torsdag 5 november 2009

Div 1 Västra

På förhand skrev jag att Markaryd skulle få lite problem med Munkedal men sopa mattan med Varberg. Så blev det också även om problemen med Munkedal blev större än vad jag trott men jag hade ju även räknat med att Moldovan skulle ha spelat för Markaryd. Robert Eriksson förlorade sin första match i serien mot Hedram som tog fullt i singel mot Markaryd.

Har redan ett grepp om serien och dessutom sparkapital i form av Moldovan. Vinner nog serien utan problem då de andra lagen är så jämna och vinner över varandra.

*

Munkedal då. Jovisst är Hedram grym det visste vi sen tidigare och när alla spelar på topp så kan man slå och spela jämnt med dom bästa lagen. Men mot topplagen så faller tyvärr de andra igenom ibland och då åker de på en riktig smäll som mot Askim där bara Hedram tog match. Är beroende av att Helgesson blir en stabil plusspelare och just nu har han bara jämn matchskillnad. Får slita ont för att undvika kval nedåt.

*

Dalen hade förra säsongen seriens bästa spelare i Wang Bing som då endast förlorade tre matcher, nu har han redan förlorat fyra. förlust mot Mariedal innebär att en kvalplats uppåt troligen blir det bästa man kan nå. Mot Falköping vann man med minsta möjliga marginal via 15-13 i skilje för Wang Bing mot Fredrik Andersson och sedan följt av två vinster till på raken.
Får slåss om 2-4 placeringarna.

*

Mariedal hade denna gång dammat av veteranen Johan Björklund som visade fin klass och ledde sitt unga gäng till två vinster och lite tätkänning. Mariedal kan i sin bästa stunder hamna på en en andraplats men precis som Dalen så får man vara med och kämpa om det. 2-4 placeringarna känns realistiskt.

*

Ännu ett lag som kämpar om en hög placering är Askim som via Norling och Wang håller andraplatsen i serien. Norling är faktiskt obesegrad efter fyra lagmatcher vilket imponerar, 9-0. Wang som är en av seriens bästa spelare kommer att spela en viktig roll om man ska kunna hålla denna tunna ledning. Behöver att de andra spelarna börjar vinna mer matcher än vad de gör just nu.

*

Falköping med Joakim Andersson som verkar närma sig storformen, han släppte bara 45 bollar på 9 set mot Dalen vilket är etttecken på att veteranen fått fart på maskineriet. Fredrik Andersson är nästa kille som som leder Falköping till att slippa åka ur. Just dessa två är grymt viktiga men det krävs även här att spelare 3-4 vinner en del matcher om man inte ska åka ur. Får hoppas på en femteplats men slåss med Munkedal om den så det blir stenhårt.

*

Kvibille har börjat svagare än väntat och om detta fortsätter så åker man ur. Franzén och Johansson måste upp på högre plusskillnader och Andreas Johansson måste börja vinna mycket mer. Om inget händer så åker man ur, förstärkning från det breda a-laget kanske?

*

Varberg är på väg nedåt. Jag ser ingen räddning. Tyvärr måste man nog konstatera att laget som bäst räcker till för att utmana i enskilda lagmatcher men inte över en hel säsong. Denna serie är väldigt tuff och saknar egentligen något dåligt lag. Hade Varberg spelat i den södra divisionen så hade man kunnat nå en kvalplats. Div 2 nästa.

*

Askims BTS
Samuel Norling 9-0
Jie Wang Wen 9-2
Linus Brännström 2-3
Rickard Borre 2-3
Nils Dahlberg 3-7

Varbergs BTK
Jonas Johansson 2-3
Peter Midow 0-2
Mattias Albertsson 0-2
Anthony Josefsson 4-6
Adam Andersson 2-7
David Hellman 2-7

IFK Falköpings BTK
Joakim Andersson 9-3
Fredrik Andersson 7-4
Ola Fronth Lars 2-3
Linus Karlsson 1-4
Karlsson Jimmy 3-7

Munkedals BTK
Peter Hedram 9-2
Freddie Helgesson 5-5
Mattias Johansson 0-3
Christian Rönnäng 3-7
Lasse Ahlqvist 1-6

Kvibille BTK
Marcus Johansson 6-4
Alexander Franzén 6-4
Francis Aarås Pål 3-7
Andreas Johansson 2-8

BTK Dalen
Christoffer Zidek 7-3
Bing Wang 8-4
Terje Herting 1-1
Qian Sun 1-2
Martin Sörensson 2-4
Tobias Larsson 4-8

Mariedals BTK
Anton Olovsson 7-4
Johan Björklund 4-1
Rasmus Edenfall 6-4
Gabriel Svedén 3-2
Sebastian Andersson 2-2
Max Georgsson 0-6

Markaryds BTK
Robert Eriksson 10-1
Tomas Ramstrand 7-3
Jimmie Karlsson 6-5
Richard Magnason Hjort 4-5

Favorit:
Markaryd

2-4:
Askim
Mariedal
Dalen

5-6
Falköping
Munkedal

7-8
Kvibille
Varberg

11 kommentarer:

div 1 spelare sa...

Norling imponerat. Har tagit ett kliv frammåt liksom Borre. Hedram stabil men Rönnäng en besvikelse. Kvibille besvikelse men ryktet säger att Magoo åter är förbättrad via friktionsfri platta på backhand. Franzen sevärd i alla matcher och Kvibille klarar sig.
Mariedal utmärkta i sina bästa stunder och kan då hota alla.
Bra analys av Max

Anonym sa...

Stark serie med många bra lag! Håller med föregående talare, bra analys Max. Som nästa ämne skulle jag gärna vilja se nåt om de lägre serierna i västra götaland, div 2 och 3 kanske?

Anonym sa...

Division1 syd????

max sa...

Det är sånt tjat om syd att jag tagit den sist.

Anonym sa...

en sak som e värd att notera e att överdomare saknades...riktigt dåligt e min åsikt,,fanns e hel del saker som var värda både ett å två kort..pinsamt mariedal

Erik sa...

Har du utbildade domare på alla bord behöver man inte ha en överdomare. Jag vet däremot inte om de hade det.

§ ryttare sa...

Flera överdomare behöver ha fortbildning eller riktlinjer från TRK och/eller domarkommittén om bedömningar av belag.
Vad händer?

Anonym sa...

Spelar inte Albin Wemmert i Mariedal? eller stämmer ryktena jag har hört om att han har slutat.

Anonym sa...

Klockren analys, hur f..n kan du ha så bra koll Max? Håller med om att det är ( förutom Varberg) en mycket jämn serie med hög standard på alla lag. Det finns två spelare i nästan varje lag som håller superettanklass. Markaryd med sina värvningar vinner och Varberg åker ut, sedan kan allt hända!!!

max sa...

div 1 södra?

Anonym sa...

Markaryd har bara haft med 2 av sina nyförvärv på de första matcherna.
Jimmie och Richard har varit med sedan tidigare.