måndag 9 november 2009

Missing in action @ DM

Stockholm bjöd på dåligt deltagande bland de bättre spelarna och här är några av dom som jag saknade:

Jan-Ove Waldner, Spårvägens BTK
Mikael Zöögling, Spårvägens BTK
Mikael Appelgren, Spårvägens BTK
John Wall, Spårvägens BTK
Harald Andersson, Hägersten BTK
Jamie Lindqvist, Hägersten BTK
Martin Singh, Ängby SK
David Gustafsson, Norrtulls SK
Mats Sandell, Hägersten BTK
Gustaf Ericson, Ängby SK
Ludvig Hedlund, Norrtulls SK
Sebastian Loso, Råcksta SK

Alla dessa ovanstånde är rankade i Stockholm men saknades i startfältet, de enda två som var med från rankingen var Tobias Bergman och Anthony Tran och de möttes också i final. Det finns säkert skäl för att inte vara med på DM men jag ska räkna upp ett antal spelare jag tycker kunde ha varit där och bidragit till att höja statusen och gjort tävlingen roligare, förutom de ovanstående.

Alex Drugge
Henrik Drugge
Perra Eriksson
Andreas Nordling
Jonas Nordin
Dennis Johansson
Martin Andreasson
Björn Johansson
Daniel Matsson
Anders Nissinen
Håkan Ahlgren

Andreas Larsson
Martin Alling
Jens Jacobsson

Henrik Hellman
Patrik Thorsell
Peter Gripler

Erik Zetterström
Gustaf Zetterström
Per Delby
Lasse Millbert
Jonas Lindqvist
Johan Eriksson
Fredrik Engelmark

Andreas Rindeström (anmäld men kom inte till start)
John Wernfeldt
Elias Efvergren

Ekdahl (lämnade återbud efter dubbeln, sjuk)

Vadde Okic
Stefan Laupa
Henrik Nyqvist
Erik Trygger
Johan Ankarcrona
Gilles Debuire

Tullinge, Beckman, Sigrell, Borg
Stocksund, Oppenheimer, Bergman, Salwén, Erik, Fredrik
Österåker, ingen
Rotebro, endast Robin och han är ju från Spånga
Boo, ingen
Orminge, ingen
Vik-47, ingen
Back, ingen
Islandstorget, hade endast med Dyrefors
Posten, ingen
Detta till trots så var det ändå 36 starter men med alla ovanstående så skulle de ha kunnat vara 100 stycken.

Norrtulls SK hade sex man i slutspel trots många frånvarande och det ser vi som en fin framgång. Silver och brons i Singel. Guld i dubbel. Guld, silver och brons i lag. Vi är givetvis stolta över det då historieböckerna alltid kommer ha kvar dessa resultat och vi skäms inte över framgångarna men visst hade jag som oberoende pingisfan gärna sett bättre klass på tävlingen.

HS-pallen från vänster Tobber Bergman, Anthony Tran, Niklas Waldenström

Jag hör samma problematik från andra distrikt och har de senaste åren förstått att detta inte är ett isolerat problem för stockholmspingisen. Jag kan faktiskt inte förstå varför DM blivit så urholkat och så fattigt. Jag som började spela sent upplevde det alltid som något stort och de som var yngre än mig tyckte också att det var stort. Prestige och stolthet var något som präglade mästerskapen men idag så finns det drive-in tävlingar med högre klass vilket är skrämmande.

Så med dubbla känslor ser jag att Norrtull faktiskt plockade hem nio medaljer från distriktsmästerskapen på seniorsidan. Förhoppningsvis kan vi som förening snart börja synas ännu längre fram även på ungdomssidan där vi nu hade fler längre fram än på länge och nästa år siktar vi på än större framgångar som förening. På seniorsidan hoppas vi också på tuffare motstånd vilket vi vet finns.

HD-pallen från vänster Berglund/Dyrefors, Jönsson/Märlin, Waldenström

Man kan inte göra mer än att vinna. Märlin och Jönsson två glada killar med pingissveriges snyggaste tröjor. Warta, Eslöv och Östermalm kör i dom, någon mer?

En trevlig tävling som under söndagen flöt på rätt bra och utan några avbrott eller förseningar. Tyvärr så gillade jag inte personligen spelformen (gruppspel och femsetare) men man kan kanske inte få allt. Var inte på plats under lördagen men jag hörde att det blev sent och att det var mycket mer folk där då.

Så nu hoppas jag att i alla fall stockholsmklubbarna tar tag i detta för problemet ligger inte enbart hos förbundet. Denna tävling bör vara prioriterad av alla klubbar men är det inte idag vilket är skittrist.

21 kommentarer:

Anonym sa...

solna satsar på serien..och grand garbo...

Anonym sa...

Svensk pingis har tagit ett stort steg att bjuda in den sportintresserade allmänheten till vår sport genom den nya ligan och direktsändningarna.
Nästa steg kan vara att väcka intresse för tävlingar.
Och då är det givet att vi måste välja att lyfta fram SM och distriktsmästerskapen.
De är begripliga och logiska tävlingar för den sportintresserade allmänheten.

Anonym sa...

Bra skrivet Max. Jag tog faktiskt upp just detta problem med Hasmats under tävlingen och han var givetvis också bedrövad.
Jag föreslog att man satte ett förstapris på 2000 kr i herrsingel.
Vad tror ni andra, skulle detta kunna vara ett grepp för att höja tävlingens attraktivitet?

//JÖ

Anonym sa...

Jo, Max, en detalj, ska verkligen farmarklubbstillhörigheten stå med i rankingen?
Tidigare har det inte varit så i alla fall.

//JÖ

Anonym sa...

Inte bara ett Stockholmsproblem verkar det som. Kolla bara vinnarna i de andra distrikten...

Anonym sa...

Om det finns en önskan att göra distriktsmästerskapen till intressanta tävlingar så är det inte så svårt...
Det är bara att skriva in i kontrakten att spelaren SKA representera föreningen i seriespel SAMT i mästerskapstävlingar.
Finns det ekonomi att locka med prispengar i senior- och juniorklasser samt attraktiva pingisprylar (läger, utrustning osv) i pojk- och flickklasser så är det bra.
Piska och morot, alltså.

Anonym sa...

Hahaha - Det är bara att skriva in i kontrakten att spelaren SKA representera föreningen i seriespel SAMT i mästerskapstävlingar - Vilka kontrakt? Tror du att alla spelarna som är nämnda i inlägget ens har något kontrakt?

Sluta spela DM i Brännkyrkahallen på fritidsgårdsbord så ska ni se att det kommer fler spelare till DM i Stockholm...

Anonym sa...

håller med en ricktig skit hall.

Anonym sa...

ja dm har fått hobbystatus

Anonym sa...

Det känns som att prispengar inte är rätt väg att gå. Det är troligen bara fyra spelare som skulle få del av pengarna. Om då de bästa kommer så känns det nog kört för de flesta ändå.

Alternativet vore kanske direktkvalificering till SM från kvart och framåt? Fast det är klart - om de bästa inte kommer blir det en förjävla dålig klass på SM.

Anonym sa...

Det finns mycket att göra för att förbättra DM-arrangemanget. Några ideer är direktseedning till slutspel i Herr- och Damsingel. Prispengar. Man kan ha poolspel under lördagen och finalpass under söndagen så att fler finaler spelas samtidigt och man kan ha prisutdelningsceremonier i flera klasser på en gång. Vi kan använda strålkastare vid prisutdelningen, inmarsch till prisutdelningen, blommor vid prispallen, segerintevjuer, spelarpresentationer inför semi- och final mm
Det största problemet är tyvärr att det saknas folk. STBTF:s tävlingskommitte går på knäna under ett evenemang som DM. STBTF behöver hjälp av er föreningar med såna här saker för att förbättra statusen på DM.
Hur får vi folk till tävlingskommitten? Svar mottages tacksamt:)
Eller ska vi jobba i projektform istället? Vi kontaktar föreningarna och hör om de kan hjälpa till med varsin avgränsad arbetsuppgift. Tex jaga en sponsor för prispengar eller vara ansvarig för prisutdelningen där det oftast behövs lite fler personer om den ska bli bra. om alla hjälps åt så blir det bättre.

Vad tror ni? Reaktioner tack:)

Mvh Mika Hasmats

Anonym sa...

ang. att ha inmarch osv tror jag inte är rätt väg att gå. Det ända vägen att gå är att införa prispengar, se bara på citatet av magnus molin, där han sa att han inte ställt upp i sm sen startpremien tagits bort lr dyl.

Kommer fler spelare ökar intäkterna vilket ökar kvaliten samt att bättre spelare kommer. Detta kan inte vara svårt att få sponsorer till, bara man har lite jävlar anamma!

Jag tror att den ända klass som kräver prispengar är HS, då bra HS spelare automatiskt drar bra HJ spelare....

/Tjipp tjopp snpp

max sa...

Jag vet att det är en ekonomisk fråga för förbundet. Men man måste kanske överväga om förbundet ska arrangera ett DM om de inte kan hantera det eller göra det tillräckligt attraktivt?

max sa...

För att få spelare till dm tror jag att man måste höja hela kvaliteten på tävlingen.

Två bord i samma hage är totalt värdelöst och ger ingen som helst seriositet till en mästerskapstävling.

Poolspel och slutspel samma dag är inte attraktivt för de bästa eller de äldsta. För mig påminner det om en drive-in. Hellre kvalgrupper ena dagen och sedan slutspel nästa dag med sjusetsmatcher.

Givetvis prispengar i HS och DS.

Någon som pratar med klubbarna och försöker få dit dom. Handpåläggning krävs, lyft telefonen och ring. Mail fungerar inte hela vägen ut, man måste slita.

Hur och vem som ska göra detta är nästa fråga.

Kinski sa...

"Det är en skittävling och absolut inga bra spelare är med"

Anonym sa...

Spel under två dagar är troligtvis dödsstöten för DM. Folk har svårt att komma ifrån en dag.

sankan sa...

Bra inlägg Max. Jag vet att det är emot reglerna - men kanske de kan ändras - går det inte att göra om DM till en vanlig tävling med klasser - där man får spelarpoäng? Se på Uppland.

Anonym sa...

Lägg absolut inte gruppspel och slutspel olika dagar. Det kommer verkligen att skrämma bort spelare då de måste boka upp en hel helg för en klass. Det är tillräckligt många dagar man spelar pingis ändå.
Förslag:
- Riktiga bord!
- Riktiga hagar!
- En bra hall (kan räcka med att byta ut de värdelösa borden som är i Brännkyrkahallen i Stockholm + större hagar)

Anonym sa...

Gör som i Skåne arrangera ihop med någon förening i år så va det Eslöv/Kävlinge och Skånes Bordtennisförbund,det är inte första året som Skåne lägger ut DM.

Anonym sa...

man får poäng för seniorklasserna i sm sankan. tycker det skall vara svårare kvalificera sig till sm vi klassningspoäng , så om vi nu får data ranking kommer många i dagsläget elitspelare helt plötsligt upptäcka att de kanske inte kommer med på sm och sedan spelar DM där kanske t.o.m 4 bästa kan bli kvalificerade // m.m

Anonym sa...

Troligen första och sista inlägg där man nämns tillsammans med J-O !!!

Jag kan bara gå till mig själv och svara på varför jag inte ställt upp de sista 10 åren i DM.

- Jag spelar max en tävling förutom seriespel varje säsong, tid och intresse begränsar detta.

- Förr om åren var det alltid cup vilket gjorde att för egen del fick man vara glad om jag kunde spela mer än en match. Poolspel är rätt väg att gå.

Jag tror inte man skall dela upp tävlingen över två dagar. Inte många som vill spela en klass över två dagar. Har testat det på Gotland och det känns inget vidare.

- Prispengar spelar ingen roll för mig, och många andra, då vi ändå inte har en chans att nå hela vägen.

- Ser man på listan över dem du saknar är de flesta äldre och inga direkta juniorer. Vet inte hur många som är sugna på att tävla utanför serien men på 90-talet tror jag också att många var juniorer i herrsingelklassen. Tror att antalet juniorspelare i Stockholm påverkar kvaliteten och deltagarantalet.

Bra inlägg Max och vem vet, vi kanske står och puttar lite mot varandra i DM nästa år !?!

Daniel Mattsson, Solna