måndag 7 juli 2008

Elitresultat

Minns inte alla resultat i huvudet men rätta mig så ändrar jag.

Elit:
1. Jonte Permevik
2. Tobbe Bergman
3. Simon Nilsson
4. Roberts Svanberg
5. John Nilsson
6. Mikael Ottosson
7. Andreas Engblom
8. Tomas Comstedt

I åttondelarna så rök:
9. Daniel Engblom
10 Nicklasson
11. minns inte
12. minns inte
13. minns inte
14. Jonas Nordin
15. minns inte
16. minns inte

Klass 1, Elit och Herrdubbelelit på samma dag satte sina spår på spelarna och det krävdes en hel del matcher för många av de mer framgångsrika deltagarna.

Klass 1 började klockan 09.00 på morgon och efter en sen kväll för många av deltagarna så var det inslagning på många bord som hörde hemma på fritidsgården Urnan i Gävle. Men som ni alla vet så börjar det ordna upp sig efter ett tag och spelet höjdes. Storfavorit enligt de flesta var Roger Andersson från Lessebo och han började riktigt bra.

Andra bra spelare i tävlingen var Permevik, Comstedt, bröderna Engblom, Nicklasson, Drugge mfl.

Roger Andersson stormade fram och slog bland annat Comstedt enkelt och det är en spelare han inte har så lätt mot i vanliga fall. Bergman tog sig också fram ganska komfortabelt även om han hade en tuff batalj med Simon "timeouten" Nilsson.

Men något oväntat så var det Andreas (förlåt om jag tar fel namn nu de är ganska lika varandra) Engblom som tog hem titeln i klass 1 efter semifinalfinst mot Bergman i skilje (kanske fjärde) där han drog in en makalös backhand vid 8-8, i finalen väntade Roger Andersson och även där vann Engblom. Grattis.
I elit så blev det tuffare för många då schemat bjöd på många matcher för de bästa.

Roger Andersson som var toppseedad i klass 1 och Elit försvann i poolen efter en 3-1 förlust mot Alex Drugge. Roger var även illa ute mot Simon Nilsson men vann där i skilje och när sedan Nilsson slog Drugge med 3-1 så var Roger ute efter seträkning.

Alex hade sedan stora problem med Nicklasson från Lessebo och förlorade där med 3-1 i set. Nicklassons soft smällde in ett par riktiga raketer som Alex fortfarande undrar över.

Tobbe Bergman spelade stabilt och slog bra spelare på löpande band och när han i semifinal fick möta Svanberg som i kvarten slagit Comstedt så var jag säker på hans finalplats. Men så enkelt gick det inte för Herr Bergman. 2-1 och 8-5 då Svanis tog timeout och Bergman slappnade av. Setet till Svanberg som har en grav minuskvot på Tobbe men som nu stod inför ett skiljeset där ingenting var givet. Skilje blev stenhårt men Tobbe var till sist starkast av de två och vann med 11-9, gladast av alla var Jonas Permevik.
Permevik hade nämligen redan kvalificerat sig för final via sitt vackra spel och sin fina kondition. Hans spelstil passade väldigt bra mot många redan trötta spelare men det ska inte ta någonting från hans prestation. I åttondelen så vann Permevik enkelt i skilje över Andreas Engblom och sedan var det tre jämna hårda set mot John Nilsson där Permevik var bäst på slutbollarna. Nilsson konstaterade efter matchen att han borde spelat lite annorlunda än vad han gjorde och det kan man ju bara hålla med om efter en 3-0 förlust.

Simon Nilsson som öst på bra hela dagen fortsatte på samma sätt mot Permen men det räckte inte till och ett set var allt han fick med sig. Simon Nilsson har gått framåt rejält så vitt jag kan förstå och kommer att göra livet surt för många spelare denna säsong.

Nu till finalen och varför Permevik var så glad över att få möta Bergman istället för Svanberg. Det var nämligen så att Permen och Svanis möttes i gruppspelet och det var sådan slakt att man inte trodde att det var möjligt. Svanis körde över Permevik efter noter och jag är ganska säker på att finalmotståndaren på andra sidan bordet i form av Bergman var att föredra.

Finalen blev inte så välspela eller jämn som man hade kunnat hoppas på med två såna lirare i den som det var då Bergman efter för många matcher denna dag och dessutom med kramkänningar var helt chanslös. Tre raska till P35 vinnaren Jonas Permevik. Väldigt bra jobbat och fint spelat av den evigt unge Permevik och kul för honom att vinna inför sin fru Annika och sin son Olle. Återigen ett stort grattis Jonas!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Engblom kom 7:a

max sa...

daniel eller andreas?

Anonym sa...

inget om din egna prestation?

max sa...

ut i poolen i klass 1.
kvarten i klass 2.

Anonym sa...

du e sämst max!

Anonym sa...

Herrdubbel resultat:

1.Engblom/Engblom
2.Comstedt/Svanberg
3.Cöster/Svensson

Anonym sa...

Det man kan konstatera efter tävlingen på Öland torde vara följande. Återigen fick vi ett bevis på att vara elit i Stockholm verkligen inte betyder någonting. Visst nu är det bara en tävling men att det är klassillnad mellan div.1 södra och östra är odiskutabelt.

Tycker att det är synd att en sådan här bra blogg fortsätter överskatta och skriva upp vissa spelare, exempelvis Bergman,John Nilsson etc endast för att man känner varandra väl utanför pingishagen

Anonym sa...

Simon "nisse" Nilsson e hans riktiga smeknamn, härstammar från hans farfars far enligt uppgifter.

Anonym sa...

Vem vann klass 2?

max sa...

Vad menas med en sådan blogg som denna? Skriver jag inte vad jag vill? Sen så är det intressant att se att toppseedade roger andersson flög i poolen mot en solnaspelare på gränsen till stockholmare.

max sa...

Ja, jag är sämst.

max sa...

Min teori är att de bästa i div östra är lika bra som de i östra men att resten inte ens skulle få åka tunnelbana för att vinna mot de sämsta i dit östra.

max sa...

Med anledning av hans timeout på sm så heter han inte nisse..

max sa...

Sen så vill jag hålla med om att elit i stockholm suger hästskit.. Kan inte ens vinna mot norske mästaren med tre noll trots att han är klass etta.. Skämmes!

Anonym sa...

Får medge att jag uttryckte mig lite klumpigt när jag skrev kommentaren tidigare, menade naturligtvis inget speciellt med formuleringen.

Som du själv skrev tidigare blev det ganska många matcher för en del spelare exempelvis Roger Andersson, vilket bör ha försvagat honom en del, dock stark av Drugge att vinna.

Fast å andra sidan förlorade han senare mot Nicklasson som hade en ganska kraftig minuskvot i div.1 södra

Anonym sa...

För övrigt gick alla de tre tyngre titlarna till södra......

Anonym sa...

Förbannat trevlig tävling.
För trevlig för många!

Skål igen!

Nästa år blir det seriöst....

Anonym sa...

Nån mer som fortfarande är bakis?

Anonym sa...

snälla nån sthlmspelarna va ju nerkrökade hela bunten inte ska vi skylla på det men visst e ni duktiga i söder speciellt permevik tycker ja va otroligt bollsäker men framför allt så va han ödmjuk efter krossen av mig det e stort:) pierre som kanske håller klass 2 klass i södra sverige inte vet ja men ja e glad ändå:) nu ska ja iväg o träna! pierre snart tp lönn :))