torsdag 7 februari 2008

Lite oväntat

Kvällens matcher bjöd på en del oväntade resultat, i alla fall för mig.

Rekord-Eslöv 3-5 (1-5)
Mötet mellan Zhao Peng och Chen Jian var dagens höjdare för mig på förhand. Men Chen krossade Zhao och när så Holm fortsätter att visa fin form och slår Sternberg med 3-1 så måste helsingborgspubliken vittrat seger.

Rekord hade dock drabbats av ett avbräck då Petersen inte kunde medverka varav Eriksson fick kliva upp på förstabordet och Karlsson hoppa in i matchen.

Eriksson hade inget att säga till om mot varken Axelqvist eller Zhao medan Kalven vann i skilje mot Mattias Andersson. Axel som enligt uppgift är småskadad visade att han är en klasspelare och vann i raka set mot Chen. 3-3 och andrabordets matcher avgör tillställningen. Sternberg vinner mot Kalven och sedan avgör Mattias Andersson mot Holm efter en femsetsrysare där det slutar 11-9 till eslövspelaren.

Gröstorp-Warta 5-1 (5-1)
Hong kanske har hittat tillbaka till formen som gjorde honom till en av de bästa i elitserien, två vinster idag och Stenberg med en vinst mot Nilsson så spelar det ingen roll att Månsson vann över Stenberg. Hindersson comebackade efter sin operation och gjorde det med en vinst.

Halmstad-Falkenberg 2-5 (4-4)
Kanonstart för Falken och en 4-0 ledningen till pausen efter vinster av bland annat Monrad mot Wang. Efter paus tändes Halmstads hopp efter två vinster av Dawei och Wang men sedan tog det slut när Rydén i tre raka visade Rönningborn vem han tycker är bäst på andrabordet bland svenskarna.

Lyckeby-Spåret 0-5 (5-3)
Utan några större problem så vispade stockholmarna ut blekingeborna och vann lagmatchen snabbt och enkelt. Lyckeby är nu mycket nära nedflyttning och Stockholmarnas teoretiska chans till slutspel lever vidare.

Ärtemark-Söderhamn 5-0 (4-4)
Söderhamn ska inte vara nöjda med detta. Marginalerna är små och tre av matcherna gick till skilje men där var Ärtemark starkast i alla. Söderhamns chans på andraplatsen är nu borta och de får inrikta sig på kvartsfinalerna även om jag hoppas att de gör sitt bästa mot Warta i sista omgången där har de revansch att kräva.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gummi:s flyg fr Island blev inställt, annars så hade han spelat och förmodligen hade Axel suttit på bänken.

max sa...

Men sen så tar axel två, starkt.

Anonym sa...

Inte för jag vet hur det är med Jens och Lyckeby just nu. Men jag tycker lite synd om honom... Han är ju rätt sympatisk. (Iaf här...)

Anonym sa...

axel slår chen jian.Det är lika verkligt som att Fantomen är över 400 år!Bra odds på den eller?

Anonym sa...

hong 2 vinster trots katastrofalt dåligt spel,(han skakade så att han knappt kunde serva)tack Dawei!undrar om halmstad väljer gröstorp om de får chansen?!Då har de i alla fall 2 säkra!

Anonym sa...

Fantomen har gått i arv från far till son ända sedan 1500-talet.

Anonym sa...

det har nog axels backhand också!

Anonym sa...

Har Axel ngn backhand?. Alla spelar ju på den.