söndag 1 november 2009

Ängbyresultat

Slutspelet drog igång med att Rööse fick spela mot världens bästa spelare genom tiderna och han gjorde inte bort sig trots att han var helt chanslös. Motståndare i omgången efter blev Tobias Bergman som besegrat Anders Eriksson med 3-1. Inte heller Bergman hade någon chans men i andra set så hade han faktiskt 9-5 vilket kunde ha renderat i en setvinst men i de lägena så tänker många lite för mycket på vem de möter och då blir det ibland för svårt. 3-0 för J-O Waldner och kvartsfinal.

Hampus Nordberg avancerade även han till kvartsfinal efter att ha vunnit i raka set över Rosenberg och Benedek. Benedek har för övrigt en jäkla backand, lite på halvdistans och sen smäller det diagonalt, BOM!

I nästa kvartsfinal så blev det en oseedad på plats och det var Tokuinasu från Japan mot Jiang från Kina och Warta. Jiang hade besegrat Lindqvist och Cederlöf i raka set. Toku hade hller inga problem på vägen fram och vann över Loso och Kvist.

He Haijin hade vissa problem med Xiaos defensiv i första set men sen körde han över SUIF-deffen och av bara farten vann han i raka set över Borre som besegrat Safirs Emil Santos med 3-1. Motståndare för Hajen blev Singh som i Törnqvist frånvaro kunde avancera komfortabelt mot Rindeström och sedan lite tuffare mot Heitikko från Finland.

Appelgren vann över Pingisligans överraskning Bachstätter med 3-1, Äpplet kommenterade Bachstätters servar som en av de värsta han mött. Därefter så vann Appelgren över Sun Qian som just skrivit på för Linné i även det raka set.

Machado som jag inte visste vem han var visade sig vara Carlos Machados lillebror och han höll inte riktigt samma klass som sin storebror. Arvid Sunesson vann 14-12 i skilje och fick då möta toppseedade Sun Jian som dock blev för svår.

Kvartsfinalerna:
Waldner gick in och körde över Nordberg. Waldner utnyttjade vinklar och bra placering och vann med 3-0 och Nordberg var inte ens nära. Jiang vann över Tokuinaso med 3-0 och fjolårsvinnaren var med det klar för semifinal mot J-O Waldner.

Hajen fick som vanligt en tuff match mot Martin Singh men precis som vanligt så vann Hajen igen. 11-5 i skiljeset till Hajen blev slutresultatet. Appelgren pressade sedan Sun Jian i första set vilket spårvägeveteranen knep med 11-9 men efter det så var Sun Jian stensäker som vinnare och vann med 3-1.

Semifinal och final:
Waldner tog första set enkelt mot Jiang men ett jämnt andra set gick sedan till Wartaspelaren som dock kom i underläge med 1-2 efter att Waldner dragit in 11-4 i tredje set. Jiang hade dock ögonen på prispengarna och vände på steken men det satt långt inne och trots 10-8 och två matchbollar för Jiang så blev det förlängning där Jiang till sist kunde stå där som vinnare med 12-10. Waldner uttryckte vanmakt och ovana att förlora jämna matcher vilket han gjort flera gånger på sistone.

He Haijin som besegrat Sun Jian tre gånger i rad i Pingisligan förlorade denna gång i skiljesetet med 11-8 trots ledning med 2-1 i set. SUIF-spelaren bröt därmed en trend och det är ju spännande inför kommande möten i Pingisligan.

Finalen blev även den en jämn historia där Jiang från Warta var den starkare och vann i skiljeset med 11-7 och har därmed back to vinster i denna turnering. Imponerande!

En välspelad och bra tävling och en av årets höjdpunkter på den nationella arenan. Alltid kul med bra pingistävlingar-
  1. Jiang
  2. Sun Jian
  3. Waldner
  4. He Haijin
  5. Tokuinasu
  6. Appelgren
  7. Nordberg
  8. Singh
  9. Cederlöf
  10. Sunesson
  11. Bergman
  12. Borre
  13. Kvist
  14. Sun Qian
  15. Benedek
  16. Hietkko

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket var prispengarna på ?

Anonym sa...

Sun Qian född 1996????????? Bäst i världen i så fall.

Anonym sa...

han har fuskat med åldern!!