söndag 28 oktober 2007

Krossade i Kalmar

Norrtulls SK åkte ner till Kalmar med en hel del problem på förhand. I laget saknades David Gustafsson och Henrik Nyqvist, Ankarcrona ersatte från Östermalm.

För att inte förlänga mitt eget pinande så konstaterar jag bara snabbt att det blev två tunga förluster med 2-8.

För Solna gick det heller inget vidare. De stod för en fin upphämtning mot Linköping för att sedan missa i laddningen mot det fruktansvärt tråkiga Västers med 3/4 importer. 7-7 mot Linköping följdes upp med 1-8 mot hopköpet Västers.

NSK:
Henrik Nyqvist 8-1
Erik Trygger 9-5
David Gustafson 3-0
Sebbe Silver 4-6
Patric Jönsson 5-10
Max A 0-2
Håkan Rogelm 0-3
Johan Ankarcrona 0-4

Kommentar: Utan de två bästa och diverse strul med laddningen så åkte ett oinspirerat lag ner till Kalmar och fick stryk. Det här var verkligen inte kul alls.

Solna:
Alex Drugge 7-9
Peter Gripler 8-6
Niklas Sundell 6-7
Andreas Nordling 4-4
Henke Drugge 2-8
Tobbe Johannesson 0-3

Kommentar: Ingen kul resa hem om jag får tro kommentarerna om Västers rätt, de var rätt hårda.

Aspudden fortsätter att vinna och mötet mot Kalmar kommer att avgöra serien om inte Kassakon är i superettan då (vilket han borde vara).

Kassakon 18-0
Vila 10-4
Wille 4-9
Tran 4-4
Rihoonen 1-4

11 kommentarer:

Anonym sa...

Helt sjukt vilken bra etta det är! Riddaren åker med ordinarie gäng och kammar även de noll poäng. Det är bara att konstatera att vi hade behövt både Davve och Henke idag. Synd om Johan som inte hade så bra dag. Han hade nog mycket hellre varit i Eskilstuna idag...

max sa...

9-1 i div II
0-4 i div I

En tankeställare för det lag som går upp.

max sa...

Wille svedberg gick 0-5 idag.

Anonym sa...

Samma läge i div 1 västra.
I princip samtliga lag har förstärkt..

Trenden är att de bästa lagen i div 1 förstärker med en förstespelare.
Vi har Kassakon etc i div 1 östra

Asamoah, Myrphy, Wang Bing, Egeholt, Håkansson, Erik Lindh, Nylander, Åhman etc i div 1 västra.

Vi kan se att Södertälje och Eskilstuna är topplag i div 2 men åker ur div 1 med få poäng.

Bara att gilla läget.
Så länge nuvarande regler finns kommer läget inte att ändras.

Å andra sidan vitaliserar läget spelet och träningen.

Anonym sa...

Citat från div 1 östra:
"Tänkte trappa ner lite i div 1 och fick möta två danskar, en vitryss, en rumän och en kuban."

Anonym sa...

Resan hem var visst rolig.
Vi skattade många gånger åt det löjliga laget Västers. Särskilt mycket skrattade vi åt deras löjlige lagledare.
Allvarligt talat, är killen frisk i skallen? Kan man verkligen tycka att det är kul att köpa ihop ett utländskt lag i div 1 och därmed ställa egna förmågor (om dom har några?) åt sidan?

Nåja, att alla lag i serien faktiskt skrattar åt dom är ganska kul när han myser hemma i sitt Motala.

/A

Anonym sa...

Ellerman är en mycket märklig man, eller?

Anonym sa...

Kom på att det är samma fenomen med föräldrar som med klubbledare. Har man själv varit en en misslyckad idrottsman vill man gärna få revansch genom att ens barn ska lyckas istället. Är man själv en misslyckad pingisspelare vill man ta revansch som klubbledare genom att köpa ihop sig ett lag! :-)

Anonym sa...

Bra for pingisen, bettre motstand! bara skitsnack att det inte e bra, klart dom ska ha vitryss om dom vill upp till dom! ger dom en chans likasa! DUMHUVVET! sluta gnell!

Anonym sa...

Du kan vara lugn Anonym! Jag kan garantera att alla spelare, lagledarn och alla runt om laget har jäkligt kul tillsammans när det vankas seriespel. Att Anonym har en åsikt om laget är helt ok. Jag förstår din frustration. Jag brukar själv ha åsikter om andra lag och spelare, men fokuserar hellre på det jag kan påverka (egna träningar, uppställningar, uppladdning) än det jag inte kan påverka (motståndarna). Som Pelle tidigare skrev är trenden att lagen i division 1 förstärker med en stark förstaman och i vissa fall med utländska spelare. Jag beundrar verkligen de lag högre upp i seriesystemet (div 1-Elitserien) som enbart har ”inhemska” spelare. Starkt jobbat! Tyvärr har inte alla lag dessa möjligheter. Ska inte de få vara med ”där uppe” då? Dessa klubbar har tydligen andra kvalitéer som gör att de kan spela i dessa serier. Väster har t.ex. förmodligen en av de mest pingiskunniga lagledarna som samtidigt har ett enormt kontaktnät i Pingis-Europa. Detta är säkerligen ett skäl till att utländska spelare spelar i laget. Och ingen av dessa spelare är ”inköpt” eller ”ihopvärvad”. Dessa spelare vill mer än gärna spela i Sverige för t.ex. egen utveckling och trevlig gemenskap. Tvärtom en del svenska toppspelare som till stor del spelar för pengarna. Att Väster under denna säsong ibland spelar med 3 utländska spelare samma match beror även på att ett par av de spelare (svenskar!) som skulle spelat i laget var tvungna att kasta in handduken hastigt och (o)lustigt några dagar innan övergångsfönstret i somras. Visst – det går att köra vidare med spelare upplockade från farmarlag, men som division 1-serierna ser ut i år skulle det laget blivit totalt mosat i den stenhårda konkurrensen. Valet är då: utnyttja kontaktnät och acceptera utländska spelare som vill spela och i så fall ha en chans att klara kontraktet ELLER-man lirar igenom serien i vetskap om att bli överkörda i 14 matcher under ett väldigt väldigt långt halvår. Väster gjorde ett val. Andra klubbar gör andra val. Det bästa är att det är upp till var och en att välja. Älska Pingis!

Anonym sa...

Väster-lirare? Kan det stämma?
Borde det inte vara ett svar på danska eller ryska då?
Jag gissar på lagledare!

Gillar din avslutning - Älska pingis! Visst, jag håller med om det men vilken pingis? Tydligen inte den svenska iaf.

Dessutom har jag väldigt svårt att tro att ryssar och danskar självmant kontaktar Västers för att få spela i svenska div1 utan ersättning.

I det här fallet måste jag nog hålla med anonyms tidigare inlägg om klubbledare och föräldrar.