torsdag 26 november 2009

Polen open, 6 inlägg kvar

Här kommer lite om grupp och kvalspelet till Polen open:

Sondell lyckades efter storspel ta sig vidare till huvudturneringen där han ställs emot Smirnov från Ryssland. Sondell besegrade först Thomas Le Breton och sedan Ferenc Pazsy och det var framförallt bra att slå den mycket högre rankade Pazsy. Sondell fick sedan spela en avgörande match mot Adam Robertson om en plats i huvudturneringen och den vann Johan med 4-3 efter underläge med 2-3, härligt!

Robert Svensson även han till huvudturneringen via en singaporian och en polack för att i playoff besegra tjecken Petr David. Bra start! Nu väntar vänsterhänte Patrick Baum och det vóre väl kul om Robban kunde spöa tysken vore det inte?

Mattias Översjö nådde långt men inte till huvudturneringen. Först så besegrade han Floritz som är rankad högre än han själv för att sedan skrälla på allvar genom att besegra salsadansande Maxim Shmyrev med klara 4-1. Tyvärr så blev en annan ryss för svår för Översjö, Lakeev vann 4-0.

Hampus Söderlund var chanslös i sin grupp utslagen efter två snabba förluster. Lika chanslös var Anthony Tran i sin grupp även om det var jämna set mot Kuchuk för unge herr Tran.

Harald Andersson pressade Grujic till sex set men förlorade sedan även mot Michely och därmed ute även han.

Andreas Törnqvist slog först Buba men förlorade sedan mot Habesohn och även han utslagen.

Johan Axelqvist vann först sin grupp ghanska komfortabelt innan han i playoff spelade in sig i huvudturneringen via Martin olejnik från Tjeckien. I slutspelet väntar nu Robert Gardos och det blir en tuff nöt för Axel.

PG direkt in i turneringen. PG går mot en ung korean och det kan ju vara en mardröm då koreanerna som är med här kan vara den nästa generationen storpspelare från Korea. Förhoppningsvis är Jeong inte tillräckligt bra för PG denna gång.

Jen Lundquist är även han direktkvalificerad för turneringen och han möter Daniel Gorak från Polen och det är ingen omöjlig motståndare så uttrycker jag mig försiktigt.

*

Matilda Ekholm vann sin grupp efter 2x4-2 och är klar för huvudturneringen där Wu från Tyskland väntar och där tar det nog slut. Wu är en av europas bästa spelare och klar favorit mot Ekholm.

Malin Pettersson på setkvot mot en polska och en fransyska där hon vann över polskan men inte bättre än i skilje för att sedan förlora med 4-2 mot tyskan.

Carina Jonsson tvåa i sin grupp efter en japanska som vann alla sina tre matcher.

Madeleine Melcher förlorade alla sina tre matcher och var med i en match på allvar där hon förlorade med 2-4 för att sedan förlora en med 4-0 efter jämna set och sedan få dyngpisk i en matchmed endast 16 bollar på fyra set.

Inga kommentarer: