tisdag 30 oktober 2007

Fortsättning

Gott att se lite engagemang.

Mina två cent:
Ungdomar behöver tuffa matcher för att förbättra sig och detta försvåras om man spelar med flera utländska spelare. Det håller ni väl med om?

Om man då värvar ihop ett lag med utländska spelare på bekostnad av egna ungdomar så riskerar man sin egen återväxt och då blir det ännu svårare att komma upp på en utvecklande nivå för ungdomarna.

Om det är pingisen på en ort man vill utveckla så bör man ju se att ungdomarna har nytta av spelarna som spelar i a-laget eller tom ge yngre spelare chansen ibland annars motverkar man återigen utvecklingen.

På elitnivå och då menar jag inte div I (som faktiskt nyligen var div II glöm inte det) är det helt OK att värva toppspelare då det är ELITnivå. Men även på elitnivå så prioriterar man ibland ungdomar före andra.

Lyckeby spelar med en egen 91a i elitserien och har genom åren fostrat en hel del framgångsrika spelare och varvat detta med internationella toppspelare till och från.

Söderhamn har Sondell och ett koppel med andra lovande ungdomar, de har dessutom förfinat många riktigt bra spelare Axelqvist, JP och nu Hampus Norberg.

Rydén spelar på förstabordet för att utvecklas och det är hans klubb med en märklig ranking av vår FK som ger honom den chansen.

Det svenska landslaget lider fortfarande efter sviterna av våra grandiosa spelare J-O, Jörgen, Äpplet, Ekan, Karlsson, Tickan då det stoppade snudd på alla sjuttiotalister (Gustafsson, Zöögling, Andersson, Wahlgren, Stenberg, Råsberg, Molle mfl) att ta steget in i landslaget på allvar och de tappade sedan i sin utveckling på grund av brist på tuffa matcher.

Mariedal satsar på sina egna ungdomar i en mix med bra spelare på förstabordet medan jag tycker Askim är lite snett ute (inte helt dock) då de spelar två kineser och en gamling (sorry sulan) på bekostnad av sina egna ungdomar, de kunde ha spelat två per match istället för en eftersom de inte har ngn elitserieambition iaf.

Mitt lilla bidrag fortsätt gärna..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mariedal, Askim, Spårvägen är 3 av de mest framgångrika ungdomsklubbarna i Sverige.
Alla tre har kineser och några utlänningar för att ge de egna förmågorna bästa träning, sparring och övrig pingisuppfostran.

Seriematcher i all ära - men det är den vardagliga träningens intensitet och kvalitet som avgör utvecklingen på talangerna.
Här bidrar utlänningarna!

Inte utvecklar Mariedal, Askim eller Spåret sina talanger sämre för att dom har utlänningar i klubben? TVÄRTOM! De har även tillgång till pingishall stor del av året/dygnet och mycket dugliga ledare.

Det går att kombinera ungdomsverksamhet och ett elitlag!
Förr sa man att detta var omöjligt!
Nu ser det nästa ut att vara en förutsättning.

I Göteborg ser vi Blåvitt och Sävehof som har grym ungdomsverksamhet och elitlag i andra sporter.

Vi kan säkert lära oss av andra idrotter.

För Västers del - om nu referaten stämmer - bidrar importerna ej till den vardagliga träningen.
Vad får de andra medlemmarna ut av dessa?

Anonym sa...

I mina ögon är det väl Sulan som är en märklig spelare i Askims lag???? Om du nu inte vill gå upp, kineserna är väl helt ok.
Svårt att tro att Sulan över 40 år tränar ihjäl sig i Askims hall.
Det behöver inte nödvändigtvis va en utlänning för att det ska va fel...

max sa...

precis som anonym säger så är det ok att spela omed importer om de utvecklar men de skulle kunna spela med kinserna på förstabordet och ungdomarna på andrabordet och bli ett habilt mittenlag, det skulle vara ännu bättre än att en av dem spelar i div II eller dylikt.

Anonym sa...

askim är väl inte så bra inom ungdommen?
de har ju bara kvist och sundström?