torsdag 20 augusti 2009

Back in town

Skåne tre dagar men nu hemma igen. Passande nog var jag i Skåne lagom för att tre av sex spelare från herrarna EM-trupp skulle bli uttagna. Jag är väl medveten om att de inte är ursprungligen från Skåne men de är klubbaserade där nu.

Jens Lundquist och PG var supergivna och ingen skräll alls.

Johan Axelqvist var inte med i det senaste mästerskapet och det är skert skönt för honom att få vara med igen. Det är väl värt dessutom. Sin första EM-start gjorde han som tjugoåring.

Robert Svensson har haft en del skadeproblem och vars medverkan var osöker in i det sista. Robbans medverkan gör dock att vi får ett lag som kan slåss om medaljerna och det vill vi ju.

Mästerskapsdebutanter blir Fabian "Cykelhjälmen" Åkerström och Kristian "Kalven" Karlsson. Mest överraskande är att Karlsson blev uttagen då han är en bit ifrån de andra i ålder och resultatmässigt i seniorsammanhang. Fabian är långt mer rutinerad än Karlsson och har spelat flera år utomlands redan trots sin ringa ålder på 21år.

Johan Sondell och Andreas Törnqvist bägge två tjugo år gamla lämnades utanför truppen denna gång och det kommer garanterat att finnas kommentarer och åsikter om detta. Även att Mattias Karlsson inte fanns med kommer att kommenteras då han i alla fall de senaste (enligt mig) ett och halvt året varit den bättre av de två Karlsson. Mandels fotskada påverkade med största säkerhet detta beslut.

Truppen:
Jens Lundquist
Pär Gerell
Robert Svensson
Johan Axelqvist
Fabian Åkerström
Kristian Karlsson (endast singel och dubbel, ej lag)

Kom igen och tyck till nu!

42 kommentarer:

Anonym sa...

pinsam uttagning, skulle gärna vilja höra erik lindhs argument varför fabian och kristian kom med..

TIGERN sa...

OMG

TIGERN sa...

var är äpplet?

Anonym sa...

Pinsamt att påstå att uttagningen är pinsam.

Kommentar om Fabian, "Ekan"?
- Han har en föredömlig inställning och har varit med och pressat flera bra spelare som Korbel (Petr, tjecken) och Ovtcharov (Dimitrij, tysken) och till och med slagit några på top 100 i världen eller där omkring: Wosik (Torben, Tyskland), Sereda (Peter, Slovakien) och Takakiwa (Taku, Japan).
Och Kristian?
- Även om han inte gick så långt som vi hade hoppats i singeln i UEM har han visat att han är en av de bästa i Europa i sin årskull.

Anonym sa...

Ekan kan inte ta ut någon annan spelare än Kristian Karlsson även om det finns andra spelare som är bättre. Och det grundar jag på att Kalven har uppbackning av SOK och det skulle se konstigt ut i SOK:s ögon om Ekan tar ut någon annan som Sondell eller Törna med flera för då satsar ju SOK på "fel" spelare...

Anonym sa...

skandal Erik!!!! vad sänder du för signaler egentligen.....

Anonym sa...

Avgå ekan !!!!!

Anonym sa...

du är pinsam ekan, avgå direkt o börja sälj korv istället

Anonym sa...

Skandal ???
Signalen är ju glasklar. Konsekvens och framtidstänkande !

Anonym sa...

Tycker ju att Sondell eller Törna hade varit ett bättre än Kristian.

Anonym sa...

Pinsamt att kristian är med. han har inte gjort ett enda bra resultat i år! Mattias har faaaaaaan blivit historisk och är överlägsen bäst!

Anonym sa...

skandal kristian är ju inte ens bland de 3 bästa i sverige!!! för helvete bland 91 menar ja då!

Anonym sa...

tråkigt att det finns favorisering. Ekan borde avgå! Mandel är historisk, översjö slog kristian lätt, harre kom till semi på EM och vad har kristian presterat? INGET. riktigt pinsamt ekan. Borde stått mellan törna och mandel eller törna och mandel istället för fabbe och KK!!!

coachadde sa...

tycker det är riktigt dåliga kommentarer när folk inte tar en uttagning seriös och bara skriver skit. kul med ungt blod i landslaget, detta borde ge blodad tand till resten av våra juniorer att man inte är långt efter. lycka till grabbar i EM!

max sa...

Adde går som en av elitserietränarna fram och kommenterar med sitt namn. strongt!

max sa...

Kristian är klart högrerankad än Översjö och Andersson.

Mattias Karlsson är fortfarande inte 100%.

Bättre att skicka med sex spelare där en spelare mest är med för att se och lära än att bara skicka fem.

coachadde sa...

håller med dig till hundra % max... tycker det är helt rätt att låta en ung kille få denna reserv plats pga skadorna i laget istället för sondell och törna som detta år tagit jättekliv och kanske borde få chansen på pro touren först innan man kastas in i ett mästerskap.

Anonym sa...

ja tycker det e strongt o gå ut med sitt namn det ger respekt!

Anonym sa...

kanske man ska ta ut dom bästa spelarna? tufft för törna o veta att han bättre o inte få chansen !! eller kalven bättre än törna?

Anonym sa...

Smart kommentar av 19:03......Det kan inte istället vara så att både Ekan och SOK ser potential i Kalven? Konspirationsteorier ger jag inte mycket för !!!

Anonym sa...

Varför skickar man 6 manliga representanter och bara 4 kvinnliga till EM?


Måste vara för att kunna skicka skicka flera ledare.

Se bara hur det var på VM.

Sverige skickade fler ledare än aktiva.

Anonym sa...

När ett lag som Sverige tar ut en frimärkssamlare som Åkerström så förstår man hur illa det är ställt med svensk pingis!

Anonym sa...

Svar till 22:49

Det handlar om konkurrenssituationen....färre tjejer som konkurerrar i en smalare topp nationellt....en spelare som Malin Pettersson har ungefär samma postition internationellt som Kalven.... sett till ålder, potential och internationell spelstyrka....Malin är given i ett svenskt damlag...medan Kalven står utanför lagspelet....
vidare tror jag att antalet ledare i stort sett är demsamma oavsett storleken på spelartrupperna....

Anonym sa...

Instämmer i de negativa synpunkterna. Tror inte coachadde hade vågat gå ut med sådana och samtidigt visa sitt namn. Men försvara går ju alltid bra, kanske ger lite extra poäng.
Max går emot ibland, vilket jag däremot tycker är strongt!
Om nu Mattias K (som är bäst) ska lära för framtiden så borde han väl kunna åka med. Han har ju spelat tävlingar på sistone. Det rör sig ju inte om att ta ut "bästa laget" ändå.

max sa...

Mattias är inte 100% tillbaka efter fotskadan och då kan han inte heller bli uttagen precis som Jon Persson.

Anonym sa...

Varför så många? Kostar ju pengar.

Satsa pengarna på dom aktiva istället.

Det verkar ju verkligen behövas.

Bingo Lotto och Lotta Engberg kan ju hjälpa till på herrsidan också.

max sa...

Adde brukar kommentera som han tycker men det är alldeles för många ja-sägare i svensk pingis.

Man får knappt ifrågasätta förbundskaptener eller landslaget utan att vara "helt körd" som tränare/ledare/spelare

Anonym sa...

vi alla vet ju att kalven kommer bli skadad innan EM. Han är ju sveriges mest skadade spelare. Sveriges Ljungberg..

Anonym sa...

Jag förbluffas över den hjärtlöshet som vissa skribenter visar.
Ni kastar er över Fabian och Kristian som om de begått något fel när de blev uttagna!
Skäms, tamejfan!

Maric sa...

Sondell är bäst sondell är ung va har lindh för problem med han ?

Anonym sa...

Inte mycket Köping där inte Max....möjligen Axel som flyttade därifrån vid 16 års ålder...
Kul för Fabian att få chansen.

Anonym sa...

Fabian har överlägset bäst resultat av dom unga, så den uttagningen är det inget snack om.
När det gäller Kristian, kan det vara så att sok kanske betalar en del så det inte svider i Ekans budget?

max sa...

Jättekul att Fabian får chansen. Han har kämpat på i det tysta och hade faktiskt jämn kvot i bundesliga för två år sedan och var en toppspelare i bundesliga 2 (förstabordet) förra säsongen.

Kristian är med för att se och lära och att SOK satsar på honom är nog en bidragande anledning. Inte helt fel tycker jag även om jag tycker att borde törna och sondell är bättre just nu.

Anonym sa...

Till anonym 22:46. Ingen förbundskapten har någon kristallkula och kan se in i framtiden, och vilken spelare som har viss potential är ett lätt luddigt begrepp. Där Ekan tycker att en viss spelare har potential så kanske en annan förbundskapten tycker att en annan spelare visar större potential.
Alltså så måste uttagningar gå på vad man kan se som vad en spelare presterar för resultat på tävlingar (för det är väl det som det handlar om på landslagsnivå eller?). och hur mycket man tränar på hemmaplan samt att man visar ett stort kämpaglöd på landslagslägren.

Anonym sa...

jag tycker det är konstigt att Kristian kommer med. Han har varit mycket skadad han också (inte många tävlingar han fullföljde i våras eller ställde upp i efter anmälan)och alla som såg matchen som han åkte ut i U-Em i borde väl sett att han fick gummi. Han vågade ju ingen ting i den matchen. Signaler. ja har en klar synpunkt där finns där en som är 50 år skall han inte diskas för det utan han skall vara med. nu är de inte så gamla de andre som konkurer som så utan bara något år äldre. Denna uttagningen var väldigt konstig får jag säga.

Anonym sa...

men varför ska kristian med när han inte är bäst för sin ålder i sverige!

Anonym sa...

Till 08:58....Suck...Det är väl Förbundskaptenernas uppdrag att bedöma vilka man tror på.... de har fått jobbet för att de bedöms ha en viss kompetens på området....nu är Ekan och Pillan förbundskaptener och de har gjort aktuella uttagningar av en anledning....utgår ifrån att det är mycket proffsiga och genomtänkta beslut....om det på sikt visar sig vara felaktiga uttagningar...ja, det vet vi ju först långt senare i så fall.....vad är din poäng i ditt resonemang egentligen?....

Anonym sa...

Till 12:30....skulle gissa att man tycker att Kalven har visat störst potential för framtiden...man kan väl heller inte säga att han inte är bäst i sverige för sin ålder..tittar man på de senaste årens internationella resultat så ligger han väl ganska bra till jämfört med sina jämnåriga landsmän.

max sa...

Karlsson:
12-18 på andrabordet
1-3 på förstabordet
*
sondell:
16-5 på andrabordet
0-2 på förstabordet

Anonym sa...

"vi alla vet ju att kalven kommer bli skadad innan EM. Han är ju sveriges mest skadade spelare. Sveriges Ljungberg.."

Fel, det är Sebastian Johansson

Anonym sa...

Synd att jag inte får bestämma får då hade det blivit Fabbe och Sondell med Törna på reservplats på grund av Matias skador. KK att legat efter dessa och kanske till och med efter Översjö. Kanske jag har glömt av Harald också eftersom han aldrig syns eller hörs utan bara presterar.

Anonym sa...

vad alla vet mycket om allt...och anonymt dessutom...inte konstigt att svensk pingis har problem