söndag 1 november 2009

Ma Long for long

Jag vet att jag tjatar om det men jag kan inte hjälpa det, jag tycker att Ma Long är så sjukt bra att jag knappt vet vad mer för superlativ jag kan använda om honom.
Nu i England så vann han hela kalaset via sin åttonde vinst mot Ma Lin på elva möten. Ma Long slog i kvartsfinal ut Zhang Yike och i semifinal Xu Xin. Värt att nämna lite extra på den nedre halvan var att Ma Lin gick fram mot oväntat tufft motstånd från Mattenet som pressade den olympiske mästaren till skilje vilket även Yoshida gjorde men Ma Lin visade att hans klass är lite högre än motståndarnas och finalen var snart klar via en vinst mot Kishikawa.

Japanen Kishikawa hade dessförinnan besegrat Timo Boll med 4-3 och innan dess Chen Qi med 4-3. En bra insats av dusseldorfspelaren.

Övrigt att uppmärksamma är att Jens Lundquist äntligen börjat vinna igen och denna gång avancerade han till åttondelsfinal via vinst över bland annat Gao Ning. Mizutani blev sedan för svår för svensken som föll med 2-4.

Maze fick styk med 4-1 mot Xu Xin och det visar ju vilken klass den "nye" kinesen håller.

U21 blev en helkoreansk affär där Kim Min seok föll i finalen mot Seo Hyun Deok, två namn att minnas även de för framtiden. Svenskarna gick som bäst till åttondelsfinal och det var Törnqvist och Mattias Karlsson som lyckades med det på killsidan och Malin Pettersson på tjejsidan.
En ganska bra helg men förhoppningsvis så kan vi få se ännu mer av det nya svenska landslaget i kommande tävlingar.

Inga kommentarer: