lördag 7 november 2009

Div 1 södra efter 4 matcher

Äntligen här. Min kortfattade sammanställning av Div 1 Södra och med alla spelares kvoter. Det är väl bara jag som bevakar alla div 1 serierna, superettan och Pingisligan och alla dess 50(!)lag på det sättet? Nåja here goes.

Kristanstad med brödraparet Engblom har skaffat sig en trepoängsledning av serien redan och kan kanske få den här om väldigt tidiga ledningen att hålla. Anledningen till serieledningen är absolut ute bara brödernas förtjänst även om de varit starkt bidragande för mig är det nämligen Martin Lovén som fått ett förvisso starkt lag att nu vara ett riktigt topplag. Svagheten i laget är just nu att lagets fjärdeman är i tunnaste laget men han är å andra sidan ung och lovande och kommer förhoppningsvis att växa med uppgiften. En segerkandidat!

*

Kullens ligger risigt till och står kvar på noll poäng efter fyra omgångar och är med det redan tre poäng i från en kvalplats. Laget saknar en spelare som kan gå minst 2-1 och gärna 3-0 ibland. Dessutom så har fjärdespelaren inte rosat marknaden och det räcker nog inte till detta år. Trolgen får Kullen lämna div 1.

*

Söderkulla är nästa lag som jag tror får det tufft att hänga kvar men med tre poäng redan så ser det mycke ljusare ut än för Kullens. Söderkulla har dock ett jämnt lag där alla vinner matcher och sådant är viktigt över en säsong då det kan ge en poäng extra här och där. Får slåss för att hänga kvar men jag tror inte att de klarar det.

*

Råå ligger just nu på nedflyttningsplats men jag tror inte att de kommer att stanna kvar där. Nu är Chen Jian på plats i A-laget vilket kommer att medföra att chansen att Sunesson får spela mer i Råå ökar. Jonny Åkesson visar att han fortfarande kan spela bra pingis och han är med sina 10-1 en av seriens vassaste spelare. Kvalplats i luften.

*

Frej som kommer att få en extra bevakning mer omfattande är efter fyra omgångar något av en besvikelse och det har mycket att göra med att Martin Svensson och Simon Andersson inte levererat som jag trodde att de skulle gör. Simon Nilsson och Fredrik Nilsson tillsammans med Fredrik Berner gör laget fortsatt riktigt bra men de två andra måste höja sig ett par nivåer om man ska utmana om seriesegern som man inför säsongen siktade på.

*

Enig är nästa lag som tappat mer poäng än vad jag trodde att de skulle ha gjort i det här läget av säsongen. Såväl Cöster som Engelbertsen trodde jag skulle ha bättre kvoter och dessutom hade jag trott att Groth skulle spela vilket han inte gjort alls ännu. Kommer att avancera i tabellen om dansken kommer. Just nu något av en besvikelse för mig hur de ligger till laget från Kalmar.

*

Höganäs hänger med bra och är ett lag som alltid spelar långa matcher och det är inte bara beroende på att Norberg har krampkänningar i vaderna efter sju bollar i första set (men ändå vinner alla matcher i skilje) utan att även Permeviks matcher nästan uteslutande blir långa. Inte för att det är något fel med långa matcher, tvärtom jag älskar det. Har ett jämnt och bra lag som kommer att hamna någonstans i mitten av tabellen och då troligare på den övre halvan, fyra låter rimligt.

*

Ajax hade räknat med att spela mer med Martin Nilsson men en skada på Ohlsson har fått Nilsson att spela en hel del i Pingisligan istället. Nilsson har inte imponerat de matcher han varit med utan istället är Malmgren den som spelat bäst rent resultatmässigt. Almströms matchskillnad är sämre än väntat och laget i sig får inrikta sig på att undvika kval för någon topplacering blir det nog inte denna säsong.

BTK Ajax
Fredrik Malmgren 8-2
Martin Nilsson 4-2
Magnus Nordal 2-3
Niclas Almström 3-6
Roger Malmqvist 3-7

BTK Enig
Tomas Comstedt 7-4
Fredrik Cöster 6-5
Magnus Holmerin 2-1
Kristoffer Engelbertsen 5-6
Göran Wranå 0-2
Claus Rasmussen 1-5

Höganäs BTK
Tomas Norberg 6-1
Jonas Permevik 7-2
Kristoffer Hermansson 7-3
Glenn Davidsson 2-2
Daniel Törngren 0-2

Kullens BTK
Roger Öberg 6-4
Stefan Eriksson 3-4
Dennis Rasmussen 3-6
Rickard Gartér 0-4
Fredrik Staerk 1-8

Kristianstad BTK
Daniel Engblom 8-1
Martin Lovén 8-1
Andreas Engblom 8-3
Jimmy Tay 2-7

Söderkulla IK
Tomas Köszegi 5-4
Fredrik Andersson 4-6
Dan Asplund 4-6
Ola Hansson 3-6

Råå BTK
Jonny Åkesson 10-1
Joakim Karlsson 3-7
Jerry Bengtsson 3-8
Ulrik Johannesson 0-9

BTK Frej
Simon Nilsson 9-2
Fredrik Nilsson 4-0
Fredrik Berner 4-1
Martin Svensson 3-7
Simon Andersson 0-6

1-3
Kristianstad
Frej
Enig

4-5
Höganäs
Ajax

6
Råå

7
Söderkulla

8
Kullens

1 kommentar:

Anonym sa...

Whats up med Simon Andersson BTK Frej???