lördag 21 november 2009

Krossen, 16 inlägg kvar

Inte sedan Engelbrekt härjade i Halmstad och plundrade sönder staden så har Halmstad blivit så krossat som idag. Det som kvarstår av stan är mindre än när hela staden brann ner 1619.

Kol och sot. Brända byggnader. Likvaka. Begravningscermonier. Sorg och saknad.

Jag säger som Kenny Daglish en gång sa efter en tung förlust.

"Hela laget är skadat"

Reportern undrade då om Kenny bara skyllde ifrån förlusten på skador men Kenny svarade då.

"Hela lagets självförtroende och självkänsla är skadat"

5-0 till Falkenberg i derbyt som påminde mer om en slakt än om en match. Falkenberg var bättre från allra första boll då Rydén supertaggad klev in och slog Håkansson enkelt. Vilken match av Lukas! En ledargestalt och en härlig insats. Tickan nämner Lukas backhand och att den blivit bättre men det var något jag tyckte att man såg redan förra säsongen.

Luften gick ur Halmstad där och jag vet inte om det var därför spelare och bänk var så oerhört lama. Falkenbergs lag var starkare som lag och det kändes rakt igenom att dom var bättre.

När sedan Guo Kai besegrade lille-wang och med det gav sitt lag ledningen med 2-0 så kändes matchen avgjord och det var den. Månsson slog sedan gamle Wang som till en början inte såg så gammal ut men som efterhand inte hängde med i forehandspelet från forehandhörnet som Månsson sökte gång efter annan.

Guo Kai vann sedan över Figge Håkansson som såg allt annat än formtoppad ut. Fin träff på bollen men raka ben och långsamma fötter gav honom inte många bra lägen att nyttja sin grymma forehand. Kai vann och helt plötsligt tsod det 4-0 till Falkenberg.

Dubbelmatchen var svängig men vanns till sist rättvist av Falkenbergsparet.

Från första till sista boll så var Falkenberg det bättre LAGET och Halmstad måste nog fundera ut vad som händer med dom just nu, en svintodusch för att skrubba bort skammen och sen nya tag. Nu ser i alla fall jag fram emot Magnus Månssons video från lagmatchen och med "Danger Zone" och "eye of the tiger"

9 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud....max 200 personer på matchen. Det är sjukt dåligt.

Går man på en brottningsmatch i div3 så hittar man lätt 200 pers. Pingis är ingen publiksport...

Anonym sa...

Månsson hade ingen kamera på plats

Anonym sa...

är det wang jian feng som spelar penna kortnabb?

max sa...

ja.

Anonym sa...

http://suif.blogg.se/

Jon och Hampus berättar om sitt pingisliv. Intressant att dom lyckats bli så bra med den bakgrunden.

Anonym sa...

Kual att Halmstad har och kör med ett framtidslag. Har man några egna produkter under?

Anonym sa...

Men vad har hänt med gamla anrika storklubben Falkenberg,man har ett starkt lag i pingisligan men var finns alla lovande ungdomarna? Finns en spelare Elias Sibelius som ligger 30 i Sverige.Bara kollat bland killarna eftersom det är vad som intresserar mig och Omar Assar är inte precis en egen produkt. Är det något som görs fel i träningen där eller satsas det inte bland ungdomarna i Falkenberg?

Anonym sa...

Gjorde inte Stellan Bengtsson ett jättejobb med ungdomarna i Falkenberg förut?

Anonym sa...

"Pingisligan Där Stjärnor Födds"
Det stämmer inte riktigt in på Halmstads lag