måndag 31 augusti 2009

Så slutar pingisligan

Eslöv
Favoriter med en av seriens bästa ettor, tvåor och treor och dessutom en backup i form av seriens bästa fyra. Bredd och topp borgar för seger men jag tror inte att det är så säkert att de förblir obesegrade.

Halmstad
Har förstärkt bra med Fredrik Håkansson som redan visar form. Har sparkapital i form av Huang Dawei och Wang Jianfeng. Om de spelar med bästa lag i slutspelet så är de livsfarliga. Frågetecken på norrmannen Rönneberg som måste upp en nivå för att vara en bidragande del i ett topplag.

Falkenberg
Har de senaste två säsongernas bästa spelare kvotmässigt Guo Kai samt så har de förstärkt med Magnus Månsson. Ett topplag som blir svårslagna för de flesta. Starka med Lukas Rydén som trea och om man vill kommer man kanske att använda sig av Peter Karlsson och då är man rent livsfarliga.

Söderhamn
Yngsta laget i serien i år igen. Samma trupp i år igen med skillnaden att femtemannen Brodd spelar i Tyskland i år. Kan vinna mot alla lag och då framförallt på hemmaplan. Har dock inte riktigt den där sista spetsen för att nå hela vägen.

Mariedal
Nyförvärvet av japanen gör att de blir ett topplag. Jag undrar om Mrkvicka kommer att skörda lika stora framgångar denna säsong som förra, jag betvivlar det rätt starkt. En bra blandning av gammalt och ungt.

Rekord
Kanske seriens bästa spelare i Chen Jian men ser förutom de lite knapphändiga ut med Karlsson och Petersen. Kan komma lägre om inte dansken Petersen och em-deltagaren Karlsson höjer sig en nivå.

Växjö
Oflyt med sin kines och fortfarande oklart om taiwanesen kommer till spel. Om han gör det så är man ett hablit lag annars blir Växjö ett bottenlag. Wahlgren kommer att spela en nyckelroll där han -som han förvisso oftast gör- måste vinna de jämna matcherna mot de jämnbra spelarna. Andreas Törnqvist gör debut i högstaligan och hans framfart blir intressant.

Spårvägen
Saknar en riktigt bra etta och det är en nackdel i detta spelsystem. Har dock fyra ganska jämnbra spelare och rutin som räcker och blir över. Kan bli fågel eller fisk. Zööglings skadebekymmer från tidigare säsonger får inte spöka för mycket om man vill komma högre. Risk för lägre placering om inte Äpplet levererar som han gjorde förra säsongen.

Österlen
Har kanske seriens bästa publikstöd och det kommer man att behöva. Man kommer också att behöva en Hong i toppslag som han var för två år sedan, om inte så får man det riktigt tufft. Peter Nilsson kommer med sit spel från distans och sin kämpaglöd snabbt bli en publikfavorit om han vinner lite matcher. Hemmasonen Ohlsson måste även han göra en toppensäsong om man vill hamna högre upp.

Warta
Göteborgslaget med en av seriens mest spektakulära kineser men också med en tvåa och en trea som håller något för låg klass. Kan dock i sina bästa stunder pressa och även vinna mot de allra flesta lagen. Kan komma högre men då måste Mattias Karlsson göra en monstersäsong vilket han mycket möjligt kan göra minns att han slog Kenta Matsudiara på JVM.

Sluttabell grundserien:
1.Eslöv
2.Halmstad
3.Falkenberg
4.Söderhamn
5.Mariedal
6.Rekord
7.Växjö
8.Spårvägen
9.Österlen
10.Warta

22 kommentarer:

Anonym sa...

när kommer div syd?

max sa...

På torsdag

Anonym sa...

Fan, vad bra alla lagen ser ut. Verkar vara en kvalitetshöjning från tidigare år!
/J

max sa...

Tremanna är toppen för kvaliteten!

Anonym sa...

Måste hålla med nivån på lagen är va betydligt högre kvalitét, kommer domarna oxå vara det?

Anonym sa...

1. Eslöv
2. Falkenberg
3. Halmstad
4. SUIF
5. Mariedal
6. Rekord
7. Warta
8. Österlen
9. Spårvägen
10. Växjö

Anonym sa...

Eslöv vinner grundserien, Halmstad slutspelet. OSSSA!!

Anonym sa...

Vilken kvalitets höjning + tv matcher, detta blir enormt!!!!

Jompa sa...

Inte värt att skriva om oss fina stockholmare?

Jompa sa...

Sorry, nu såg jag Spårvägen i texten. My bad.

Anonym sa...

Hoppas bara att Jon Persson får ordning på sina ryggproblem annars blir det tufft för Söderhamn.

Anonym sa...

Max,

Ingenstans kan jag hitta information om själva spelsystemet på förbundets hemsida. Borde det inte finnas en hel del information ny när det blir ett nytt spelsystem? Inte minst nu när populariteten ska ökas iom allt det nya och tv-sändningarna.

Anonym sa...

MEN det är bäst av tre set och då tror jag att det oftare blir den ej kvalitetsmässigt bäste som vinner matchen. Dock är 3 set ett måste för att tv-satsningen ska ske och därmed det pris man får betala.

Anonym sa...

Hur avgörande kommer dubbelspelet att bli? Kommer domarna att ha kavaj? Finns det något lag, förutom Eslöv, som klarar sig kvar om förstemannen blir skadad? Kommer Äpplet att vara yngre och lättare än någonsin? Håller Jons rygg? Är det någon som vågar limma i år? Vilket genomslag får TV-sändningarna i de svenska hemmen? En sak är säker, snart smäller det! Faan va kul!!!

Anonym sa...

Det gäller nog också att få media att uppmärksamma TV-sändningarna mer så att folk i allmänhet vet om det. Tror att det bara är ett antal i pingissfären som känner till detta nu.

max sa...

anonym 09.37,

Jag finner inte informationen själv.

Bedrövligt att man inte från förbundets sida gör mer med sådan information.

Anonym sa...

Max!!
Ta ett allvarligt snack med Davve ang. SBTF:s bedrövliga hemsida. Uppdateringar, lägerkalender, planering, marknadsföring, TV-sändningar, OSV.

max sa...

Han är medveten om dess brister. Men det är kostnadsfråga också även om jag tycker att informationen som viss där är ganska svårtillgänglig i många fall. Det finns säkert något om spelsystemet men jag hittar det inte..

Jag fick igår när jag gick in på svenskbordtennis.com göra en marknadsundersökning, mina betyg var inte så höga kan jag väl säga med mild stämma. tyck till ni med.

sankan sa...

Max, kan inte du eller nån annan berätta nåt om Peter Karlsson, har han fortsatt att träna?

Robin sa...

Spåret kommer bättre ;)

Anonym sa...

1: Eslöv
2:Halmstad
3:Falkenberg
4: SUIF
5: Mariedal
6: Rekord
7: Växjö
8: Spåret
9: Warta
10: Österlen

Anonym sa...

SPÅRET KOMMER SIST!!!
*********************