söndag 10 februari 2008

Ängbys vinterpool

På plats hela dagen med en skarp blick och en massa snack så har jag en hel del att berätta om dagens tävlingar men det är ju inte så intressant så jag nöjer mig med lite korta kommentarer.

Jag anlände lagom till slutspelet i klass 1 och kunde då se att flera Norrtullare lös med sin frånvaro ännu en gång. Roligast var ju ändå att Jönsson gick till slutspel men lämnade där WO för att han skulle jobba, seriöst.


Esbati var på plats och han åkte ut med 3-1 mot Roslund i åttondelen. Vidare så var även Rogelm i slutspel efter ha i poolen varit en av tre på samma matchskillnad men med bättre setkvot än de andra. Bra av Håkan men i slutspelet tog det slut direkt.

Marcello Aguirre född 1993 visade fin känsla turneringen igenom och när Juan Restrepo grenade bort sig mot Jackie Lee (ängbys damlag) så kändes det som hans turnering.

Caroline Wersäll som vann klass 2 på fredagen var nära att förlora mot Johan Strandberg i åttondelen men när Jesper Berglund klev in i hagen så räckte hennes spel inte riktigt till även om hon pressade Jesper en hel del.

Aguirre som spelar i Ängbys A-lag vann i finalen mot Jackie Lee som på vägen fram även hann slå ut Roslund och Safai.

Elitklassen hade lockat tre elitseriespelare från Spårvägen och tre fjärdedelar av Ängbys A-lag. Dessutom så återfanns ett antal till bra spelare. 32 stycken spelare ställde upp och då var Ängby tvungna att säga nej till 15stycken som ville efteranmält sig. Man spelade på 33 bord samtidigt och det var fullt ös utan förseningar i ett bra arrangemang av Ängby.

Aidin Ostad imponerade i sin pool och krossade bland annat Aguirre. Jag fick mig et kort samtal med Aidin efteråt å bloggens vägnar men mer om det vid ett senare tillfälle. Aidin mötte i slutspelet Wille Svedberg som spelade en väldigt fin pingis som stressade sönder Aidin helt och vinsten var klar för spårvägaren. Wille hade annars grava problem i poolen mot Rogelm där han vann efter ha hämtat upp 1-4 i skilje, svettigt värre.

Det blev inga större skrällar i poolspelet och i slutspelet fann man snabbt att de seedade skulle jobba sig vidare.

Ericson slog ut Bennborn med 3-1 efter att lugnt och stilla bollat tills han fick läge för sin backhand som gav otaliga poäng denna dag mot Bennborn.

I en jämn match så vann Kassakon över Höglund och det var kanske en av dagens bästa matcher med en massa fina bollar från bägge sidor men med Kassakon som den bättre av de två.

Kvartsfinaler
Kassakon krossade Wille i tre raka och det märktes att det fanns en hel del respekt från Willes sida då han aldrig riktigt kom till mot den något äldre men mycket bättre lagkamraten.

Källberg spelade ut mot Ericson och vann ganska lätt till sist även om det var jämnt till en början.

Hajen mötte i sin tur Martin Singh och den matchens höjdpunkt var nog snacket på läktaren med fisk och vattenreferenser. Typ Jag tror inte att Hajen torskar. Bara om han går på fisken. Kolla när han rullar. Jag satsar en lax på att Hajen vinner. Han spelar lite hafsigt ibland. Martin frå mycket spö. Ja, men han får stå sitt kast (ännu roligare med martins ursprung). Martin har ett väldigt bra tillbakadrag. I nät av Hajen.

Sorry.. vi fortsatte tyvärr längre än så men det ska jag bespara er.

Martin spelade bra och pressade Hajen över fyra set även om han riktigt var med i det fjärde så kändes det ändå som om han hade en chans hela tiden.

John Nilsson hade kämpat sig fram till en kvartsfinal där Mikael Ottosson väntade. Otto gick in med fel inställning och förlorade första set innan det knappt hade börjat. Sedan så spelade Otto upp sig en del men John klarade spelet i bh-bh så pass bra att han fick chansen att serva vid 9-9 och där missade Otto enkelt och det var en 2-0 ledning för John. I tredje set så blev det också jämnt och Otto spelade segervisst trots underläge och det straffade sig då John för första gången vann mot Otto och det med 3-0 till och med.

Semifinaler
Kassakon hotade aldrig Hajen och det var en ovanligt tråkig elitsemi som jag inte tänker nämna mer än så.

Nilsson mot Källberg blev däremot en mycket roligare tillställning där Källbergs rutin till slut fällde avgörandet i skilje. Underläge 2-5 i skilje och det blev prisutdelning precis brevid och Källberg vill invänta denna. Han får då ett par minuters tidsfrist att samla spel och tankar innan han tar sex raka poäng och sedan defilerar hem matchen som han avslutar med ett klassiskt John Nilsson-bägge armarna i luften-segertecken.

Finalen
Hajen började bäst och jag trodde att det skulle bli tre raka set men herr Källberg ville annorlunda och tog igen spelet och även då seten. Helt plötsligt så var det skilje och Hajen var skakad. Skilje startade med en kraftfull öppning av Källberg som stormade fram till en 6-2 ledning men som då tappade greppet igen. Hajen plockade hem sex raka poäng och ingen fattade egentligen hur minst av alla Källberg. Vid underläge 6-8 så tar Källberg två lätta poäng innan han ger Hajen chansen att dra två gånger om och tappa till matchbollar. 8-10. På den första matchbollen söker Källberg tillbakadraget men draget satt i nät och vinsten var Hajens.

  1. Haijin
  2. Källberg
  3. Cazacu
  4. Nilsson
  5. Singh
  6. Ericson
  7. Svedberg
  8. Ottosson

11 kommentarer:

max sa...

eventuella fel kan förekomma då jag inte sett resultatlistorna ännu. Hojta till så ändrar jag..

Anonym sa...

"Aidin Ostad imponerade i sin pool och krossade sitt motstånd fullständigt (bland annat Aguirre)"

Förlorade inte Aidin mot källström?

För mig spelar det ingen roll vilka han "krossar" mig kommer han aldrig imponera på...

H / Kritiker till Aidins uppförande i hagen...

Anonym sa...

Aydin e och förblir ett svin i hagen!!

max sa...

Han vann väl alla sina, tror att han slog Kjellström också.

Var borta och käkade ett tag så jag kan ha missat detta men mitt något vaga och oinsatta sinne säger mig att Aidin vann.

Anonym sa...

lite roligt är det ju att ni som inte gillar aidin är anonyma..våga stå för det ni tycker och konfrontera honom på nästa tävling.övrigt tycker jag att han är hur trevlig som helst och kan mycket pingis.
Täby pappa

Anonym sa...

Kjellström slog Aidin med 3-2 i poolen..//Wilén

max sa...

Hmm..
När jag gick och käkade så såg det ut som en aidinseger.

Sorry. Jag ändrar.

Anonym sa...

Tycker det är nåt konstigt med allt täbyfolk som försvarar Aidin. Uppenbarligen så är han otrevlig som få vilket många andra har insett. Att han är trevlig mot den hand som föder honom är inte särsklit konstigt. Att hans uppförande mot andra inte har någon betydelse för Täby är för mig helt otroligt.

Och täbypappan är ännu en som vill att andra inte ska vara anonyma men är det själv...

Anonym sa...

gjorde aidin nåt speciellt denna helg? eller blev arg på nån?

Anonym sa...

Varför är Ostad så impopulär? Verkar helt ok, enligt mig själv.
Måste medge att det är surt att förlora mot honom , för han ser lite loj ut, lite korp liksom.
Men han plockar sina poäng..

Anonym sa...

Finns ju ingen skönare kille i hagen än Aidin! (möjligtvis Rogelm)