tisdag 17 november 2009

Raka spåret, 27 inlägg kvar

Zöögling var inte med i singel men det var Wahlgren för Växjö och han behövs.

Spårvägen mönstrade He Haijin, John Wall och Mikael Appelgren mot Växjös Andreas Törnqvist, Joakim Bachstätter och Magnus Wahlgren. Tran sjuk och Andersson kunde inte vara med därför fick Wall spela och det var ju inte illa alls. Växjö hade med Wahlgren och det visade sig vara värdefullt.

På förhand en jämn match där jag höll spårvägen som små favoriter före Växjö.

Törnqvist klev ut i första matchen mot John Wall där den spårvägsspelaren vann det första setet enkelt med 11-7. I det andra setet kopplade Wall greppet via 9-5 som åts upp av Törna till 9-9 innan Wall kunde avgöra till 11-9 och ge Spårvägen ledningen med 1-0 på bortaplan.

Nästa match mellan Bachstätter och Hajen där hemmaspelaren via fina servar kunde få med sig första set. Andra set till Hajen och även det tredje som blev om inte maratonlångt i alla fall långt. 15-13 till Hajen efter matchbollar emot sig. 2-0 till spårvägen.

Tredje matchen ägde rum mellan Wahlgren och Appelgren där bägge två får räknas som rutinerade rävar i sammanhanget men där Appelgren haft en tuff tid sedan Mattias Karlsson demolerade honom totalt förra veckan. Nu började Appelgren bäst och vann första set men fick sedan problem när Wahlgren bytte returplacering och Appelgren hade ingen större chans i de två sista seten.

foto filip sjöfors



2-1 till Spårvägen men lite hopp för smålänningarna.

Hoppet släcktes när Hajen mosade Törnqvist. 11 bollar var allt Törna fick med sig mot en formstark och aldrig så bra He Haijin. 3-1 till Spårvägen och matchseger men ändå en poäng kvar att spela om och det kan bli en viktig poäng i slutet.

I de flesta fall så upplever jag att laget som ligger under med 1-3 oftast vinner dubbeln men så blev inte fallet nu. Trots ledning i första set så vann det duktiga dubbelparet Appelgren/Zöögling (kan spela dubbel men inte singel) med 2-0.

4-1 till Spårvägen och Växjö borde med facit i hand ha spelat med Wahlgren som etta precis som jag föreslog igår.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker vi fick en perfekt uppställning, så kan inte hålla med dig där.Sen att vi inte lira bra är en annan sak men skulle aldrig vilja byta bort den mot en annan, första gången vi varit favorit i 2 singlar/sjöberg

max sa...

Med walle som etta hade ni varit favoriter i tre singlar enligt mig.

Anonym sa...

så walle är favorit mot hajen??? då ska vi verkligen försöka att inte förlora honon till linné:)/sjöberg

max sa...

Jag håller Walle som favorit i det mötet, ja.

Gör ert bästa med er nya kines och Walle så blir vassa.

Jens K sa...

Walle hade sjukt lätt för Hajen när han spelade i Lyckeby, så du har en poäng Max, men jag måste nog säga att jag hade ställt upp laget som Sjöberg gjorde, anledningen till det är att Walle hade tämligen svårt för Jompa och att matchen mot Äpplet känns ganska safe, problemet var väl att Törna inte kom upp i normal standard o då e det svårt oavsett hur laget är uppställt,

coachadde sa...

välkomna till: hur ska vi slå spåret? dagens programledare heter max ansbro och vi kommer ta upp olika kombinationer som kanske kan ge er en pinne eller två när ni möter spårvägens demoner.

Granny Smith sa...

Tycker ni har fel hela högen. Walle skulle självklart spelat tvåa. Äpplet lägger mot alla just nu så då enkelt.

Robin sa...

haha adde