa dig jävligt noga! säger han med väsande röst och knyter näven framför ansiktet, han fortsätter -Jag skakar men det är inte av rädsla, med fortsatt knuten näve. Per säger förlåt 100 ggr till sen går MC knutten till sin cykel och kör iväg.

Behöver jag säga att vi var lite sena till matchen som vi sedan förlorade, det är också enda gången jag sett Per skälla ut en domare efter noter! (Kan nog ha varit lite sviter kvar i huvudet efter den tidigare incidenten)

Jag vill påpeka att alla i bussen var minst lika rädda som Per och att Per är en väldigt lugn och städad person under normala omständigheter!

Jag skickar pinnen vidare till Peter Gustafsson i Gröstorp han bör han en del roligt att berätta.

/Jens Karlsson

5 kommentarer:

Anonym sa...

haha en av dom roligare anekdoterna hittills

Anonym sa...

Det var ingen dålig bilfärd!

Anonym sa...

haha, våra vägar här nere är väl inte stigar, kan tänka mig att det var vid brösarpsbackar där vägen är smal och slingrig.. ;) trevlig historia.. :)

Anonym sa...

Det är därför Per kör så långsamt nu då???

Anonym sa...

gurra vakna!