onsdag 5 november 2008

Söderhamn vinner borta

Warta fick en smakstart och tog ledningen med 2-0 och mycket riktigt så spelade Stefan Nilsson sin roll i detta genom att i skilje vinna över Nordberg. Den andra vinsten togs av Hong Jian Chang över Jon Persson med 3-1.

Efter detta så tog det roliga dock slut för publiken och spelarna i Warta. Hälsingarna sprang fram -utan att sparka ner barriärer a´la Sondell- till 2-5. Sun Jianfei var den som imponerade mest med sina två vinster och den ena av dem mot wartas supervärvning Hong som jag tidigare berättat vunnit enkelt över Persson.

Månsson hade för Wartas skull tyvärr ingen bra dag och förlorade sina bägge matcher. När så Relfsson förlorar sina bägge två också blir det omöjligt för göteborgarna att vinna.

Även denna match slutar 2-5 med vinst för bortalaget,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lite dramatik här, med skadeavbrott på 10 minuter för Jon Persson mot Månsson och Wartas Hong magsjuk under sista set i sin förlustmatch.

Hong var mycket magsjuk. Otroligt att han kunde genomföra matchen.
Spypåsen var framme vid barriärerna.
Men en frisk Hong hade Warta fått en poäng.

Stefan Nilsson var förbättrad.
Kalle R var blek.
Månsson blek.

Jon så där. Hong klart bättre.
Sondell bra mot Kalle

rikard sa...

Tydligen räknas inte spyfärdighet som skada så domaren gav inte stackars Hong möjlighet till någon paus.

Istället fick han spela flämtandes med ett maginnehåll som såg ut att åka upp och ner som en hiss och vi i publiken blev mer och mer övertygade om att vi när som helst skulle få se vad Hong ätit till lunch.

Trots Hongs uppenbara bekymmer som vid ett par tillfällen bokstavligen tvingade ner honom på knä under högljudda flämtningar och strupljud var spelet av den högre skolan med många fantastiska bollar.

Sun Jian bjöd på stor pingis och i Hong har Elitserien onekligen blivit en profil rikare. Hans backhand måste vara bland det absolut vassaste i Elitseriens historia.

Tomtar inom förbundet och SBTF:s utsända tomtar som domare i gårdagens match, Warta-Suif. Självklart skulle Chang Hong fått lämna hagen för toalettbesök.

Man kan inte direkt beskylla göteborgsdomarna för att vara några hemmadomare... Jon fick läka sin skada i elva minuter, vilket innebär att han egentligen förlorade matchen på WO om domare Bogren hade kunnat regelverket och klockan bättre. Innan dess hade samma domare också dömt bort två servar i en annan match för Warta där knappast någon i publiken fattade nå´t. Sedan, kronan på verket, när den andre domaren påstod att Chang Hong inte hade rätt till skadeavbrott trots svåra magsmärtor, så får väl domarinsatsen betraktas som nära nog fulländad. Om domarna aktivt fortsätter att motarbeta hemmalaget på detta flagranta sätt så är det nog bara för Wartas motståndare att komma och hämta poängen i Ex-Huset framöver. Med sådana domare behöver man inga fiender.

11-12 minuters break för Jon P där Wartas spelare/ledare hjälpte till med is och andra kylgrejer tycker jag självklart att man kan stå till tjänst med. Tydligen tyckte inte domarna på bordet på bordet bredvid att Jiang Chang Hong kunde få en 5-minutare på toaletten, när han bevisligen var så pass magsjuk att ulkniningarna stod som spön i backen. Stor jävla skandal av domarna på bord nr 1. Börja döm i distriktserien istället.