måndag 14 juli 2008

Final!

Herrjuniorerna svarade för en riktigt fin prestation idag när de slog ut Polen med 3-2 i matcher och det utan att Kristian Karlsson spelade.

Kristian har under en längre tid haft problem med sitt knä och att spela semifinalen var helt omöjligt, det finns risk att han inte kan spela mer i denna turnering.

Men nu ska vi prata om dom som vann.

Sverige ställde upp med Mattias Karlsson (8), Simon Arvidsson (15) och Harald Andersson (30). Motståndarna Polen mönstrade ett otroligt starkt lag med Chodorski, Chojnowski och Golebiowski, de polska spelarna är rankade 3, 11 och 16 och favoriter på förhand.

Mattias började mot Chojnowski och han gjorde det riktigt bra och vann till sist med 3-1. 1-0 till Sverige.

Dags för Arvid som spelat bra och pressat många toppspelare men inte riktigt lyckats hela vägen i denna lagturnering. Arvid pressade europatrean chodorski till ett skilje men väl där så lyckades han inte riktigt hela vägen och förlusten var ett faktum efter 9-11. 1-1 i matchen.

Dags för Em-debutanten Harald Andersson som inte spelat en boll hittills i turneringen och ett möte med Golebiowski som är mycket högre rankad än han själv. Harald spelade som alltid lugnt och stilla och var oberörd trots ett antal missade egna servar. Matchen blev väldigt jämn och Harld kom i underläge med 5-1 i skilje men som alltid så körde han bara på och vände matchen och gav på så sätt Sverige ledningen med 2-1. Riktigt bra spelat av Harald!

Arvidsson klev då ut i hagen igen och var inte mer lyckosam nu än i första matchen och förlorade den tyvärr mot polackernas tvåa. 2-2 och en avgörande match om vem som skulle få spela finalen.

Mandel Karlsson mot europatrean Chodorski och som alla polacker så försökte han spela mycket backhand men det är ju det Mattias vill och där han är som bäst. Mattias som spelar med soft på forehand har ett riktigt klipp där och det ville väl polackerna undvika men till sist så lärde de sig att Mattias är som starkast i backhandspelet och började loopa i hans backhand och sedan backa ut för att väsa backhand på halvdistans men Mattias varierade spelet bra och blockade ofta med forehand med lite sida/under diagonalt för att störa i spelet.

Mattias var den bättre och vann till sist med 3-1 mot en klart högre rankad spelare. Härligt!

Nu väntar Sveriges gruppmotståndare Frankrike i finalen som spöade de övertända galningarna från Tyskland sin semifinal precis som de gjorde med svenskarna i gruppen.

Undrar om Kristian får spela eller vem Blomman stoppar in i laget på hans bekostnad? Han har många val och det ska bli spännande att följa finalen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Max, vet du varför brodd inte spelade?

Anonym sa...

nrä börjar finalen?

Anonym sa...

mattias var helt sinnessjukt bra igår, riktigt skoj att se.. smart av blomman att spela harald som har lättare för polackerna än brodd. finalen börjar kl 6

Anonym sa...

fyfan va illa...vid 11-11 i skilje kommer texten "vi gratulerar frankrike till vinsten i HJ" upp på skärmen...snacka om att sabba spänningen :(