söndag 10 februari 2008

CL

Närmare denna gång men aldrig riktigt nära.

Som jag mycket riktigt spekulerade i så spelade inte Boll i denna match för tyskarna. Han ersattes med Korbel som är den bästa andrabordsspelaren (16-2) i Bundesliga.

Ovtcharov började mot Gummi och han gav egentligen inte eslövs inslänning någon chans trots att han släppte ett set. 1-0.

Christian Süss som är med i den tyska landslagstruppen född 1985 skulle upp mot Zhao Peng och det är match som kinesen måste vinna för att Eslöv ska ha en chans. Peng visade klassen och mot den duktige tysken (12-9 på förstabordet i bundesliga) som bland annat slagit Ma Wenge, Blaszczyk, Karakacevic och Rosskopf i år så vann han över fyra set. 1-1 KONTAKT!
Axelqvist mot Korbel och på förhand en mycket tuff uppgift men Axel började respektlöst och vann de två första matcherna utan större problem med 11-4 och 11-5. Sedan hände något och tjecken kom in i matchen med ett 11-5 set. När tjecken sedan vann fjärde med 12-10 så gick luften ur Axelqvist som i skilje var chanslös. 2-1. Dags för Zhao Peng igen och chans att revanschera sig efter att ha blivit slaktad i deras senaste möte. På schemat stod Ovtcharov. Denna match blev stenhård över fyra set med två bollar i alla set. Tyvärr så vanns endast det första av Peng och sedan var det 3x11-9 för tysken och slut för Eslöv i CL. 3-1.

Eslövs äventyr i europa slutar denna gång ännu en gång med en kvartsfinal och det får ses som en stor framgång. De topp fyra i europa är sanslöst bra och att ett svenskt lag kan pressa bundesliga lag och andra länders topplag är fantastiskt bra. Jag hoppas innerligt på att Eslöv fortsätter att jobba sig framåt med sitt lag och sin organisation för en ännu mer framgångsrik CL nästa år. För det råder ingen tvekan om att det blir Eslöv som vinner SM-Guld här hemma under 2008.

2 kommentarer:

Anonym sa...

3-1 till tyskarna,,Ovtcharov e kung o tog 2..vann 3-1 mot ZhaoPeng

Anonym sa...

Axel hade faktiskt 2 matchbollar vid 8-10, men la' med 12-10. Kul att Eslöv är med i ECL iaf.