måndag 2 november 2009

Första fempoängaren

Växjö och SUIF blev ikväll historiska när SUIF tog hem Pingisligans första fempoängare. Växjö behöver förstärkning för jag tror inte att man har råd att spela med bara egna killar, beundransvärt på sitt sätt men inte bra med 0-5 i bagaget ner till Växjö.

*

Falkenberg mönstrade bästa möjliga lag men Eslöv visade vem som är stora skeden och tog hand om Falkenberg på ett ömt men ändå hårdhänt sätt. Peter Karlsson mot Mattias Stenberg var dagens första match och det tog Karlsson hem för hemmalaget men det var också den enda Falkenberg lyckades få med sig. Zhao Peng tog sina tvåa och Axelqvist vann nyckelmatchen mot Guo Kai och av bara farten så tog Eslöv hem dubbeln helt utan problem. 4-1 till Eslöv och ett styrkebesked!

*

Halmstad mot Rekord bjöd på en miniskräll då bortalaget från Helsingborg lyckades vinna. Men med det nya systemet så är en bra etta grymt viktigt och då Halmstad har en svag trea så blir det svårt. Chen Jian vann sna matcher och sedan vann Petersen/Karlsson dubbeln och med det fick Rekord 3 poäng.

*

Eslöv har kopplat ett tidigt grepp om serien och visar idag varför så många håller dom som favoriter till ett sjätte guld i rad.

3 kommentarer:

Block.mag. sa...

http://www.youtube.com/watch?v=T_-tlhV0JJY&NR=1

Man saknar limmet lite när man tittar på detta klipp.

Vilken backhand han hade, Peter.

Anonym sa...

ja, man saknar verkligen limmet. Synd att ITTF bestämt sig för att förändra sporten. Det verkar inte öka antalet utövare i Sverige i alla fall.

Anonym sa...

Bara säga grattis till Söderhamn, det är verkligen bra gjort av dom och det verkligen inte lätt att vinna med 5-0.
Samt skönt att se att Johan S "is back".