måndag 24 augusti 2009

Koreanska öppna

Ännu en Pro tour avverkad, denna gång i Korea. Wang Hao och Hao Shuai som möttes i final förra veckan i Kina var med men inte alls lika lyckosamma denna gång och för oss som gillar bredden i pingis är det finfint att kineserna inte vinner jämnt.

En del européer på plats och de hade skaplig framgång och då främst tyskarna.

Chen Weixing från Österrike lyckades vinna med klara 4-0 över Taiwans Chuang Chih-Yuan. Mycket bra gjort men i kvartsfinalen så tog det slut. Wang Hao var överlägsen och vann enkelt med 4-0, utklassning.

Baum som kommer mer och mer spelade suveränt och lyckades i åttondelen besegra Oh Sang Eun samtidigt besegrade Ovtcharov Ryu Seung Min. Tyskland-Korea 2-0. De unga tyskarna möttes i kvartsfinal och där vann Ovtcharov med 4-2.

Jun Mizutani sparng samtidigt fram som en galning mot Joo Se Hyuk där han vann med 4-3 innan han krossade Ovtcharov i semifinalen med 4-0.

På andra halvan så slog Hao Shuai ut Maze i kvartsfinalen och sedan tog han revansch på Wang Hao i semifinalen. Detta innebar Hao Shuai andra final på två veckor och tyvärr för honom så var utgången densamma.

Jun Mizutani besegrade kinesen med 4-1 och det var inte första gången han vann över Hao Shuai. Kinesen som förlorade mot Maze ballongplockar i VM 2005 kunde inte slå igenom den också vänsterhänte Mizutanis defensiv och som dom skriver på ITTF så:

"The Japanese super talent had played more in the guise of a Jacques Secretin or Mikael Appelgren to secure victory"

Kul att Äpplet omnämns så fort någon fiskar eller spelar med ballongplock!

Mizutani vann alltså Korea open!

Inga kommentarer: