söndag 23 augusti 2009

Topp 16

Ska skriva lite om denna tävling under kvällen och då kan ni räkna med några rader om den här killen.
P14 var den för mig roligaste klassen denna gång och det med anledning av ett danskt litet vidunder till pingisspelare. Hämningslös i spelet och med in-you-face attityd som jag gillar. Backhand eller forehand spelar ingen roll och med en av dom snabbaste servarna jag sett någonsin av en pojkspelare så kan man inte låta bli att fascineras av honom. Hoppas att han fortsätter att satsa och att inte kraven från de närmaste får honom att tröttna, han är ju bara 11år.

Anders Lind heter han och är född 1998 och ställde upp i P14 (födda 1995) och som han spelade. Han krånglade sig vidare till A-slutspel efter två förluster i gruppspelet (Feng och Siu) men sen spelade han bort Pontus Johansson i kvartsfinal och hade sedan en holmgång i semifinalen mot Alfred Lindblad från Stratos som han krossat i gruppspelet. Matchen var stundtals riktigt välspelade men den var ständigt dramatisk och avslutning snudd på magisk. 14-13 och 3-2 till den lille vasse dansken och timeout från danskens sida slutade med 14-16 men det slog inte ned honom. Nej upp igen. 6-2 och ny timeout denna gång såklart från Lindblads sida. 6-2 för dansken försvann i ett huj och snart var det 10-7 och matchbollar för Lindblad. Dansken visade då känsla och taktiskt sinne när han tog det lugnt och blockade in ett par sköna bollar till 8-10 och sedan bytte serve vid 8-10 som ledde till två poäng och till sist vinst. Final mot Kevin Siu som kämpat sig fram med tuffa matcher till final.

Finalen blev dock ganska odramatisk där Kevin var fokuserad och säker. Lind hade aldrig någon chans även om setsiffrorna var ganska jämna. Siu med sin fina forehand och lugn säkrade segern i tävlingen med 4-0 i finalen mot unge Lind som vi intehar sett eller hört för sista gången.

*

HJ17 bjöd på några fina matcher utan att riktigt bli så där bra som det kan bli ibland. En av de bästa och mest spännande matcherna var när Johan Hagberg i kvartsfinalen slog en i helgen ganska svag Adam Andersson. Bra kämpat och en hel del fina poäng och då främst av Hagberg säkrade semifinalplatsen.

Mattias Pernhult visade hela dagen klass och var outstanding enligt mig i denna tävling. Han slog Heitikko från Finland i semifinal innan han i finalen var helt ohotad mot Cederlöf som i semifinalen besgrat Johan Hagberg.

*

Pernhult höll den eslövska fanan högt i 17 precis som Joakim Fernandez-Brink gjorde i P12. JFB visade prov på fin bollkänsla och fiskade stundtals ut en hårdslående Simon Berglund som i slutet av finalen var oerhört frustrerad över missade slag och poäng till JFB.

Två stora talanger som kan nå långt bägge två. Kul att se Khoshbakt och Källberg också som även de har framtiden framför sig, grymma killar!

*

Av flickklasserna såg jag endast lite av DJ17 som tyvärr inte bjöd på något avancerat spel. En ny bekantskap var dock Uyanga Altanhuyang från Ängby som spelar penna och enligt uppgift är från Mongolien och har varit i Sverige i knappa tre år. En ny bekantskap med en spelstil och spelstyrka som bar fram till en tredjeplats i turneringen.

Vinnare av klassen blev Henrika Punnonen över Maria Engelsson i finalen.

34 kommentarer:

Anonym sa...

och kanske några rader om hans far också...?

max sa...

hans far måste upplevas på plats. :)

Anonym sa...

Om 2 år står Anders Lind som segrare i UEM för kadetter. Anders är född 1998...

Anonym sa...

har tyvärr redan upplevt honom allför många gånger... fast Anders är väldigt duktig, ingen tvekan om det!

Anonym sa...

Rätt kass av Spåret och inte lägga ut resultaten, fastän tävlingen varit färdigspelad flera timmar. Inga resultat från söndagen. Borde ställa lite krav på arrangörerna till den här typen av tävlingar.

coachadde sa...

tror det blir svårt för lind att vinna uem som första års kadett... tänk på att han bara är minimini kadett idag. special uppdrag max är att leta i listorna om det någonsin har funnis en pojkspelare som vunnit som första års kadett?

Anonym sa...

Sedan skall ju killen ha lust med pingis om några år också. Har sett så många som varit bra i unga år, men tröttnat och kanske valt någon annan sport eller annat intresse. Ta ett år i tagetoch ha kul.

Anonym sa...

Såg att man nu i sena timmen hade lagt ut resultatet på Topp 16. Det vore även intressant att se slutspelsschemat och matchresultaten från tävlingen:

Anonym sa...

Är lille Lind släkt med Erik Lind?

Anonym sa...

Jag har upplevt pappan och är mycket förvånad att Anders spelar pingis fortfarande,tror att det kan sluta riktigt illa.
Som du säger pappan måste upplevas.

Anonym sa...

Till anonym 20:49:
Mejla mig (per_rodluvan@hotmail.com) så ska jag skicka allt du vill ha. Problemet med att rapportera Top 16är att varje klass kräver 8 slutspelsmatcher för att alla placeringsmatcher ska komma med. Så när du skriver "slutspelsschemat" så är det i själva verket 48 stycken det handlar om. Det tar ett tag att ladda upp allihop på idrott online.
/ Per J, Spårvägen

Anonym sa...

Jag menar naturligtvis "8 slutspelsscheman för att alla placeringsmatcher ska komma med"...
/ Per

Anonym sa...

Nu verkar ni fått allt på plats iallafall. Bättre sent än aldrig!

Anonym sa...

Jag tror att Freitas vann kadettklassen i "fel" ålder men förlorade sen i semi året efter.

Anonym sa...

Vad roligt med en engagerad pappa som stöttar sin son. Bra spelat Anders Lind och lycka till i fortsättningen.

Anonym sa...

De som klagar på Anders Linds pappa, känner inte Carsten och Anders ordentligt och bör ej uttala sig.

Anonym sa...

Till dig som skrev att det är kul med en stöttande pappa. Ja det är det, men tycker du det är bra att hans axel nästan är helt slutkörd redan och att hans pappa fortsätter att anmäler honom i tävlingar. Såg honom o Växjö i fjol han hade så ont i axeln att han knappt fick över bollen. Vi som var på Öresundspelen förra helgen har nog en helt annan uppfattning om hans pappa än du. Anders kan bli bra, men då får hans pappa nog inte coacha honom. De är väldigt illa omtyckta redan i södra Sverige. Inte p.g.a. Anders utan av hans pappa och det är inte bra. Håller med om att det är nordens största talang annars.

Förra årets ledare sa...

Trevligt att även ni i Stockholm får uppleva Anders Lind. Här nere i Skåne har han under ett par år varit den stora behållningen på en del tävlingar. Detta gäller på alla sätt!! Väldigt roligt att få rapporter om att han mognat lite nu och kan behålla sitt lugn. Han har ett fantastiskt spel!

Anonym sa...

Den här gången slapp Anders att bli slagen i huvudet med en vattenflaska i huvudet av sin pappa. Det är ju positivt.

Anonym sa...

Samsonov var i Semi när han hade 3 år kvar i kadettklassen..

Anonym sa...

T.o.m tränare i Danmark som har haft mycket att göra med Carsten och Anders säger att så länge inte Carsten är med så fungerar Anders utmärkt. Hoppas de kan fixa till det till det bättre för pingisen i norden behöver en stjärna och Anders har stora chanser att bli det. Men inte om de två skall bli ovänner med alla runt om. Hoppas det blir en ändring kring Anders matchande då blir det bra.
Carsten är en bra människa men han går lite för mycket in i det med Anders bara. Tror han vill för mycket med Anders bara så blir det fel i bland.
Tro mig jag känner dem. Hoppas det finns någon som kan hjälpa dem med detta så kommer detta att bli bra till slut.

//S.K

Anonym sa...

är det ett klipp eller bara ett foto du lagt in max ? försöker klicka på bilden och aktiveras men ser ingen film.. :-(

Anonym sa...

Max det är inte bra att ljuga på bloggen så ta bort det där med att pontus johansson blev krossad för de blev han inte ens nära

max sa...

Jag skrev:
"men sen spelade han bort Pontus Johansson i kvartsfinal"

Sa inte ens vad det blev i matchen så lugn.

max sa...

Det är en video.. högerklicka och uppdatera och prova igen.

Anonym sa...

Det är dem som har en förmåga att gå sina egna vägar för att nå framgång som brukar lyckas. Den svenska modellen med lek och ploj tror jag inte så mycket på. Anders verkar gilla att träna och tävla och det är en förutsättning för att bli riktigt bra. Bra att det finns nordiska spelare som vill ta upp kampen med asiaterna. Skall bli spännande att följa Anders Lind framöver.

Anonym sa...

MAX VIDEON FUNKAR INTE

Anonym sa...

Både Anders och hans pappa visar mycket känslor det är verkligen något som vi svenskar går igång på!
Lite attityd är väl inte fel, tror att man behöver det för att lyckas utanför Sverige.

max sa...

Trist att det inte fungerar för dig.

Har du VERKLIGEN tryckt på play-knappen?

Anonym sa...

Det finns ingen playknapp :(

Tror säkert att Anders tuffa attityd och fantastiska spel kommer ta honom långt. Det är han väl värd. Ska verkligen bli spännande att följa honom!

Problematiken här gäller inte alls Anders utan hans pappa. Han må vara trevlig utanför en pingishall men bredvid hagen är han otroligt konfliktbenägen, i smått som stort. Och det är klart, har man sett honom lägga sig i mängder av matcher så blir man irriterad, därav de negativa kommentarerna. Det är väl trots allt en match mellan två pojkspelare och inte mellan en pojkspelare och dubbelparet Lind?

Förhoppningsvis backar pappa Lind nu när Anders har blivit större. Anders kommer att klara av matcherna alldeles utmärkt på egen hand!

max sa...

Ingen play-knapp det var märkligt.. då vet jag intehur jag ska hjälpa er.

Anonym sa...

Anders Lind är född 1998, vet inte om det stämmer men någon sa att han dessutom är född i december.
I så fall är killen bara 10år

Anonym sa...

Det stämmer

Anonym sa...

visst han kanske kom till semi i UEM, men det är Samsonov vi pratar om, han var ju 3 meter även på den tiden...