torsdag 13 augusti 2009

Ryktenas klubb, Linné

Dags för bloggen att dra till västkusten och ta pulsen på Linné. Linné var förra säsongen klubben som gjorde en storsatsning som fick pingissverige att dra efter andan (sen att Markaryd gör typ samma sak i år är en annan sak). Men det var mycket tunn luft i stormen och satsningen inför detta år avtog samma takt som den startade.

Erik Åhman som jag mest förknippar med en annan västkuststad gör nu sin andra säsong i Linné och hans tankar är alltid spännande att följa och jag läste hans elitserieblogg med glädje under förra säsongen. Nu till frågor och svar.

*

Superettan och Linné. Ryktenas klubb och en storsatsning som inte blev så omfattande som man först kunde tro. vad hände?

Det som hände var att våra huvudsponsorer drog sig ur, de var 4-5st som samarbetade. Jag antar att de lovade för mycket men tyvärr gick väl inte finanskrisen obemärkt förbi där heller.

Två falkenbergare i Linné på förstabordet hur känns det?

Hur vi ställer upp vårt lag är inte klart vad jag vet i nuläget. Men det kan hända att det blir så ja. Det känns positivt att vi har ett väldigt jämt lag där alla måste dra sitt strå till stacken.

Lite omsättning av spelare från förra säsongen. Hur ser upplägget ut i år med vilka som spelar och vilket bord de spelar på?

Som sagt vet jag inte hur laget blir riktigt men jag tror vårt andrabord blir starkt. Klubben och styrelsen ändrade inriktning och vill nu att de spelare som spelar i A-laget ska ha möjlighet att träna på plats också, det är väl största skillnaden. Laget vi hade förra året var ju helt fantastiskt och jag lärde mig mycket genom att spelare ihop med så rutinerade spelare. Lite extra synd att inte "Kajan" spelar med oss nästa år, han har ju trots allt varit med och vunnit serien två år i rad med Linnè.

Hur har ni förberett er inför säsongen?

Efter en kortare vila i början av sommaren har jag hållit igång men inte så mycket mer. Det har blivit 1-4 pass i veckan och oftast 1-2. Kristoffer Hellerud har varit i Kina vet jag och övriga har tränat på hemmaplan men jag gissar att de tog lite ledigt i början av sommaren. Kim tog ett längre break efter säsongen men har kommit igång. Anders ”kocken” Karlsson hade lite problem med armbågen i våras så han har också "breakat" någon månad.

Är ni bättre eller sämre än förra säsongen?

När vi hade vårt starkaste lag förra säsongen så var det ju bättre än vad vi idag har på papperet.
Hur ser upplägget med träning ut och hur tävlar ni under säsongen?

Tror det blir ganska begränsat med tävlingar. Blir mer satsning på serien. Vi kommer att försöka träna en del ihop uppe i Göteborg, dock inte Kim som bor i Helsingborg. Jag åker upp ibland och Andreas Johansson kommer vara där två gånger i veckan.

Vad är er målsättning?

Vår målsättning är först och främst att hålla oss kvar men med lite flyt hamnar vi på en bra mittenplacering.

Vem vinner serien?

Kävlinge har starkast lag på papperet men de har de haft förut. Carlstad och Hägersten blir också farliga, men jag sätter pengarna på Kävlinge ändå.

Vem är seriens viktigaste spelare?

Kommer inte på någon särskild.

Vem är er viktigaste spelare?

Den som lyckas bra på förstabordet, det blir nyckeln för ett bra år för oss tror jag.

Vem är seriens bästa spelare?

An Shu, Huang Hou You och Li Moding håller nog lika hög standard. Ska Molin spela?

Vem är seriens roligaste spelare att möta?

Wang Qing kanske, sällan jag spelar mot deff så mest därför. Plus att det kan bli bra publikspel. Hedram är trevlig och möta också men tyvärr spelar han inte Superettan, vi hade några goa duster förra året.

Vilket lag kommer det att vara roligast att möta/besegra?

Lag man inte brukar möta, t ex Hägersten och Linköping. Besegra vet jag inte.

Vad har Linné för relation till bloggen. Följer ni den överhuvudtaget och läser alla mina dumheter?

Ja, jag tror många i Linné följer bloggen som de flesta. Jag följer bloggen och blir alltid positivt överraskad av alla roliga/intressanta inlägg.

Vad tror du om din egen insats? Förstauppställningen ser tuff ut i år, förra året spelade du riktigt bra i div 1, vad tror du på i år?

Precis, förra året gick det väldigt bra, jag spelar ju även i Danmark och där har vi avancerat till Elitserien. Så denna säsong blir antagligen mycket tuffare matcher. Jag är något osäker på var jag står i nuläget, men förra året var mitt bästa träningsår så jag är på rätt väg.

Har du några övriga kommentarer eller tankar du vill dela med dig av?

Pingis är toppen! Som Stellan och gänget sjöng…

*
Molin står för Kävlinge och ska enligt uppgift spela de "viktiga" matcherna. Det senaste jag hörde var från honom själv och det var ett lurigt "nej det kommer jag inte men vi får väl se"

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åhman
Nylander
Johansson
Hellerud
Karlsson

Kan bli ett mittenlag i superettan.
Vilka finns i B-laget?

Anonym sa...

vem var det som svarade på frågorna?

Anonym sa...

knappast. dom får nog nöja sig med kvalspel neråt. dom får nog värva nån starkare en nylander som första gubbe isf.

Anonym sa...

Linne´s styrelse verkar glömma fort.På 90-talets glada dagar härjade dyra nyförvärv friskt och kom in och spelade matcher i gamla ullevi och hämtade sin avlöning.Nu ska det ju tydligen satsas på egna produkter - men de verkar ju inte vilja vara kvar i klubben med dess nuvarande tränare.Detta kommer sluta med en stor och högljudd DUNS ..

max sa...

Anonym 23.07
Det står i texten.

Anonym sa...

Varför väljer man att satsa på importer ytterligare ett år???
Är det inte bättre att ha en spelande tränare från t.ex Kina för nästan samma pengar. Ger mer utveckling för de duktiga yngre spelarna i klubben. Kim bor i Helsingborg, Åhman i Falkenberg, Hellerud i Oslo. Dessa kommer knappast alls att vistas i träningshallen, matcher undantagna. Återigen en mycket kortsiktig och dyr satsning av Linné. Vad ger A-lagsspelarna tillbaka i förhållande till deras höga arvode? Åhman en gång i veckan och Andreas J två gånger i veckan är alltför lite träningstillfällen enligt min åsikt. /FD Linné

Anonym sa...

drygt av dig att inte svara på frågan rakt av max

Anonym sa...

sedan ska ingen glömma att andreas johansson e känd som den störste pengasugna spelaren i riket som inför varje år ringer runt och kollar var han får bäst betalt.att han nu skulle ha slutat me sånt och blivit en riktigt genuin lagspelare som gratis sitter me i styrelsen och gratis sparrar eller tar lite betalt för tränararvode eller eget spel..kom igen nu linne´, ingen som tror på d..

Anonym sa...

Andreas J i Linné och Sulan i Askim spelar väl helt gratis???