lördag 12 juli 2008

Junior EM

Herrjuniorer:

Grupp A: Tyskland, England, Norge, Portugal
Favoriterna England hamnade i trubbel direkt när knight förlorade mot Bottroff från Tyskland med 12-10 i skilje men eftersom de har drinkhall så redde underläget till sist ut sig och Enland vann första matchen med 3-2.

England ångade på och testade tre olika treor i de olika matcherna, oavsett spelare och motstånd så förlorade englands trea. Men för att förlora så måste Knight och Drinkhall förlora 2 av fyra matcher och de gör de knappast.

Norge krossade Portugal med 3-0 i matcher men var sedan chanslösa mot engelsmännen och tyskarna.

1. England

2. Tyskland

3. Norge

4. Portugal

Grupp B Tjeckien, Ungern, Danmark, Belgien

Tjeckien tog ledningen mot Ungern med 2-0 efter en överraskande vinst för Sirucek (49) över Kosiba (6) men Ungern vände på matchen och när Kosiba revanscherat sig mot Tregler (4) så lämnade han över allt ansvar till Sebastyen (19) som tog sitt ansvar och vann över Sirucek.

Danmark slog Belgien enkelt men var sedan chanslösa. Mikkel Hindersson som spelar i Gröstorp vann sina tre matcher som innefattade de tidigare omnämnda Siricek och Sebastyen. Intressant att se att Henrik Laxby som spelade i Västers förra säsongen spelade, han spelade dock bara en match och det mot Tregler där han fick storstryk.

1. Ungern

2. Tjeckien

3. Danmark

4. Belgien

Grupp C Polen, Cypern, Turkiet, Österrike

En ganska ointressant grupp där Polen är helt överlägsna. Polen krossade motståndet utan problem.

1. Polen

2. Österrike

3. Cypern

4. Turkiet

Grupp D Sverige, Ryssland, Frankrike, Serbien

En mycket tuff grupp jämfört med de andra. Mitt intresse här är naturligvis mest riktat mot Sverige.

Första matchen mot Ryssland och en smakstart för svenskarna. 2-0 ledning efter att Kristian Karlsson vunnit över Shibaev (2) och Mattias Karlsson över Merzlikin (41), tyvärr så förlorade sedan Arvidsson mot Valeev (99) och det skulle bli jämnt.

Mandel som tidigare i år förlorat med 4-0 mot Shibaev pressade nu densamme till ett skilje där ryssen var för stark och vann med 11-5.

Kalven avgjorde sedan mot Merzlikin i den sista matchen och vinsten skrevs till 3-2

Serbien var chanslösa mot Sverige och mot fransmännen men lyckades slå Ryssland då Shibaev förlorade den avgörande matchen mot Crepulja (23).

Fransmännen visade fin form när de krossade Ryssland med 3-0 och det klart att den avgörande matchen skulle hållas mellan Sverige och Frankrike. Tyvärr så ställde Sverige upp utan Kalven och då blir det tufft mot Frankrike.

Le Breton som blev slaktad av Mattias i Ungerns juniortävling vann nu överraskande med 3-1 och när sedan Arvid förlorade med 13-11 i skilje mot Drop (10) så var det ett tufft läge. Brodd återgav dock hoppet med en fin vinst över Le Guen (34). Men Mandel var dock inte på hugget och förlorade i skilje mot Drop och förlusten för Sverige i gruppfinalen blev 3-1. Om vi ska slå lag som Frankrike så måste vi ha marginalerna med oss och bästa lag.

1. Frankrike

2. Sverige

3. Serbien

4. Ryssland

1 kommentar:

Anonym sa...

är kristian skadad?