måndag 11 februari 2008

Warta-Söderhamn (gästblogg)

Sevärd serieavslutning i Gbg

Ex-huset gapade halvtomt när ett taggat Warta kämpade för att behålla sin kvalplats mot jagande Lyckeby. Resultaten från Lyckebys match hördes det inte mycket av, men det spelade mindre roll då Warta tog kommandot efter 3-2 för Magnus Månsson mot ojämne Tokiyoshi. Hampus Nordberg hade en tuff inledning där domarna helt korrekt vägrade låta honom spela i en tröja märkt Sondell utan att dessutom upplysa domarna om felet. Han fick till slut behålla tröjan på men istället så var det motståndaren Peter Hedram som sedan taktiskt klädde av Hampus, som till råga på allt av någon outgrundlig anledning envisades med att hålla Hedram i backhandhörnet, där ju Peter har få övermän! 3-0 till Hedram efter ett par grymma aviga backhands i fel hörn och volleybollräddningar på ett par stoppbollar.

Stefan Nilssons insats mot Jon Persson vittnade om att drive och putt-träning inte räcker för att hänga med i tempot mot Svenska Landslaget, 0-3 pang boom!

Robert Nilsson gjorde därpå sin kanske bästa insats för året då han oerhört fokuserat malde ner Pidde Andersson med framgångsrikt och säkert loopspel, 3-1 i både singel och lagmatchen. Dagens boll var förvisso kort-ett enda slag-men vilket sådant! Vid 1-1 ,10-9 till Robban och egen serve plockar han fram en diagonal katapultserve som viner förbi Piddes forehand till ett rent serve-ess! Publiken i extas! Pidde bara gapade!

Förstauppställningsmatcherna efter paus stod det på förhand Söderhamns namn på i favoritskap. Tokiyoshi levde upp till detta mot Golfar-Stefan efter en del ups and downs med 3-2 i set. Dagens match blev den andra där Jon Persson inledde likt i öppningsmatchen med rena vilda västern i två första seten mot Månsson. Sedan slappnade han förvisso av i tredje och gav bort det i en rekordtidig julklapp, men i fjärde och femte set fick publiken uppleva lite av den gamle, 15 kilo lättare Magnus Månsson när han var som bäst. Otroliga bollväxlingar i värsta kinestempot som Månsson ideligen bröt av med forehand ner stenhårt kort diagonalt mot en allt mer chockad Jon. I skilje hade Jon åter greppet men Magnus servade då sig mer eller mindre ur greppet och kunde till sist märkbart tagen sträcka händerna mot skyn och konstatera vinst och säkrad pinne i matchen, vilket ju innebar säkrad kvalplats.

Andrabordsmatcherna kändes en aningens avslagna därpå. Robban syntes ha greppet på Hampus Nordberg men släppte detta grepp samtidigt som Hampus allt mer spelade upp sig. Avslutningsmatchen Hedram-Pidde bjöd på rena backhand-partyt! Hedram drog in den ena värre än den andra , men Pidde tog allt likt en gammal Björn Borg Garage-Port! Hedram gick runt i forehandhörnet och spelade backhandkrok tillbaks diagonalt säkert 10 ggr, men Pidde fiskade upp samtliga och tvingade en allt tröttare Hedram att till slut chansa-och missa- med forehand. 0-3 till Pidde och därmed 4-4 i lagmatchen.

Denna pinne kan faktiskt innebära i praktiken förnyat kontrakt i elitserien för Warta! Anledningen stavas att nuvarande tvåorna i Superettan Askim sedan tidigare är väl kända för att tacka nej till elitserien, och detsamma ryktas även gälla övriga jagande lag. Det är nog ingen av de lagen som är suget på elitserien? Så det blir nog inget kval?

/doktorn

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är kommer Cazxacu att förstärka i de två sista matcherna för Hägersten och sen i Elitseriekvalet? Han är till och med rankad trea i laget och behöver inte spela några matcher för att gå in på andrabordet i ett kval.
Bra jobbat Ekan.

max sa...

Så lär det bli antar jag om de nu är intresserade av att kvala alltså. Det låter dyrt med två elitserielag.