onsdag 6 februari 2008

Dagens citat

"Det var katastrofalt. Guo Kai körde med sina fuskservar hela tiden och domarna gjorde ingenting. Hobbydomare".
Peter Gustavsson ryter till igen angående svaga domarinsatser och medvetet fuskande efter lagmatchen mot Ärtemark

"Då möter vi ett "rent" lag så det ska nog gå bra".
Peter är mer nöjd med att möta Warta än Ärtemark

Läs artikeln här. Lägger in denna så att alla kan läsa att Peter inte skyller ifrån sig förlusten men att han är irriterad över ett uppenbart fuskande och dessutom en flathet från domarna.

44 kommentarer:

Anonym sa...

Såg matchen igår, mina sympatier ligger hos Ärtemark då en närliggande förening arragerande matchen.Men måste hålla med Gröstopr, domarna agerat i första matchen (även sista) som var mycket tät hade det kunnat bli lite match av det, annars vann Ärtemarken rättvist. Problemet var, som jag tycket, kinesen nästan hånade Grösorp kinesen vid servarna, så jag förstår deras sätt att agera. Men resultatet var rättvist

max sa...

Peter säger även i artikeln att resultatet var rättvist så han skyller inte ifrån sig även om han var irriterad över servarna.

Små marginaler när man spelar skiljematcher.

Anonym sa...

Gui Kei serve är inget nytt, det blir nog diskussion mot alla lag. Det är inte bara en fuskeserve, den är dessutom en vinst givande fuskeserve.

Anonym sa...

Var kan man läsa den?

max sa...

har länkat nu.

Anonym sa...

Tack

Anonym sa...

Vad är det som gäller?
Coachernas, spelarnas eller domarnas bedömning? Givetvis är det domarnas, det finns ju regler som styr bedömningen, och enligt mitt tycke sköter vi oss bra.

Anonym sa...

Chen Jian, Kassakon, Vargas, Guo K. mm mm.
Bedömning?

Anonym sa...

Jag har inte dömt någon av dessa och kan därmed inte kommentera.
Jag kommer ej heller kommentera enskilda spelare här.

max sa...

Det stora problemet är bedömningsnivån.

Sen så ska jag ärligt säga att det är få domare jag tycker är bra på att verkligen döma enligt reglerna.

MÅNGA elitseriespelare har ej godkända servar som jag visat via video här på bloggen tex. Men detta missad ideligen av domare och därmed blir de som servar korrekt drabbade indirekt.

Överdomare på tävlingar och seriematcher oftast rena skämtet och fyller liten om ens någon funktion. För att inte tala om matchdomarna på tävlingar, ungdomar som är "tvingade" att döma oftast.

max sa...

Du är ju dessutom anonym så du kan ju kommentera vem du vill men som vanligt visar domarna en flathet.

Anonym sa...

Dags att ändra serveregeln?

Nu är det parodi!

85 % av alla spelare servar ej korrekt - inklusive mig själv.

Skulle man döma i div 2 eller 3 eller Veteran SM efter regler blir det parodi..

Ändra regeln och fokusera endast på moment som motståndaren kan lida av...
ELLER - vad ska göras?

Anonym sa...

"I pausen fick han sedan gå fram och visa domarna sina servar" trodde domarna på allvar att han,om han nu gör felaktiga servar, skulle göra dom när det inte ens är match?

Anonym sa...

Hej bloggen, såg att pelle menade att 85% servar fel. Kan säkert stämma, men alla töjer på gränserna. Gäller alla idrotter. Det betyder att det ligger på domarnas lott att sätta ribban. Spelarna kommer bara utnyttja detta tills de blir tillsagda, varning mm. Serve regeln är väl ganska solklar. handflatta, uppkast och inte dölja tillslaget. hur mer tydlig kan det bli?

Anonym sa...

Tycker det är sjukt tråkigt att spelare gnäller på serven bara för att dom inte kan ta den. Kolla på märket på bollen istället!! Så gjorde vi förr!

Anonym sa...

Svar till förr!
Då gällde ju inte samma regler, men du kanske spelade med Stiga *** med jättetryck...

Anonym sa...

Det var en överdomare som sa till mig. Jag dömer inte själv i div 1,2eller 3 - för då tvingas jag döma bort de flesta servarna.
Minst 85 % är fel.
Domaren dömer i SOC och Sm samt ibland i elitserien.

Därefter studerade vi ett antal spelare och han kommenterade felen.

Som tur är dömde inte bladvändarna efter överdomarens nivå.

Överdomaren själv ska ha en eloge att han lät spelet flyta eftersom igen tjänande på "fusket"

VI HAR NATURLIGTVIS PROBLEM INOM PINGISEN:
Vi behöver fler utbildade domare med känsla för rätt nivå. Samtidigt blir det en stor kostnad...som många mindre klubbar inte klarar.

Såg Gui Kei mot Warta. Svårt att se bollen hela tiden för motståndaren.

Andra spelare stampar väldigt mycket i serven. Ingen domare säger till! Varför?

Anonym sa...

Jag tycker det är väldigt bra att han går ut hårt, gång på gång. Det skapar en debatt, diskussion vilken nivå som skall gälla. Hoppas det leder någon vart, läser Sbtf denna blogg? Var är alla andra ledare/tränare, du Jens K brukar ju inte vara så blyg, vad säger du?//Curt

Anonym sa...

Han kan inte säga så mycket, Vargas.../BJ

Anonym sa...

Det beror ju lite på om det är en vänster hänt spelar som man möter och man är en höger hänt spelar och man står i vårat bh-hörn då blir det betydligt mycket svårare att se men om vi ställer oss i mitten så ser man ju mer sånt kan det ha med att göra .
Men då när 2st höger hänta möts så är det ju en grej.

Men när jag har sett på TV-n och på närmat håll på video när världseliten servar så ser jag nästan aldrig när spelarna servar så ser jag nästan aldrig att de servar utan att dölja serven. Mycket tråkigt .

max sa...

Med tvådomarsystemet så spelar det ingen roll om man är höger eller vänsterhänt, en av domarna ser hela tiden perfekt.

max sa...

En spelare som inte "tjänar" på sin felaktiga serve bör ändå få den bortdömd då det faktiskt är lättare att tex serva kort om man slipper uppkastet.

Avskyr framförallt de som lägger en kort oskruv och säger att de inte tjänar på serven, de gör de visst de då de annars kanske hade blivit en längre serve.

Anonym sa...

Bollen får under servemomentet inte på något sätt döljas för mottagaren och det är dessutom spelarens skyldighet att serva så att domaren (eller biträdande domare om sådan finns) kan se att kraven på en korrekt serve är uppfyllda. Idag får man serva vid sidan av kroppen, om man inte döljer bollen för motståndaren. Det är dock inte helt enkelt för domaren att avgöra om mottagaren ser bollen eller inte. Detta skapar givetvis gränsdragningsproblem. Rent teoretiskt kan det t.o.m. bli så att en spelare bara kan utföra en viss serve i vartannat set när han i serveögonblicket är vänd mot domaren. Serveproblematiken skulle minska drastiskt om man skrev in i regelboken att serven måste utföras framför kroppen.

max sa...

Då blir det nästan uteslutande bh-servar? Eller tomahawk?

Anonym sa...

Varför kan man inte sätta serveregeln att man måste minst kasta upp bollen ca 1,5 meter då kan det inte bli diskussion om man har kastat upp den eller ej. Där finns det marginal på +- 15 cm.

Anonym sa...

Helt perfekt i så fall! Då blir det ju mer spel om bollen, och mycket roligare för både spelare och publik!!!

Anonym sa...

Även om du kastar upp serven 1,5 m går det att dölja tillslaget.

Anonym sa...

lägg upp videoklipp på Guo Kais serve

max sa...

har inget videoklipp på den tyvärr..

Anonym sa...

Max, har du sett serven?
Vad tycker du?

Anonym sa...

Jag har en liten annan syn på serveregeln än den som diskuteras här.
Ska skriva ett inlägg om det en dag när jag har tid och ork.
Men jag håller med om att det är värdelöst som det är nu, som regeln är skriven i dagsläget är det inte lätt att vara domare, speciellt inte som domarstandarden är så makalöst ojämn.
Japp, ni hörde rätt, jag tycker faktiskt att det finns en del bra domare i detta avlånga land, tyvärr blir dom lidande av att det finns förbannat dåliga domare också.
Tyvärr är det också en del av problemet en domare kan vara hur värdelös som helst match efter match utan att ngt händer och det är ngt som drabbar domarna som faktiskt är bra, dom får skit dom inte förtjänar.

Anonym sa...

nu var det så att i matchen gröstorp ärtemark så var det sådana tomtedommare så det inte är sant. tror inte ens dom läst en rad i regelboken. efter 4-0 (5-0) alltså mathcne på bord två var färdig före matchen på bord ett så ville dommarna bryta mathcen på bord ett som egentligen ska vara färdigspelad före, jag menar med detta att om man inte ens vet detta så ska man inte få dömma en match i div 4 , de e ju inte konstigt dom inte kan dömma bort gou kais serve eftersom de inte ens kan reglerna. man kunde direkt veta när gou kai skulle mygelserva eftersom han alltid följer samma möster i trängda lägen vid 7,8,9 och frammåt han kör även den i skilje.KANSKE borde skaffa riktiga dommare till elitserie matcher och kraven på utbildning borde höjas, sbtf måste göra något snart kommer vi alla bli tomtar om det itne händer något

max sa...

Jag såg honom spela i ängbys internationella men jag såg honom inte i de sista matcherna och de första vann han komfortabelt.

Anonym sa...

FINNS INGA PENGAR TILL BÄTTRE DOMARE...
FÖR LITE PENGAR I SPORTEN...
EKVATIONEN I SVENSK PINGIS OCH KLUBBAR GÅR INTE IHOP...
NÅGOT MÅSTE GÖRAS!!!

Anonym sa...

Syftet är att motståndaren ska se servemomentet.
Men det beror på var mottagaren står!

Inte kan det vara rimligt att servaren måste serva olika beroende på var servaren står?

Så kan väl inte regeln vara.
Är regeln att om man står inom förlängda linjen ska man se servemomentet?

Anonym sa...

Hallå Jens, har du en annan syn på serveregeln?
Använder du inte samma regelbok som alla andra?
Eller står du "utanför" lagen?

Anonym sa...

Matcher idag igen, vad säger Herr Gustafsson ikväll?

Anonym sa...

Till skillnad från många andra så pratar han inte "klyshor" utan säger vad andra håller inne med. I mina ögon mycket positivt.
1. skapar publicitet för sporten
2. Skapar debatt
3. "väcker" oss andra som bara jamsar med.
4. Är mao den morderne idrottsledare.
Min undring är vad spelare andra ledare i Gröstorp tycker om han.

Anonym sa...

gustavsson måste bli förbundskapten!agera walter!

Anonym sa...

domarna i focus igen!det kanske är bra men återigen är det kineserna som styr pingissverige!servarna är inte det största problemet utan alla uppgjorda matcher!

Anonym sa...

Man får nog sära på begreppen. Både serven o lägg matcher är stora problem för sporten. Men om det är tyst och ingen diskussion om något, så fortlöper ju problematiekn//Pär J

Anonym sa...

Till anonym, min undran var vad Gröstorps spelare/ledare hade för åsikt?

Anonym sa...

Hörde att han har "goda" kontakter med Danmark. Han kanske är "het" där?
Tråkigt isåfall, för sånna som sticker ut behövs för svensk pingis.

Anonym sa...

Ska förtydliga mig lite, har en liten anna syn på hur man borde förändra serveregeln inte hur den är nu.