måndag 11 februari 2008

Sista omgången

Minns ni vad ni trodde innan säsongen? Hur många är det som kan påstå att de tippade rätt tabell av elitserien, inte jag iaf.


Ikväll så avgörs sluttabellen i och med att sista omgången spelas då. Alla tio lag spelar och flera av lagen har mycket viktiga matcher framför sig.

Rekord möter Lyckeby och då rekord inte har så mycket att spela för, ingenting menar jag, så vilar de nog Karlsson som har juniortävling att spela i helgen. Rekord mönstar nog annars samla gamla lag som vanligt med Chen och Petersen där uppe och Holm och Eriksson där nere. Lyckeby kommer med sitt standardlag Varga, Pan, Stenberg och Karlsson.

En poäng räcker inte för LyckebyWarta har bättre matchskillnad så lyckeby måste gå för vinst och det är tufft när Chen Jian kommer att ta två. Varga och Pan måste slå Petersen och sedan ska Karlsson och Stenberg ta tre av fyra mot en formstark Holm och en stabil Eriksson. Nja. Jag tror inte att det räcker. 4-4 blir mitt tips och Lyckeby blir nedflyttade.

Warta vann bortamötet mot Söderhamn vilket var en stpr skräll för mig på förhand och jag skulle bli mycket förvånad om inte Söderhamn vinner denna match mycket lätt mot ett Warta som har ett kvala att inrikta sig emot. 1-5 blir mitt tips efter att Månsson slagit Tokiyshi.

Eslöv mot Gröstorp slutade i första omgången oavgjort men jag kan inte se hur eslöv ska misslyckas med att vinna denna match trots en resa från tyskland i benen och en redan klar topplacering. Eslöv kom senast i underläge med 3-0 och det gör man inte om idag det misstaget. Gummi var med i Tyskland och att han spelar denna för att Andersson ska vara tillgänglig för superettankvalet med Kävlinge känns rimligt. Hursom tror jag att Eslöv vinner med 5-2.

Falkenberg mot Ärtemark och en kamp om tredjeplatsen i serien. Falkenberg har en riktigt vass uppställning numera och kommer att ställa till det för många lag framåt. Ärtemark vet man aldrig var man har riktigt med ett slutspel för dem är nog en framgång bara det. Falkenberg vinner 5-3.

Spåret mot Halmstad. Spåret har en mikroskopisk chans att ta sig till slutspel och de kommer nog verkligen att försöka. Vid storseger samtidigt som Eslöv vinner stort mot Gröstorp så lever slutspelsdrömmen och blir verklighet. Nu tror jag dock inte att Halmstad förlorar så lätt mot Spåret snarare tvärtom. Halmstad vinner borta med 5-2.



  1. Eslöv
  2. Halmstad
  3. Falkenberg
  4. Söderhamn
  5. Ärtemark
  6. Gröstorp
  7. Spårvägen
  8. Rekord
  9. Warta
  10. Lyckeby

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eslöv-Gröstorp/Österlen=5-2
Warta-Söderhamn=1-5
Falkenberg-Ärtemark=3-5
Spåret-Halmstad=5-3
Lyckeby-Rekord=3-5
Låter det rimligt tro? Nån som håller med på min tippning?

Anonym sa...

Falkenberg vinner mot ärtemark och hela elitserien!!!

Anonym sa...

GO GO Gröstorp !!!! vinner nu mot elsöv

Anonym sa...

Warta var heltända i kväll. Månsson glödhet med fantastiska bollar mot Jon P.
Robban Nilsson slog Pidde och Hedram besegrade Hampus N.
När Warta fick 4-1 och var klara för kval jublade alla Wartaspelare och ledare samt publik.

Undrar förresten om Warta får några motståndare i kvalet?