söndag 9 augusti 2009

Grattis Bloggen!

Just idag för två år sedan så skapades denna blogg och fyller alltså 2 år idag! Exakt på minuten för att vara helt korrekt.

Stort grattis!

Bloggen har växt från att vara min egen lilla boj i havet av ilska som ibland strömmar genom mitt hav av känslor kring mitt eget spel och kring brister och tillkortakommanden inom svensk pingis. Den boj fungerade och fungerar fortfarande utmärkt (nåja kanske inte alltid i hagen) för mig att kanalisera denna ilska och därav av namnet Pingis- Anger Management.

Men efter en tid så märkte jag att besökarantalet ökade och det var inte bara de närmast sörjande som läste. Vissa dagar hade jag till och med 30 unika besökare. Detta fann jag ganska kul då jag inte trodde att folk vill läsa mina små tankar om pingis men tydligen så var det ett tomrum som behövde fyllas. Utvecklingen av besökarna fortsatte explosionsartat och i oktober så var det cirka 250 besökare om dagen på bloggen och i den takten fortsatte det. I december så var det ett par dagar med cirka 750 besökare, helt osannolikt i en sport med cirka 10.000 spelare.

Det jag försökte att göra med bloggen var att uppdatera den så ofta som möjligt oavsett om det var seriösa inlägg eller om det bara berörde min egen insats på kvällens träning. Högt och lågt var ledorden för mig i kombination med engagemang.

2600 inlägg

För mig började bloggen bli på allvar då jag åkte ner till Budapest för att se OS-kvalet och hur jag då på något sätt insåg hur mycket jag verkligen gillar pingis och att jag genom denna blogg faktiskt kan bidra med något, om än litet, till svensk pingis och framförallt kanske i alla fall fungera som ett forum för oss pingisälskare.

1 220 000 sidladdningar

Jag har genom dessa två år haft intervjuer med förbundskaptener, landslagsspelare, elitserietränare, styrelsen, ITTF, tillverkare, distributörer, legendarer och jag har fått oerhört mycket utav att skriva denna blogg. Vidare så har jag fått nya bekantskaper och jag vågar till och med säga, nya vänner.

Mitt eget spelande har inte utvecklats speciellt mycket under denna tid och jag är fortfarande ett par klasser sämre än när jag spelade i mitten och i slutet av 90-talet. Jag har däremot spelat en säsong med kortnabb och det var lärorikt och faktiskt ganska kul som ett experiment.

Under denna tid så har även mitt engagemang för bloggen bidragit till att vilja utveckla klubben där jag är ordförande, Norrtulls SK, ännu mer. Tillsammans med andra ledare så har vi gjort en hel del men vi har ack så mycket kvar att göra och som vi kommer att göra. Engagemang föder energi och det smittar värre än svininfluensan och är absolut inte farlig utan tvärt om mycket behaglig.

70 medlemmar till över 200 medlemmar på en säsong. Tre lag som avancerade en division vardera.

Timme ut och timme in sitter jag och botaniserar i statistik och resultatlistor och vet ni vad. Jag älskar det. Fullkomligt och helt ohämmat så läser jag lista upp och ner och jämför med gamla resultat, kanske kollar in någon klubbs hemsida, letar vidare efter en ny vinkel för ett inlägg på bloggen.

2008 var ett år fullt av resor för mig och andra stora händelser privat och här på bloggen så steg besökarantalet upp över 1000 unika besökare många dagar och ni kunde läsa om mina resor till västindien, Budapest, EM i fotboll Österrike, mitt besök i Miami och New York, min resa till Italien och otaliga resor runt om i landet och då ofta ner till Skåne och Helsingborg. Ni kunde inte läsa om det största som hänt mig nämligen att jag blev pappa i december men nu har ni läst det här också.

081216 en ny kärlek för mig, for life.

Redan under sommaren 2008 så funderade jag på hur jag skulle kunna ta bloggen vidare och det har jag funderat på sen dess och inte förrän några månaders sen föll allting på plats och under hösten så kommer det att hända grejor kan jag lova.

2009 fortsatte tillväxten och rekordet ligger på 1700 unika besökare och nu under ungdoms-EM så var det över 6000 sidladdningar på en enda dag då jag hade god och oersättlig hjälp av personer på plats i Prag.

1700 unika. 6000 sidalddningar.

Med detta inlägg som till viss del blev något förmätet och kanske lite prentantiöst så vill jag bara tacka alla er som läser denna blogg och som med era kommentarer här på bloggen och i verkliga livet motiverar mig att skriva vidare och jag hoppas att jag även fortsättningsvis kan vara med och dra mitt lilla strå till stacken som vi kallar svensk pingis.

Så tack för att ni läser och att ni har gjort det i två år nu.

40 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Hur bra jobbat som helst Max!!

Anonym sa...

MAX, Varför blir du inte ordförande i Svenska bordtennisförbundet istället? Då hade du fått fart på den svenska pingisen....
Tack för en grymt bra blogg!

Mattias sa...

För mig som är pingispensionär sedan några år tillbaka, men fortfarande är intresserad av vad som händer i pingis-sverige, är det ovärderligt att du håller mig uppdaterad genom bloggen! (extra kul eftersom några av de jag spelade med och mot redan på 70-talet fortfarande spelar och detta på en väldigt hög nivå...)

Anonym sa...

Tack själv för ett FANTASTISKT jobb. Det är naturligt att varje dag kolla in sidan för att få reda på vad som händer (och inte händer) i Pingissverige. Jag har dålig koll på andra sportbloggar men har en spontan känsla att Anger Manegement måste vara en av landets mest frekventerade, i alla fall sett till antalet licensierade utövare i respektive sport.
STORT Grattis på bemärkelsedagen och all uppskattning inför kommande äventyr!!!

Anonym sa...

"Just idag för två år sedan så fyller denna blogg 2 år!" kan man skriva så? betyder inte det att bloggen fyllde 2 år för 2 år sen? rätta mig om jag har fel :P

Anonym sa...

Tack!!!!!!
Bloggen är till stor glädje för alla oss pingisälskare.

Svesse

Anonym sa...

Fantastisk blogg Max! stolt över dig! =)

Anonym sa...

fortsätt :) btw, kör du i en Volvo V70 :P ?

Svennis Jr sa...

Grattis på 2-årsdagen bloggen!! Bästa läsningen som finns i hela cyberspace! Fortsätt länge Max! Ha det gött!!

max sa...

anonym 14.30,
Jag har formulerat mig korrekt nu. Hoppas jag.. :)

max sa...

anonym 13.57,
Kul att du skulle vilja ha mig på en sådan förtroendepost men det är nog inget för mig ens om jag var påtänkt.

Anonym sa...

MEGA KUL BLOGG !

kommer d några resultat från ängb ys tävling ?

max sa...

Mattias,
Kul att höra! Hoppas att du fortsätter att läsa framtiden också.

max sa...

Tack Svennis och Svesse!

max sa...

Nej, jag kör inte V70, just nu är det audi A6.

max sa...

Japp det kommer från ängbys!

Anonym sa...

Grattis till 2 år! Du gör ett fantastiskt jobb Max.
Ha det gött!
Patrik F

Lars J sa...

Bloggen är själva hjärtat i pingisvärlden. Det går inte en dag utan besök. Fantastisk insats och prestation, Max!
Hoppas du förstår vår uppskattning, för vår uppskattning är ovärderlig :)

//Lars J

Aldvik 52 sa...

Grattis Max!
Det är din förtjänst att det rör på sig lite snabbare i Pingis-Sverige idag.
Nu måste styrelse & administratörer lyssna på de som spelar och som har massor av bra åsikter, så var det inte tidigare.
Det är skönt att veta att bloggen bara är början på vägen mot ett friskare och modernare pingisklimat i Sverige. Visst är det väl så, Max?
/Aldvik (som gjorde en blek insats i Vällingbyhallen igår)

max sa...

Tack Lasse!

Det värmer att höra!

max sa...

Göran,
Din prestations blekhet berodde säkert på dålig sparring under onsdagen. :)

Angåe fortsättningen så hoppas jag att uttrycket:
"You ain't seen nothing yet"
kan vara korrekt men mer om det en annan gång.

Tack Göran!

Anonym sa...

Grattis Bloggen och Max
Bra jobbat!// Fladder

Anonym sa...

Bra Max! Skärbo.

Anonym sa...

skarbo hur gick det i klass 2 sen :)

max sa...

Tack Fladder och Magnus!

max sa...

Tack Patrik F!

Anonym sa...

GRATTIS! Tycker att du gör ett kanonjobb med denna blogg. Engagerande,intressant och himla kul! /Micke

Anonym sa...

Semi/Skärbo

Dala stark sa...

Grattis max till sveriges bästa blogg alltid in å kollar på den kanon blogg keep up the good work

dala stark

Anonym sa...

Jag kan bara stämma in i hyllningssången :). Tack Max!!! tusen tack för en väldigt underhållande blogg..

/PT

max sa...

Tack Dala coh PT!

Anonym sa...

Grattis bloggen!
Jag hyllar också detta forum. Kollar dagligen :-)
/J

coachadde sa...

sitter på läger i uppsala men självklart avslutas kvällen med en uppdatering på maxens sida =) vad ska man göra för att i förtid få veta vad som komma skall... är nyfiken som en liten ask... hatar att vara ovetande.

Anonym sa...

mycke bra blogg, men spar oss for youtube linkar, dom finner vi sjãlva om vi vill

Anonym sa...

Hoppas att du får uppdrag av SBTF att raportera från EM i höst. Du når fler och skriver bättre än SBTF. Tack för en kul blogg som gör fikarasten roligare.

max sa...

coachadde,
fråga mig nästa gång vi ses. :)

Annica sa...

Vill också vara med och gratta bloggen och Max som gör ett toppen jobb med denna sida.
Det är alltid lika spännande och se vad det skrivs om och se inlägg som alla skriver.
Tycker också att du borde vara med i förbundsstyrelsen.

Anonym sa...

Jag ställer mig också i raden att gratulera!!! Bloggen är fantastisk och lika naturligt som det är att jag tar min morgonkopp är det att jag kollar bloggen.
Vill även passa på att framhäva att man har fått nya vänner genom ditt arbete och inte minst du min vän, tack för en trevlig kväll i förra veckan....jag hoppas att du uppskattade den belgiska trappistölen. Permevik

Christer sa...

Ja grattis återigen och stort tack för en mycket givande och roande blogg som jag läser och försöker kommentera dagligen !!!

sankan sa...

Det är bara att fylla på, otroligt vilken energi du har, Max!