måndag 11 februari 2008

Klart för slutspel!

Rekord vann lätt mot Lyckeby men säsongen är det till trots slut för dem. Lyckeby åker ur och jag antar att det var sista gången vi såg Varga och Pan i elitserien då de knappast kommer stå högst på listan för nyförvärv hos andra klubbar. Lyckeby får nu chansen att jobba upp ekonomin i lugn och ro. Rekord är en tillgång till elitserien och jag tycker att det är synd att de inte gick till slutspel. 5-2.

Falkenberg-Ärtemark 4-4
Falkenbergs andrauppställning räddade dem då Monrad var tvungen att lämna WO i sin andra match. Innan dess Guo Kai vunnit sina två och Gao Wei vunnit sin ena mot Wang Jian Feng. Bägge lagen till slutspel och Ärtemark trea i tabellen strax före Falkenberg.

Eslöv-Gröstorp 4-4
En viktig match för Gröstorp och vi får hoppas att det var tysklandsvistelsen som drog ner Zhao Pengs prestation från att vara en europeisk toppspelare till att förlora två här hemma i elitserien. Tre skiljematcher och alla dessa vinster till Gröstorp talar för att de var mer motiverade att vinna än eslöv.

Spårvägen-Halmstad 3-5
Det märktes direkt vilka som var mest taggade i denna match och Spåret stormade fram till en 3-1 ledning.

Rönningborn var den av halmstadspelarna som spelade bäst när han spelade felfritt i tre raka set efter att ha förlorat det första, enkelt med bh och sedan tunga fh-loopar.

Zögge gjorde processen kort med Wang och vann i raka set medan matchen mellan Hajen och Dawei blev en riktig rysare som Hajen vann med 11-9 i skilje på en kantboll.

Asmussen spelade aggresivt och gav Olsson lite tid att hinna ställa in sina slag och när Asmussen vann det viktiga tredje setet till 2-1 med 16-14 gick andan lite ut den gode Henrik och i fjärde var han inte riktigt nära.

I pausen så var intresset stort för ställningen mellan Eslöv och Gröstorp och när resultaten lästes upp så visste alla i hallen att den teoretiska chansen var borta för Spåret. Insatsen från eslövs sida var kraftigt ifrågasatt på läktaren då en stockholmsresa inte står högt ett på ett skånelags lista.

Direkt efter paus så jobbade spårets förstabord på bra men hade inte marginalerna med sig. Hajen var lite för osäker för att rå på Wang och förlusten där var ganska klar med 3-1.

Zögge och Dawei hade en holmgång som bjöd på en hel del fina poäng. Jag gillar främst Zögges fina backhandloopar samt Daweis smashräddningar med forehand gång efter annan. Zögge tog ledningen med 8-7 i skilje men därifrån så var det fyra raka för Dawei alla på mer eller mindre sannolika räddningar som innehöll en hel del skicklighet men också en nypa tur, minst sagt.

3-3 i lagmatchen och Asmussen mot Snake. Denna gång var det Asmussen som förlorade ett jämnt tredje set och aldrig kom tillbaka. Snake högg till sig två matcher denna kväll och var stor matchvinnare med det även om det faktiskt var Olsson som jag in poängen mot Källberg till sist. Källberg hade matchboll men Olsson var den starkare och vann de långa duellerna när det var som viktigast. Det första seten av Källberg kändes väldigt lojt men sedan spelade han mer aggresivt samtidigt som Olsson fastnade lite i Källbergs spel och kom i underläge. Till sist så betydde ju inte matchen något för något av lagen men det var synd att inte fler tog chansen att kolla in elitseriens sista omgång här i Stockholm. Mycket gnäll på att inget händer med pingisen och media men sen så orkar man inte ens kolla in sin egens stads enda lag. Mycket snack på många.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Spåret kan klaga på förbundet istället för på Eslöv.
Man hade försökt att få matchen mot Gröstorp/Österlen flyttad pga
ECL-matchen i Tyskland, men fick avslag. Inte lätt att vara laddad efter en natts färd i bil - fråga Peng hur han mådde...

max sa...

Spåret har väl inte klagat?

Det är ju jag som klagar och som jag förstått det så var det lite orättvist då Peng har svårt mot Gröstorpspelarna.

Han har 1-3 i år.

Anonym sa...

"Insatsen från eslövs sida var kraftigt ifrågasatt på läktaren då en stockholmsresa inte står högt ett på ett skånelags lista."
Spårvägare på läktarn - kanske...