måndag 31 augusti 2009

Tyska ligan är igång

I helgen så drog tyska ligan igång och flera svenskar var igång. Våra tre högst rankade spelar i EM spelade alla matcher i helgen och det var med blandad framgång.

I seriens första match så tog Fulda emot Ochsenhausen hemma och det var tre svenskar i hagen. Först ut var Fuldas monsterdeff Wang Xi mot PG och där vann kinesen matchen i tre raka set men det var två av seten som gick till förlängning, synd men inte så oväntat.

Waldner klev sedan in och mötte Crisan och var inte riktigt nära utan förlorade i tre raska set.

För Fulda så hade man verkligen chansen denna gång då Ochsenhausen saknade sin etta, Chuang som spelar europa-asien bara dagarna innan där han slog Jörgen Persson enkelt så ett stort avbräck för Ochsenhausen.

Robban Svensson ställdes mot Apolonia och då Robban slår så pass hårt och säkert som han gör så passar Apolonia honom ganska bra och en 3-0 seger var därmed klar. Efter det följde Wang Xi upp sin första vinst med en till, denna gång mot Crisan och med det var segern Fuldas med 3-1.

*

Nästa match var Dusseldorf som mötte Saarbrücken och där var mästarna för starka. Gacina hade dock kunnat skapa nerv om han inte tappat en stor ledning i skiljeset mot Süss men nu förlorade han och Düsseldorf fick med det luft under vingarna och drog ifrån.

Boll krossade Chu Yuan Leung med 3-0 vilket även Süss gjorde strax efter men dessförinnan hade Bojan Tokic besegrat Kishikawa med 3-1. Slutresultat 3-1 till mästarlaget Düsseldorf.

*

Werder Bremen mot Plüderhausen och comeback för Jens Lundquist i tyska ligan efter en lite utflykt till den franska ligan.

Jens var först ut mot den hete engelsmannen Paul Drinkhall som trots att han är född 1990 redan gör sin tredje säsong i tyska högsta ligan och rankad som nummer 123 i världen. Jens började med att vinna de två första seten innan Drinkhall vände på matchen och till sist enkelt vann skiljesetet med 11-3. Inte så lovande inför EM.

Taku Takakiwa vann sedan en väldigt jämn match över Karakasevic med 11-9 i skilje och utjämnade lagmatchen till 1-1. Men Plüderhausen slet på och när Kosowski vann över snabbservande Hielscher så hade man ledningen med 1-2.

Dags för Lundquist att visa klassen och det gjorde han mot Karakasevic. 12-10 i skilje är med liten marginal men det kan vara en sådan match som skapar en trend som förhoppningsvis kan hålla i sig. 2-2 i lagmatchen som sedan vann av Werder Bremen via en dubbelseger för Hielscher/Dodean över Drinkhall/Kosowski.

*

Hanau mot Frickenhausen blev även den knallhård. 3-2 till bortalaget Frickenhausen. Två matchsegrar för Hanaus Chiang Hung-Chieh.

Värt att notera är att Patrik Franziska gjorde debut i denna match men föll med klara 0-3 mot Kenta Matsudiara.

*

Nu längtar i alla fall jag efter den svenska pingisliga starten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det pågår ett uppladdningsläger i Danmark. Förutom landslagsspelare så deltar några kineser bl.a. Hao Shuai... ingen dålig sparring. Sverige fick tre platser, men
Jens L är tydligen skadad så Axel fick plats på lägret (kul för honom ).

Anonym sa...

N å g r a av EM-deltagarna herrar tränar med danska EM-truppen på Danmarks Bordtennisförbunds center i Bröndby - står det på SBTF:s hemsida. Varför inte samtliga ?

Anonym sa...

Känns som om tyska ligan har blivit sämre. Inte lika många bra spelare. Kanske värt att rota i Max?