lördag 14 november 2009

Årets match, 34 inlägg kvar

Jag vet inte vad ni tycker men för mig var detta den bästa matchen denna säsong, ja till och med på flera säsonger.

Matchen hade snudd på allt i form av storspel, skrällar, publikstöd, fina poäng och mycket annat.
Matchen mellan Petersen och Zhao Peng var magisk. Zhao öppnade koncentrerat och tick en fin start men sen hittade dansken in med sin forehand och 7-3 vändes efter upprepade hårda forehandloopar av Petersen. 1-0 i set och 5-1 till Petersen och matcen såg ut att gå hemmalaget Rekords väg men så blev det inte då kinesen från Eslöv lyckades vända på setet till vinst. Inför skilje kändes det som om Zhao Peng enkelt skulle vinna men dansken hade inte gett tappt. Vid ställningen 5-7 för dansken så hände något igen och snart var det matchbollar för honom vid 10-8. Men som så ofta förr är det många som är nära att vinna mot bättre spelare men som sedan förlorar precis efter att den bättre spelaren är skarpare på slutbollarna. Vinst för Zhao Peng och 2-0.

2-0 tänker ni? Jo, för dessförinnan hade Axelqvist spelat fenomenal pingis och besegrat Chen Jian. Axel spelade säkert och mycket bra där riktiningen på hans loopar var avgörande, bra variation på placering och skruv i kombination med bra försvarsspel borgade för vinst.

2-0 till Eslöv och läge att matchen skulle försvinna bort från Rekord och bli en storförlust.

Som tur var för lagmatchen och den häftiga hemmapubliken som var årets bästa i storlek och ljud så hade inte Kristian Karlsson tänkt ge upp utan han slet på mot Kasper Sternberg. Efter två mediokara första set och ställningen 1-1 så hände något,-ja, jag måste nog säga det, vackert- Sternberg började skiljesetet strålande med 3-0 när Karlsson snabbt tog TO. Bollen efter denna timeout var underbar. Loop mot loop från forehand och backhandhörnen avslutades med att Karlsson drog in en stenhård backhanddrive diagonalt i Kaspers tomma forehandhörn. När Kasper kom ner mot hörnet för att hämta bollen så stod vi i studion upp och applåderade spelet och Kasper blinkade lite med ett leende över vilken jävla boll det precis varit. I efterhand så hade det nog varit bra med en timeout just då för efter detta så växte Karlsson till en gigant och vann matchen efter en formidabel avslutning.

2-1 och kinesmötet alla väntat på. Chen Jian vs Zhao Peng. Giganternas kamp. Två titaner inom den svenska pingisligan. Tyvärr blev matchen inte så bra man hade hoppats på då bägge spelarma är för bra på de dom gör och till sist visade det sig ett Chen Jian stod som segrare och med det så var det utjämnat i lagmatchen till 2-2.

Dubbelmatchen mellan Petersen/Karlsson mot Axelqvist och nyinsatte Stenberg blev ingen jättematch det heller men resultatet var som pingisfan härligt då rekordspelarna lyckades vinna välförtjänt med 2-0 där Karlsson väste backhand och Petersen forehand till den grad att de faktiskt kändes överlägsna i slutet av matchen.

Stort jubel i halllen och kramkalas i hagen. Till och med en rutinerad spelare som Chen Jian jublade högt och knöt nävarna vid sina lagkamraters poäng. En underbar match att se och jag kan bara hoppas att de som såg denna match hemma i tv-soffan tyckte att det var lika bra som jag.

Pingisligan var i detta läge underhållning av allra högsta klass och då menar jag jämfört med all annan tänkbar underhållning. En hjälteinsats där den nederlagstippade vänder 0-2 till vinst inför en härlig hemmapublik mot svenska mästarna och "omöjliga" Eslöv.

Sport och pingis när det är som allra allra bäst. Vad glad jag blir av sådant här, nu en god middag med familj och goda vänner här nära Helsingborg.

10 kommentarer:

Erik sa...

Håller fullständigt med om att det var en av de bästa matcherna i elitserien/pingisligan som jag har sätt. Nästan lika bra som SM-finalerna mellan Eslöv-Malmö

Anonym sa...

Måste vara tråkigt att vara 3:a i något lag och alltid bli uppsatt som 2:a i matcherna och få möta det andra lagets etta som oftast är en jäkligt bra spelare...

Anonym sa...

09.27 syftar du på Petersen och Axelqvist då?
Eftersom Petersen hade två matchbollar och Axelqvist vann så tycker jag inte det verkar jättetråkigt.

Anonym sa...

Till 15:10. Nej det menar jag inte utan att i varje match (nästan) så blir ju lagens treor uppsatta som tvåa i laget och det blir ju nästan aldrig då lagens treor kommer att mötas, så man "offrar" lagets treor som inte kommer vinna många matcher under säsongens matcher. Men det viktiga är väl att det blir en lagvinst...

max sa...

Månsson förlorade sina tre första matcher där han stod uppställd som etta.

Chen Jian har förlorat mot Axel och mot Nordberg.

Hajen har förlorat mot Arvid Sunesson.

Hong har förlorat mot Bachstätter.

Och det är inte allt..

Ovanstående matcher hade kanske inte ens ägt rum förra säsongen och nu får unga lovande spelare chansen att möta de bästa i elitserien istället för att möta varandra, ganska utvecklande skulle jag vilja påstå och inte minst väldigt intressant.

Anonym sa...

Underbar match! Det var njutning att sitta och titta. Spelarglädje, kämpare och underbart spel. Sedan skön publik och härliga lagspelare... Riktigt kul!
Bra killar.

Anonym sa...

Gårdagens citat ?:
Axel: "Nu leder vi serien" , efter förlusten mot Rekord. (sagt i TV4 Sport:s intervju efter matchen)

Anonym sa...

Jag tycker det är jättebra att de unga får chansen att möta de så kallade bättre spelarna och det är jättebra att de även vinner en del av dessa matcher men man ska inte glömma att dessa matcher endast är 3 setare.

Anonym sa...

Nog borde vi väl ändra till nästa år genom att ta bort dubbeln och ersätta den med en match mellan lagens tvåor. Då skulle det inte längre fungera att tredjemannen offras och bara får möta
motståndarens etta. Om tvåan liksom ettan får spela två singlar så borde det bli mer spännande och utvecklande samt roligare för publiken som får se en intressant singel till och dessutom slipper den oftast ganska tråkiga dubbeln som inte kittlar särskilt mycket!
N Hult

Anonym sa...

Till Nisse H
dubbel är det roligaste!
varför ta bort det bästa med lagspelet, precis lagspelet!