måndag 3 augusti 2009

Träningsläger i Kina

Tre damspelare åker till kinesiska Zhengding för träningsläger under tre veckor. En bra satsning men det jag frågar mig är hur man resonerar med uttagningen.

Jag är fullt medveten om att det är någon som kanske tycker att jag är dum eller orättvis men nu snackar vi svenska damlandslaget och jag anser att man bör kunna och få ifrågasätta uttagningar av landslag.

De uttagna är:
Matilda Ekholm
Malin Pettersson
Carina Jonsson

Vi pratar alltså om ett träningsläger på tre veckor och en förmodad hög kostnad och då väljer man alltså att, förlåt, satsa på Carina Jonsson. För mig känns det inte som det bästa för svensk dampingis på sikt. Inget personligt mot Carina som jag inte ens känner.

Ett läger av detta slag är en riktigt fin start på säsongen och en fin sporre för de uttagna och jag kan inte se hur det på sikt ska främja svensk pingis att skicka en 30-åring som är rankad 187:a och som aldrig varit bättre än 180:a i världen på träningsläger i Kina.

Jag hade hellre sett att en yngre spelare som fortfarande kan utvecklas hade fått chansen eller att Matilda och Malin fått stanna längre. Mycket snack om att vi inte har pengar för att satsa men hur använder vi de pengar vi har?

24 kommentarer:

Förra årets ledare sa...

Jag föstår ditt resonemang. Följ också debatten om Kinaläger på tjejpingisbloggen.
http://tjejpingis.blogspot.com/

Anonym sa...

Är la billigt o åka till Kina. Melcher är ju ambitiös och ung, skicka henne nästa gång.

Anonym sa...

Du hade säkert velat skicka några från Östermalm på ett läger där..kan behövas om dom ska hänga med i tempot i div 1 norra.. : )

max sa...

Östermalm.

Lite finare, lite bättre.

Anonym sa...

mycket märkligt

Anonym sa...

Skicka lite "young blood" inte massa kärringar...

Anonym sa...

Vet inte själv särskilt mycket om Carina, men jag är av den åsikten att de bästa ska åka, oavsett ålder, så är hon topp 3 är det självklart att hon ska med.

Tänk om vi sållat bort Jörgen från OS med tanke på hans ålder? Han och JO har visat att det går att hänga med i toppen ett bra tag efter de 30.

Anonym sa...

Förvånad-NOT :-(

Anonym sa...

Svensk dampingis är lika bra som ett par bilnycklar i Per Gahrtons ficka.

Anonym sa...

Marie Olsson borde väl få åka? Synd att de inte vill hjälpa henne från förbundshåll.. hon e bäst i Sverige trots sin skada men de skiter i vilket.. tänk om J-O hade fått ont i ryggen, vilka medel hade han då fått?

Anonym sa...

http://www.euroasia-ettu.com/teams.php?s=4

Intressant och Jörgen kommer vara med. Kolla in när dom lirar på bron.

Anonym sa...

håller helt med dig max!

Anonym sa...

Kan du inte höra med Svenna J:r hur de resonerar?

Anonym sa...

Lite finare, lite bättre är stulet från DIF och det vet du. Jag vet att du har en blårand i dig. Krossa Brajen på söndag, Gefle var ju för bra..., fy fan.

Anonym sa...

J-o å Jörgen är väll ett stort undantag.....Dom platsat i vilket landslag som helst...fortfarande!!!

Anonym sa...

hoppas det går igenom!

Daniel S sa...

Skillnaderna med Jörgen och J-O är ju att de legat i världseliten i en herrans massa år, även efter 30, medan Carina som bäst varit 180:a. Så de kan inte jämföras tycker jag (angående OS och Jörgen).

Anonym sa...

Så länge Carina är bland de tre bästa kan jag förstå det. Upp till de yngre tjejerna att visa något. Ser ju ganska tunt ut på tjej sidan. Hoppas lite att Rask får sitt genombrott.

max sa...

Svårt att visa något om man inte får chansen.

Melcher slog Solja för någon månad sen.

Dragan sa...

Sluta Melcher har mycket att bevisa. Har knappt visat sig på tre år i Sverige. Sedan att hon har talang är en annan sak men långt kvar innan hon är där. Melcher har slarvat bort tre år, bara att hoppas hon orkar köra och kan utvecklas till en bra senior.

Anonym sa...

Resultat i en match kan inte ge någon resa till Kina. Då tycker jag att Sara Rask ligger närmare till att få resa. Melcher var riktigt bra för några år sedan, men tycker att hon tappat en del.

Anonym sa...

Solja är faktiskt värdelös och ändå tog hon silver på JVM. Konstigt men så var det visst.

Anonym sa...

Melcher vann junior-SM för två år sen, var va du då? Sen var hon 3a i år på 20 SM o åttondelen i senior. Åttondelen som 2a-årsjunior på EM.
Dessutom vann hon mot både Rask och deffen från Norge 2gr, som slagit alla hemma i Sverige.
Hon vann mot Solja i år också, Solja var 2a på junior-EM två år irad. Jag tror nog inte melcher slösat bort 3 år.
Hon går sin egen väg!
Titta i resultaten innan du uttalar dig :)

Anonym sa...

Melcher slog Solja...ja...och Solja har inte vunnit för mycket det senaste...
Melcher är inte på kartan för en satsning som jag ser det.
Aldrig lyckats visa ngnting.
Satsa på Malin...