tisdag 5 februari 2008

Men sen då..

Aspudden står på 12 poäng efter sex raka vinster och sedan fyra raka förluster. De kommer att behöva slå Västerås för att inte hamna i för stora problem. De har förutom jumbon ett tufft schema med Västers, Riddaren och Kalmar. Slutpoäng 14.

Solna har även de 12 poäng och tog åtta av dem i det senaste sammandraget. De har inga lätta matcher kvar då de möter Linköping, Kalmar, Västers och Riddaren. De spelade tidgare oavgjort mot Linköping och vann över Kalmar. Matchen mot Västers har de inte glömt då den förlusten sitter som ett brännmärke över deras bultande bröst. Slutpoäng 15.

Linköping med sina 10 poäng är långt ifrån säkra att dras med i bottenstriden på allvar. Riddaren, Solna, Norrtull, Västerås är det bästa schemat av de som slåss för sin överlevnad. De bara måste vinna mot Västerås och sedan är det jämnt mot de andra tre där det blir två oavgjorda och en förlust. Slutpoäng 14.

Norrtull med sina 8 fjuttiga poäng måste komma manstarkt i sista sammandraget och har verkligen kniven på strupen då man möter Kalmar, Linköping, Västerås och Västers. Svårt att tala i egen sak men med bästa lag så kan man jaga in 6 pinnar. Slutpoäng 14.

Riddaren spelade mycket bra senast och lever trots att man spelat halva säsongen med endast tre man. Kommer man med fyra man som är lika bra som senast så är man att räkna med. Linköping, Solna, Aspudden, Västers. Förlust mot Solna och Västers. Oavgjort mot Linköping och vinst mot Aspudden ger en slutpoäng på 10.

Om mina kalkyleringar stämmer och faller ut som jag tippat så blir det ett raffinerat slut där Riddaren och Västerås åker ut men därefter hamnar tre lag på 14 poäng och ett lag på 15. Matchkvot kommer därmed att avgöra vem som får kvala nedåt och där ligger tyvärr Norrtull klart sämst till.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker synd om det lag som kommer näst sist. Tror det laget skulle vinna mot både ettan och tvåan i div 2 utan problemos.

max sa...

Håller med.

Anonym sa...

Ja fyfan för o spela div2 och olimmat..
Kommer bli riktigt tufft, men jag tror du underskattat oss lite Max.. Vi tar minst 5 pinnar;) Tror Aspudden är laget ni får sikta in er på att komma ifatt, om de nu inte plockar in nån ny japan ellernåt i laget..
Vi hamnar på 16p..
Solna 14p
Aspudden 13p
Norrtull 12p
Riddaren 11p

Man måste ju tro på sig själv.. Är inte sugen på att kvala i april..

max sa...

Vi kommer laddade denna gång!

max sa...

Ni kanske tar fem pinnar men inga mot oss! :)

Anonym sa...

Hehe nä det känns som den svåraste matchen, men räknar kallt med 1p där ändå.:)

Anonym sa...

tror linkp lätt söår norrtull, mer strulande lag får man leta efter....-)

max sa...

Norrtull kommer i en ny skepnad till Västerås. En skepnad klädd i framgång vilket vi haft lite av de senaste två säsongerna.

Anonym sa...

sorry max men ni åker nog ut:) om ni inte spelar david,henke,märlin,trygger!

Anonym sa...

såklart att det e så att lag 7 e bättre än lag1 o 2 i 2an men lagen underifrån värvar nog 1-2 spelare så dom kan vara i samma klass som typ norrtull,aspudden,linköping,solna o riddaren / pierre