tisdag 11 augusti 2009

CL lagen

Helgen den 25-27 september händer det väldigt mycket i pingisvärlden, i alla fall den världe av pingis som jag gillar.

Dels så drar de nationella serierna igång med sammandrag runt om i hela landet. Dessutom så har Pingisligan premiär på TV 4 Sport den 26/9 med kickoff och en väldig start av denna otroligt spännande nysatsning.

Men inte nog med det. Dessutom så sätter CL igång och det här inlägget kommer kort beröra några av lagen som är med där.



UMMC. Vad tänker ni på då? Pingis? Gruvor? Läran om metallers framställning? Företagsvärlden i Ryssland? Uralbergen?

BRA! Allt ovan stämmer och har absolut att göra med UMMC som gör debut i CL denna säsong med ett ganska starkt lag:
Zoki Primorac
Robert Gardos
Kim Jung Hoon
Evgueni Chtchetenine

Laget är fjärdeseedade och blir svårslagna men avsaknaden av en riktigt vass etta gör att jag inte tror att de håller sin seedning utan går till kvartsfinal.

Hennebont med svingande och flyfotade spelare som kan hota vilket lag som helst. Franskt lag men med en grek och en korean som främsta vapen. Avsaknaden av en trea som kan vinna match blir en akilleshäl i slutspelet om inte Kreanga och Ryu Seung Min bräcker allt och alla.

Laget:
Kalle Kreanga
Ryu Seung Min
Dorian Quentel (rankad 148 som bäst och det var sex år sedan)

*

Levallois med magikern från Peking Hao Yingchao eller Zhang Yike är ett härligt lag som inte alls blir att leka med. Utan nämnda kineser så får de franska och den ryska spelaren det tuffare, mycket tuffare.

Hao är en av de absolut mest underhållande spelare man kan se och hans bananloopar är på ren svenska, magiska. Zhang Yike är en av de nya kineserna som man kommer att få se mycket av i framtiden på de stora mästerskapen. Med anledning av detta så hoppas jag att Roskilde möter Levellois i slutspelet för då åker jag dit och kollar.
Laget:
Hau Yingchao eller Zhang Yike
Patrick Chila
Emmanuel Lebesson
Igor Rubtsov
*

Roskilde. Våra danska bröder, nåja, vårt grannland i alla fall. Har storsatsat två år i rad nu och detta år så gör man en gigantisk satsning som innebär att det danska laget nu värvar en världsstjärna till i form av Oh Sang Eung.

Med två spelare på runt topp-10 rankingen i världen och med spektakulära spelstilar så kommer det att vara garanterat drag i Roskilde under denna säsong.
Laget:
Michael Maze
Oh Sang Eun
Finn Tugwell
Allan Bentsen

*
Plüderhausens strul med byte av matchdatum mot Fulda kostade mig flera tusen kronor och det gör att jag inte kan gilla klubben trots att de nu har förstärkt med vår svenske hjälte Jörgen Persson.
Kosowski och Karakasevic känns inte så spännande men de har bägge två ganska trevliga om något annorlunda spelstilar (inte minst Kara) men i och med att de i laget även har Englands påläggskalv nummer ett Paul Drinkhall (19 år som gör sin tredje säsong i Bundesliga) gör det att laget i sig är ganska kul att kolla in.
Laget:
Jörgen Persson
Aleksander Karakasevic
Jakub Kosowski
Paul Drinkhall

*

Ochsenhausen med svensk inblandning på tränarsidan i form av Anders Johansson och dessutom i form av Sveriges numer näst högst rankade herre, Pär Gerell.
I laget så spelar en annan av mina absoluta favoriter i europa nämligen Tiago Apolonia denne billvirtous som får det att spritta i handleden när han han snärtar eller fiskar in de mest omöjliga bollarna. Chuang från Taiwan är en världsspelare och laget kompleteras förtjänstfullt även av Adrian Crisan som under föregående säsong tog ett steg tillbaka och stundtals var petad i laget.
Laget:
Chuang Chih-Yuan
Pär Gerell
Tiago Apolonia
Adrian Crisan
*

Österrike. Kan de verkligen spela pingis? Nja. På förhand kan jag tycka att det inte känns som det men jag blir gång efter annan överraskad att de fortsatt kan leverera bra spelare.

Werner Schlager och Chen Weixing drar ett tungt lass här och då främst Schlager som i sina bästa stunder med sin aviga teknik och märkliga slag kan slå precis vem som helst i hela världen (utom baum där han alltid verkar förlora).

Om laget spelar med Xu Xin så kan de vinna allting och det är också deras ambition med all rätt. Xu Xin är han precis som Zhang Yike Kinas framtid och jag tror att de spelar i CL för att få bättre koll på de europeiska spelarna inför framtiden. Vore spännande att se detta lag spela då det innehåller sevärda spelare rakt igenom.

Laget:
Wener Schlager
Xu Xin
Chen Weixing
Daniel Habessohn
Stefan Fegerl

*


Regerande mästarna Düsseldorf med järnmannen Timo Boll, vinstmaskinen och snudd på omöjlig att stoppa i dessa sammanhang. Har tappat Dima Ovtcharov till Charleroi men knutit till sig Kishikawa och Keen en blandning av nytt och gammalt och med ett ton av rutin.

Christian Süss som av många anses vara en av de största skitstövlarna på touren kan spela något makalöst bra ibland (jag kommer aldrig glömma hur han spelade mot Robban Svensson på slutbollarna i tyska ligan) för att ibland totalt tappa spelet (som mot Yoshida på lag-VM). Süss kommer att får spela många viktiga matcher och det vore kul att se honom någon gång inte åka med i Bolls ryggsäck till alla segrar.

Inte säker på att detta lag räcker till seger av hela CL.

Laget:
Timo Boll
Christian Süss
Seiya Kishikawa
Trinko Keen

Det finns mer att säga om många lag men det kommer senare, hoppas att ni gillar detta så länge.

6 kommentarer:

max sa...

Inga kommentarer.. det var svagt av er. Kom igen nu! :)

Anonym sa...

tror nog att hennebont vinner.. hade varit kul att åka till roskilde och se en match.. vilken rekomenderar du Max?

Anonym sa...

In med Eslöv!

max sa...

Ska man se en i gruppspelet så är det matchen mot Charleroi med
Saive och Ovtcharov tex.

Jag har hört att Charleroi har magisk stämning på sina matcher så dom borta mot roskilde vore en höjdare men live väl långt borta.. ungefär som att spela sammandrag i Kiruna.

max sa...

Glömde..

Jag hoppas på slutspel och att då åka ner men dit är det ju långt.

Vore kul om de fick möta Pluderhausen med Jörgen.

Jompa sa...

Ruggigt många tecken i detta inlägget - snyggt!