onsdag 12 augusti 2009

Kinesiska öppna

Idag så drog Kinesiska öppna igång och det är minst sagt hygglig klass. Li Ping som vann VM i mixeddubbel i Yokohama måste kvala bara för att ta ett exempel.

Danmark är på plats med hela gardet Kasper Sternberg, Morten Rasmussen, Mikkel Hinderson, Casper Gammelmark, Jonathan Groth, Rasmus Klein-Dossing, Michael Maze, Finn Tugwell. Engelsmännen är där med Reed, Drinkhall, Knight och Baggeley. Inga svenskar dock.

Wang Hao och Ma Lin toppseedade och Hao Shuai och Wang Liqin semiseedade.

Fler bra spelare är där i form av Gao Ning, Ryu Seung Min, Zhang Yike, Chuang Chih-Yuan, Chen weixing, Cheung Yuk, Bröderna Matsudiara. Min favorit Koki Niwa är också han med.

Bra klass men det saknas ett par namn för att jag ska gå igång på det på allvar. Det kommer nog lite om denna tävling under veckan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Espen Rønneberg är också där.

Anonym sa...

http://www.bt.se/sport/talangen-sparkad-ur-j-landslaget(1015272).gm

Har missat den. Många har undrat och där finns svaret. Inte sååå allvarligt va.

mm sa...

Känns som timo boll är en lite fegis som inte vågar åka på tävlingarna där dem bästa kineserna är på

Anonym sa...

Varför skickar inte Sverige ut några duktiga juniorer till Pro Tour tävlingar som Danmark, England och Frankrike med flera länder? Vi kommer ju att komma långt efter övriga länder om inte våra juniorer får börja komma ut och känna på hetluften på några Pro Tour Tävlingar. Tillexempel så innan UEM i Prag i sommras så var Sverige bara med på två stycken WJC tävlingar (Safir och Polska) medans många övriga toppländer skickade sina kadetter och juniorer på betydligt fler WJC tävlingar (och även på några Pro Tour tävlingar). Vi kommer att tappa mark! :-(

Anonym sa...

ma long?

max sa...

Ma Long, Xu Xin och Chen Qi saknas. Dessutom så hade man väl velat se Joo Se Hyuk och Oh Sang Eun.

Ma Long och Joo ska vara med i matchen mot europa som går i slutet av månaden.

Jörgen är med för europa, Boll är skadad och kan inte vara med.