söndag 15 november 2009

Superettan i helgen, 33 inlägg kvar

I helgen så spelades det fyra matcher i superettan och efter dessa matcher är det några saker som befästs.

Mölndal får grava problem att hålla sig kvar då de till och med förstärkning av Cyppe Asamoah var chanslösa i helgen mot Linköping och Hägersten, förvisso med Lundholm och Relfson krassliga men samma problem hade man även i Hägersten så det är ingen ursäkt.

Hägersten får svårt att utmana om seriesegern men är för bra för att dras in i bottenstriden.

Linköping känns som om de kan hamna femma i serien som det ser ut just nu. De har större chans att hamna högre upp än lägre ner.

Matcherna:

Hägersten vs Mölndal 6-2
Mölndal hade Lundholm som bara tackade för matchen då han var sjuk och dessutm så hade göteborgarna Relfson helt borta från denna match och med det så var det kört på förhand.

Marcus Svensson vann i raka set över Rindeström och Asamoah vann med 3-1 över Harald Anderson, det var de två matcher Mölndal fick med sig. Jamie Lindqvist vann sina på andrabordet och John Wall vann med 3-0 över Asamoah innan Rindeström avgjorde lagmatchen med sin vinst över Henrik Drottz. Inget snack egentligen om vem som skulle vinna denna match.

Linköping vs Askim 4-6
Östgötarna visar att de inte är något strykgäng och gav verkligen Askim en kamp neda in på mållinjen där dock göteborgarna från Sisjön var starkast.

Ledning för Linköping med 4-3 när Borre lyckades vinna över Micke Rehn i skiljeset med 11-6 och utjämna ledningen. Innan den matchen hade Jesper Hedlund övertygat med två vinster och då en speciellt meriterande vinst över Peter Greczula med 3-1. Huang i Askim tog som vanligt sina två och offer denna gång var Dahlström och An Shu. Kvist var med mot An Shu i två set och föll i skilje mot Dahlström och har fått en tuff start på sitt superettanår med 3-9 i matchskillnad.

4-4 inför dubblarna och där vann Huang/Kvist i raka set över Rehn/An Shu medan den andra dubbeln blev stenhård där till sist Askim via 13-11 i skiljesetet kunde ta hem alla poängen i lagmatchen.

Huang matchhjälte med sin två singelvinster plus dubbelseger. Extraplus till Jeppe Hedlund för sina två singelvinster.

Hägersten vs Askim 3-6
Återigen en tuff drabbning för Askim men återigen en seger.

Hägersten utan en sjuk Tran och med en krasslig Jamie Lindqvist bjöd på hårt motstånd enda in i slutmatchen där man hade den sista dubbelmatchen vunnen innan förstadubbeln var färdigspelad, så 5-5 hängde i luften.

Innan dubbelmatcherna hade Huang som vanligt vunnit sina tvåoch återigen hade Kvist haft det tufft och inkasserat två förlustmatcher mot Wall och Andersson. Lindqvist besegrade Borre men hade det tufft mot en storspelande Greczula som vann med 3-1. Rindeström hade ingen chans denna dag och var inte nära i någon av matcherna och förlorade med 2x0-3.

3-5 inför dubbeln där Rindeström/Lindqvist vinner sin dubbel över Greczula/Borre men det i en match som jag redan berättat inte kom att räknas då förstadubbeln vanns av Askim med 11-8 i skilje efter Hägerstenledning med 6-4 i skiljesetet.

Huang återigen med två plus dubbel, KLASS!

*

Linköping vs Mölndal 6-1
Denna match med Relfson och Lundholm i hagen. Linköping körde över Mölndal detta till trots och vann med klara 6-1 och fem av dom segrarna kom i raka set.

Den som vann en match för Mölndal denna gång var Lundholm som vann över lördagens storspelare i Linköping, Jesper Hedlund. Micke Rehn fick därför spela två matcher vilka han då vann och det efter att ha vänt 0-2 mot svensson till seger med 3-2.

En stabil insats av Linköping!

6 kommentarer:

Anonym sa...

varför varför varför åkte inte marcus andersson med mölndal till stockholm ? ville han inte lira mot sin gamla klubb ?? spela med 3 man när man har en sådan kompetent spelare tillgänglig..

Anonym sa...

Marcus jobbade!! Naturligtvis vill ingen spela med tre gubbar!!! Det borde vilken jävla idiot som helst som inte sniffat för mycket lim fatta.

Anonym sa...

bra med sånna här länga inlägg max!

Anonym sa...

jo...men det är näst högsta serien...pinsamt var ordet!

Anonym sa...

Fattar inte var du fått att askim ligger i sisjön från. Det är tvärt om.

Anonym sa...

Jobba? Vi på lägre nivåer tar semester när matcherna är. Borde väl vara så i Superettan tycker man. Strykrädd!