torsdag 21 februari 2008

Gastblogg fran Svennis jr

I gruppspelet gick det mycket bra för de svenska herrjuniorerna, tyvärr gick det inte lika bra för tjejerna. Vi håller oss till HJ: Bland 11 st killar gick 10 st vidare in i huvudturneringen och framförallt var det Haren som impoerade å det grövsta!! Haren formligen mosade europatrean Chodorski från Polen och en mycket nöjd coach TJ från Änbgy vrålade ut segerglädjen efter 4-1 i set.

Haren möter nu Lyckeby Karlsson i åttondelsfinal, MK gick igenom poolen samt första slutspelmatchen utan problem. Nästa överraskande svensk var Askimsbaserade Kvist, som efter poolen har besegrat portugisen Pinho samt franske talangen Le Breton.

I åttondelen väntar svåra Nomura från Japan. I åttondlesfinal är även Arvid som besegrade ungraren Sebestyen samt engelsmannen Ware och nu väntar en fifty fifty match mot polacken Golibiowski. Kristian Karlsson, som var den ende svensk som stod över gruppspelet, vann övertygande sin första match mot Ängbybaserade Paraguyanen Aguirre med 4-0.

I åttondelen väntar nu store polacken Jendrezejewski, en match där KK är lite favorit. Vi vet att minst en svensk är i kvart, men vi hoppas givetvis på fler blågula i kvartsfinaler, kanske främst KK å Arvid. Två svenska dubbelpar är framme i kvartsfinal, det är KK/MÖ och MK/SA. KK/MÖ möter segrarma från Ungerska Öppna, Kosiba/Sebestyen, och här får svenskarna en mycket tuff uppgift. MK/SA möter i sin kvart koreanerna Ham & Kim å även här får svenskarna bekänna färg.

En mycket bra dag i Örebro där svensk pingis visar upp en enorm bredd och vi som är på plats hoppas givetvis att den svenska toppen fortsätter och att vinnaren från Safir´s , liksom i Tyskland och Ungern, är svensk!!

12 kommentarer:

Anonym sa...

KOmmigen SWeeeeeeeeeeeeden !

Anonym sa...

fan va bra redogörelse:)! kan du berätta vad du heter egentligen svennis jr? :)

Anonym sa...

dom borde ge mer svenskar chansen att få spela Wjc!

max sa...

Om forbundet skulle ha mer pengar sa skulle sakert fler fa chansen.

Anonym sa...

Nja, det hänger inte bara på pengar även om man hoppades på det.
Idag ska förbundet godkänna deltagande i utländska tävlingar (även om spelarna fixar finansiering själva och plats finnes) och jag kan säga att man hittills även har avstyrkt "ansökningar" även om spelarna är duktiga, seriösa och har bra ambitioner. Tråkigt men sant! Dom lär nog inte ansöka i första taget igen!

boss sa...

Vilka duktiga spelare har fått nobben av förbundet?

Anonym sa...

det finns ingen som håller landslagsklass som blivit nekad att åka och betala själva. de håller inte tillräcklig hög klass för tävlingen de vill åka på. ska man spela i en svensk landslagströja så ska man hålla den nivån också. peter blomquist

Anonym sa...

Kul att se att du kollar på bloggen, Peter!

Vad vi kan konstatera är väl iaf att standarden just nu på HJ-sidan är högre än på länge o det är dessutom väldigt många som är med o krigar. 10 av 11 till slutspel, och av dom gick 5 till åttondel.

Vad är förbundskaptenens kommentar?

Anonym sa...

herrjuniorerna har startat detta år kanon med 3 titlar på 3 tävlingar. det är viktigt för svensk pingis att de vinner så det förhoppningsvis gör att de spelare som är eller nästan är lika bra känner att de är på rätt väg. steget till asien är fortfarande långt så det gäller en lång satsning för att kunna konkurera på samma sätt med dem som i europa. alltid kul med framgångar. peter b

Anonym sa...

Det var lite det jag menade tidigare med mitt nja. Det finns andra skäl än ekonomiska för att vi i Sverige ska fylla våra kvoter på utländska tävlingar. Jag tycker att så många som möjligt ska få chansen att skaffa sig erfarenhet och skrälla, dvs spela sig till framgångar och inte bli bortgallrade innan de ens fått chansen.
Såg förresten några skrällar på Safir i helgen där utländska landslagskillar fick stryk av "icke-landslagskillar" från Sverige.
Detta är absolut ingen kritik mot förbundets uttagning av landslag eller den långsiktiga satsningen, vilken jag tror är bra på sikt. Låt bara de ev. tomma platserna också fyllas så att några fler kan få erfarenhet och stimulans i yngre åldrar om det ändå inget kostar.
Är det så farligt om någon i landslagsdräkt skulle förlora några matcher. Det har väl hänt förr eller? Det är ju på seniorsidan vi vill ha ett starkt landslag på sikt.

Anonym sa...

OK: alltid bra med diskussioner. men tycker du inte att man ska ha resultat osv för att sätta på sig en landslagströja? problemet för vissa är nog att förbundet tillåtit i stort sätt vem som helst göra det tidigare och nu vill vi ändra på detta så att man måste hålla en högre nivå än tidigare.sedan är det så som du skrev att de finns flera spelare som tar skalper här och där och det är som senior vi siktar. men jag tycker att vi ska ha en hög ribba så det sporrar spelarna att bli bra inte bara ha som mål att delta som kan bli fallet, av egna erfarenheter. du får gärna ringa och diskutera mera om du har lust. kolla tel på hemsidan. peter b

Anonym sa...

Jodå, det ska väl finnas både lite resultat och inte vara vem som helst. Verkar som vi är överrens om att det inte bara ligger i finansieringen. Detta var också min poäng från början. Finns tydligen även andra problem och bedömningsgrunder inom SBTF med både tröjorna, ribbnivån och vad som motiverar spelare att bli bättre. Tack för dina svar och din inbjudan att diskutera, men jag har nog redan framfört min åsikt om att några fler borde få komma ut och prova på om det kan lösas ekonomiskt istället för att platser står tomma. Kan ju vara intressant om några andra har synpunkter på detta.