lördag 12 juli 2008

Junior EM

Pojkkadetterna:

Grupp A: Tyskland, Italien, Spanien, England

England ledda av Evans krossade allt motstånd och vann med 3-0 i alla matcher. De tre andra vann mot varandra och slutade allihop på en seger och två förluster vardera. Där hade Italien bäst statistik inbörde och kom tvåa.

  1. England
  2. Italien
  3. Tyskland
  4. Spanien

Grupp B: Frankrike, Belgien, Danmark, Tjeckien

Frankrike och Belgien har två av de bästa lagen i EM och möts redan i gruppspelet. Danmark och tjeckien var chanslösa mot dessa bägge lag och fick göra upp om tredjeplatsen i gruppen. Där var Tjeckien det starkare laget och vann med 3-2.

Matchen mellan Belgien och Frankrike blev stenhård och Frankrike vann till sist med 3-2 och stod som gruppsegrare.

  1. Frankrike
  2. Belgien
  3. Tjeckien
  4. Danmark

Grupp C: Ungern, Ryssland, Rumänien, Portugal

Ungern med Do Phoung (9) var starkast i gruppen och vann lätt mot alla lagen. Ryssland kom på andra plats efter en tuff match mot Rumänien. portugal fick agera strykpojke och var inte ett hot mot något lag.

  1. Ungern
  2. Ryssland
  3. Rumänien
  4. Polen

Grupp D: Sverige, Polen, Slovakien, Serbien

Polen var som väntat för svaga i denna grupp och när man förlorade mot Slovakien så hamnade man sist i gruppen. Slovakien var chanslösa mot Serbien och det var även polackerna.

Men nu till Sverige. Tran och Söderlund spelade alla matcher såväl singel som dubbel. Tran var lite illa ute mot Polens Wisnewski men vann hårt i skilje och hade han inte gjort det så hade de blivit tufft då Sverige förlorade dubbeln, men nu blev det till sist en seger med 3-1.

Slovakerna fick endast ett set på Sverige och slakten var uppenbar.

Matchen mot Serbien blev den avgörande matchen och där väntade en tuff motståndare för Sverige. Subotic(7) är en riktigt tuff motståndare och han kan på förhand ta två matcher mot de svenska killarna. Nu blev det dock inte så då Söderlund vann en stenhård femsetare mot honom, förmodligen gick andan ur serberna då och Sverige vann med 3-0.

  1. Sverige
  2. Serbien
  3. Slovakien
  4. Polen

Inga kommentarer: