måndag 4 februari 2008

Europa topp 12

Nämnde tidigare att Werner Schlager vann hela kalaset men här kommer lite mer om tävlingen och dess resultat.

Grupp A
Primorac vann överraskande sin grupp före Smirnov och Boll efter ganska säkra vinster. Boll utslagen och den är för mig en stor skräll, trodde att han skulle gå till final.

Grupp B
Ovtcharov vann sin grupp före Saive och "Juanito" på setkvot då han överraskande förlorade mot världens bästa 45åring "Juanito". Men efter ha slaktat Saive så var avancemanget fixat.

Grupp C
Korbel lämnade WO mot Schlager vid underläge 0-3. Med det så var det klart att Schlager och Kreanga gick vidare. Deras inbördes möte gick till skilje där Österrikaren förnedrade greken med 11-1.

Grupp D
Samsonov vann komfortabelt över Maze och Weixing. Vår danske vän Maze förlorade sedan även mot weixing och var därmed utslagen.

Kvartsfinaler
Saive mot Primorac i en klassisk match som vi sett så många gånger förr. Även denna gång så vann den gamle belgaren över den gamle kroaten.

Att Schlager skulle vinna mot sin landsman Weixing var ingen skräll så den matchen lämnar vi där.
Jag har varit oerhört imponerad av Ovtcharov denna säsong men att han förlorar mot Smirnov som Axelqvist pressade så hårt på SOC förvånar mig lite grann.

Kreanga mot Samsonov och efter att Kreanga kvitterat till 2-2 så var det bara en spelare vid bordet och det var Samsonov som vann de två sista seten till 4-2 mycket enkelt.Semifinaler
Kross i bägge semifinalerna. Schlager gav aldrig Saive chansen och släppte endast 19 bollar till belgaren. Samsonov var lite snällare mot den ryske Smirnov som skrapade ihop 22 bollar på sina fyra förlustset.
Final
Samsonov tog ledningen med 2-1 i set men när sedan Schager utjämnat efter ett jämnt fjärdeset och sedan tagit ledningen efter ett fjärde set med endast en förlorad boll så såg det tungt ut för Minskmannen. Schlager vann det sjätte setet och stod efter det som segrare i topp 12 för de europeiska herrarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg Rapportering Max!!!

Anonym sa...

Om amn har tid över kan man titta på det här

http://fr.youtube.com/watch?v=dtIQep-4brg